Kesä ilman kempsa-aineita.

HAAPANEN TIMO 06.11.2008 17:38

Keväällä tuollaisen rakensin, sen jälkeen ei ole tarvittu kempsaan aineita, eikä vessa tuoksu/haise lainkaan. http://picasaweb.google.fi/TimoHaapanen2/Kuvia# Suosittelen talviaskareiksi. @timo

LAHTI ANTTI 06.11.2008 17:42

Entäs vaunun vieressä poistoaukon luona?

TERVO JARI 06.11.2008 17:56

naapurin murheita jollei tuuli paina hajuja "pirtin" puolelle . . .

Jari
TOIVONEN MARTTI 06.11.2008 18:05

Kuvittelen että tuo systeemi perustuu siihen että vessan säiliöön tuodaan jatkuvasti tuoretta happea ja se vähentää hapetonta mädäntymistä ja siitä tulevia haisevia metaani- yms. yhdisteitä. Niiden osuus ulos puhallettavasti ilmasta jää niin pieneksi ettei vaunun vieressäkään mikään kasva luonnottoman isoksi.

Mutta voinhan olla ihan väärässäkin...

Tästä tulee väkisin mieleen radiohaastattelu jostain vuosikymmenten takaa. Kaari Utrio oli juuri asettunut Somerolle ja remontoi taloa mahdollisimman ekologiseksi, piti olla mm. kompostoiva vessa.

Prosessi meni jotenkin poskelleen ja vieläkin kauhua äänessään Utrio kuvaili kuinka hirveää se oli: "Kyllähän te saatatte kuvitella miltä oikein haisee mädäntyvä paska."

Ei ollut ilmastinta.... mot

PELLIKKA ERKKI 06.11.2008 18:36

Tuo puhallin näyttää olevan ihan riittävän kokoinen, mutta tuo putki näyttää vähän ohkaselta. Kun istut tarpeillesi ja avaat liuku luukun luulisi että hajut nousee sitä kautta ylös, vai pystyykö tosiaankin nuin ohuella putkella saamaan riittävän poiston ulos. Pyöriikö puhallin aina vai silloin vain kun vietätte leppoisia hetkiä pytyllä. Hyvä! Hyvä! Lisää niksejä kehiin. ...kylläpä passoo...

HAAPANEN TIMO 06.11.2008 19:50

Ei haju siinä vieressä tunnu ellei ole aivan täystyyni keli, on mulla parin metrin muoviletku joka sopii jämtisti seinän holkkiin, ei ole paljoa tarvittu.

Voi olla Martin teoria ihan oikein, silloin kun luukku on kiinni ja puhallin päällä, saa se korvausilman kasetin päällä olevasta venttiilistä ja ilma liikkuu silloinkin. Puhallin on päällä kuinka sattuu milloinkin unohtumaan.

Pytyllä istuessa tuntuu ilmavirta alaspäin, silloinhan pytystä ei nouse yhtään siellä olevaa ilmaa ylös.

Eipä arvannut puhallinparka siisteissä sisätöissä ollessaan kuinka karseisiin töihin se joutuu eläkepäivillään.

@timo

LAHTI ANTTI 06.11.2008 19:53

Meneekö ilmavirta alaspäin tarpeeksi, vai täytyykö vielä paperia käyttää? ☺ ☺ ☺

JOKINEN MIRA 06.11.2008 20:18

Moro Meillä on autossa (euramobill) jo toi systeemi tehtaalla tehty, tulee se letku siihen säiliössä olevaan putkeen mikä on tulpattu semmoisella mustalla tulpalla jossa on se metallirenksu. Puhallin on tossa luukussa johon tulee jatkuva 12V, ei tietysti silloin kun ohjaustaulusta on sähköt pois. Ei ole käytetty oikein tosi tilanteessa kun noi meidän ipanat käy myös isoilla tarpeilla autossa, vois naapuri sopu olla kovilla. T.Jussi

TUPPURAINEN PETRI 06.11.2008 20:58

Paperia? Jos kemssa juttu viedään noin pitkälle, niin veikkaisin että silloin käytetään jo keskiajallakin hyväksi todettuja simpukankuoria ;) Mutta, mielenkiintoinen viritelmä sinänsä. Tekijä osoittaa omaavansa suorastaan loistavia keksijän lahjoja.

