Osram Puritec/veden desinfiointi

ASIKAINEN MATTI 14.11.2008 14:30

Viimeisessä Caravan-lehdessä oli Kahan mainos UVC-valolla desinfioivasta lampusta, joka Kahan nettitetojen mukaan lyhyessä ajassa desinfioi raitisvesisäiliön ja sen sisällön. Laite toimii 12 V:lla ja vie tehoa 9 W eli kuluttaa sähköä 0,75 A. Hintaa Kahan sivuilla ei mainittu. Mahtaako kenelläkään olla vielä kokemuksia laitteesta?

AHOLA JARI 14.11.2008 22:04

On kokemusta; Kyselin muiden kommentteja asiasta ennen hankintaani tuolla karavaanari.info:ssa..

Asensin toukokuussa(08) asuntoauton 150 l raikasvesisäiliöön. Kytkin siten (12V), että painevesikytkimen avautuvan kärjen kautta desinfionti on päällä, jos pumpun pääkytkin on ON -asennossa - ei erillisiä johtojen vetoja, ja helppo poistaa vaikka kaluston vaihtuessa.

Hinta oli 177€ vapaa-aika.com:ssa (suoratuontina Saksasta). Kahan suositushinta keikkui tuolla 230€ tuntumassa, ja paikallinen Hessumoiili olisi pyytänyt 210€ kaiken tinkaamisen ja tilausnumeroiden selvittelyni jälkeen (heidän ohjelmansa eivät tuota tunteneet). Tyyppinumeroita on 3 tai 4 (12v ja 230V sekä laipalla ja ilman). Tuo alkup. laippaversio ei ole minusta aivan tiivis, ja ennen parantelua ei säiliötä voinut pitää aivan täynnä.

Kuukauden reissussa Balttiassa ja Puolassa tuli testattua (nyt aina reissun päällä tulee tuota käytettyä). Talousvesi (ei suoraan juontiin) tuli "käsiteltyä" ajonaika. Ohjeessa oli 15min/20L. Tuollaisella tablettikäsittelyllä epäselvää minusta on ison säiliön oikea käsittelytapa (taisin sitä täälläkin kysellä), kun reissussa säiliö on aika täynnä aina, veden käyttö on "jatkuvaa" (4 hlöä) ja täyttö 2-3 krt/vko paikasta, jossa laatu näyttää hyvältä.

Oman porakaivoni vesi tuppaa limottumaan 1 viikon vanhana, mutta Puritecilla moista enää havainnut. Muilta osin veden "parantumisesta" on huono tehdä havaintoja, mutta Puritec oheissa sen kerrotaan täyttävän ISOxxxx-puhdistusmetelmän kriteerit tms. Vaan toiset sanovat pärjänneensä ihan "raa'alla" paikallisella hanavedellä ja toiset hoitavat asian esim. Micropurilla. http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/tarvikkeet/?x26558=27135399 Voisiko sitä verrata vaikka turvavyön käyttöön; >99.99% käytöstä on turhaa, mutta löytyy niitä epäonnisiakin...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.