EEROLA TEEMU J 06.11.2008 21:46

Ihan mukava keksintö. Kun sitten saat sen kaupaksi pääomasijoittajalle ja laite tulee kaikkialla maailmassa käyttöön, niin saaatat olla Suomen suurituloisin jonain tulevana vuonna niinkuin se eräskin keksijä vuoden 2007 verotuksessa. Mitä sillä oikeasti saavutetaan ettei n. 20 litraa ruskeaa jätettä kohti käytetä korkillista kemiallista ainetta? Pikkasen maailma pelastuu, vaikka samaan aikaan eräskin jätefirma on tyhjentänyt vuosikausia kaikenlaista ongelmajätettä suoraan viemäriin. Eikä varmasti ole ainoa.

Onko sillä ulospuhallusmoottorilla aikakytkin vai pyöriikö jatkuvasti? Paljonhan siinä ei ampeeritunteja kulu, mutta oletko ajatellut käyttää siitä ittestään tulevia kaasuja ulospuhalluksen avittamiseen ? Tottuuko siihen ettei mitään tuoksuja ole aistittavissa -omathan ainakin osoitaa että palotapahtuma on kunnossa? Onko ulostuloputken suulla varoitustarra tai punainen "ohikävely kielletty"- valo, edes saksalaisia varten?

AHONEN KAI 06.11.2008 21:58

Pieruimureita ollut jo tovi markkinoilla, Googleen: Thetford sog

EEROLA TEEMU J 06.11.2008 22:13

Eikös niitä ole jo yli 6 miljardia markkinoilla? Thetfoordi on jälkijunassa.

ERVASTI ERKKI 07.11.2008 08:25

Kysymys Timolle. -Miksi tuota "ulostuloa" ei voisi viedä katolle tai mahdollisimman ylös, että hajut menisivät naapurin ylitse "taivaan tuuliin"??? Muuten - mistä tuo puhallin hankittu?

HUOVINEN SIRPA 07.11.2008 10:59

Eiks noita puhaltimia saa tietsikkaliikkeistä, tai niitä korjaavista pajoista. Itse päästelin vanhoista tietsikoista muutaman samalla, kun riisuin kovalevyt pois, ennen kierrätykseen viemistä. Esko

HAAPANEN TIMO 07.11.2008 17:00

Teemulle vastaisin tuolla saavutettavan täysin hajuttoman vessan. Tarkoitus ei ollut säästää kempsa-aineita.

Tietty sen poistoputken voi ylöskin viedä, tai alas helmojen suojaan. Mun autossa olisi tullut purkutöitä liikaa, laitoin helpoimmasta paikasta, eikä se ole haitannut. Puhallin on Turun Ekotorilta 0,5€ Kokonaiskustannukset n. 15€ Keksintö ei ole minun, sovellus vain. Onhan noita esim. tuolla: http://lyhytlinkki.net/?t60xtd5u

Kattoluukun kautta vessaa tuulettaville voisi verrata systeemiä auton moottoriin. Meillä istutaan puhtaalla puolella imusarjassa, toiset istuu keskellä pakoputkea. @timo

AHONEN KAI 08.11.2008 21:37

Voisiko tuollaisen ilman kemikaaleja olevan pytyllisen kipata ihan vessanpytystä alas, kun vissiin vedenpuhdistusasemalla ei ainakaan menisi bakteeritasapaino sekaisin kun ei ole niitä kemssanesteitä mukana.

Entäpä ihan vaan ojanpenkalle?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.