Taulu TV vaunussa / autossa

HOLMBERG STIG 25.10.2008 09:31

Taulu TV matkailu vaunu/autossa

Vanha Philips 90-luvulta, ei mitään ongelmia. Grundig taulu TV pimeni 4-kertaa kesäkuussa, sain rahat takaisin. Philips pimeni vasta syyskuussa, ollut nyt 4-viikkoa takuukorjauksessa, en tiedä koska saan. Philips ilmoitti: Tavoitteenamme on, ettei korjaukseen käytetty aika ole yli 21 päivää. Kuljetukseen käytetty aika ei sisälly tähän tavoitteeseen.TV:n (19PFL3403) käyttö-/säilytyslämpötila +5 - +35 astetta.. Kosteuskysymykseen en ole vielä saanut vastausta Philipsin taulutelevisiot on tarkoitettu kotikäyttöön. Uusimmissa asuntovaunuissa joissa eristykset ovat hyvät ja kosteus pysyy ulkopuolella eikä lämpötilan vaihtelu ole liian suuri, voi laitetta käyttää normaalisti omalla vastuulla. On mahdotonta sanoa onko laitteenne rikkoutuminen asuntovaunussa käytöstä johtuvaa. Kehottaisimme Teitä kuitenkin testaamaan jatkuuko ongelmat kotikäytössä. Näin kertoo Philips Suomi 24 keskustelu: Osta teevee joka on tarkoitettu kestämään kovaa käyttöä, kotiin tarkoitettuja on järjetöntä yrittää käyttää muualla kuin kodinomaisissa olosuhteissa. Ei kotitalous taulu-tv:tä olekaan tarkoitettu karuihin ulko-olosuhteisiin Olen kuullut, litteät telkat on yleensä heikompia kuin kuvaputkitelkat. Ratkaisu: osta käytetty 14 tuuman telkka ja siihen sopiva digiboksi. Digibokseja on saatavana myös sellaisia, jotka liitetään telkan antennipistokkeeseen. Scartittoman telkan saat tosi halvalla!

Toimii paremmin, kokemusta on.

Minulla oli kesämökillä televisio yli 10 vuotta. Sain käytetyn telkan 90-luvun alussa. Koska rannalla on usein kosteaa syksyllä ja talvella, se temppuili alussa. Koska juotoskolvi pysyy vielä(kin) kädessäni, tinasin tv:n sisälle lämmitysvastukset. 2-5 W riittää. Tv toimi loistavasti. Onhan se tietysti luontoaktivistien mielestä väärin kuluttaa sähköä hukkaan, mutta vuosikulutukseksi tulee 2 W teholla vain 17 kWh, mikä maksaa vain pari euroa vuodessa. Televisio pelasi loistavasti, kunnes särkyi ilmeisesti vanhuuttaan.

Laitan töllön päälle aina ensimmäiseksi ennenkuin vaunu alkaa lämmetä. Näin se lämpenee ensimmäiseksi eikä kerää vettä. Minulla nyt menossa 3. vuosi ilman ongelmia SFC - 5593

NYYSSÖNEN KAJ 25.10.2008 10:37

Aloittajan esittämästä syystä minulla on 9,5" littu jossa myös DVD ja on rakennettu autokäyttöön 12V ja 230V.

Toisena "TV"nä on läppäri 15,4" jossa SmartCard digikortti HP:n tekemä PC:n sisään työnnettävä. Läppäri on kanssa rakennettu kestämään vaihelevia olosuhteita. Ulkona sateessa en kuitenkaan kokeilisi.

Samalla se toimii matkanaikana navigaattorina, sillä katsotaan juuri otettuja kuvia niinkuin myöskin herätellään vanhoja muistikuvia, Siihen kertyy matkalla otetut videot ja muokataan niitä esityskelpoisiksi. Lisäksi pidämme sillä yhteyttä kotimaahan Skype-puhelimena kun olemme WLAN yhteydessä.

HUOVINEN SIRPA 25.10.2008 18:09

En jaksanut lukee aloittajan koko jubinaa, mutta läppäri ja digiboksi, niin homma pelaa. Niin, Navi on TOM TOM, best off.... Esko

HYTTILÄ ESKO O 25.10.2008 19:43

Aina toiminut tv-vaunussa. Aikoinaan putkikoneita, usein Philips tai Grundig kun niistä löytyi myös muita normeja kuin PAL. Sitten litteä 17" wide Philips, ei huolia. Nyt 20" Sony, ei siinäkään huolia. Töllöt kulkeneet mukana ympäri eurooppaa, sänkyyn tyynyn päälle naama alaspäin ja peitto päälle, pysyy siellä paikoillaan matkalla.

EEROLA TEEMU J 25.10.2008 20:08

Oli se telkkari nyt sitten vanha töllö tai uusi littu ja käytti sitä sitten kylmässä (miinus-asteita) kesämökissä tai m-autossa/vaunussa, niin ne laitteethan on yleensä tehty kuiviin sisäolosuhteisiin. Ennen käyttöä riittävän lämpötilan tulisi vaikuttaa niin kauan, jotta syntynyt kosteus kuivuu. Laitekohtaisia eroja löytyy, mutta ellei viitsi tuoda vaikka sitä taulutelkkaria sisätiloihin talvella, niin eipä kannata käynnistää ennekuin on kuivunut. Eihän me väännetä vesihanojakaan heti kun pakkasilla m- autoon mennään.

Toisaalta nuo nykyajan kodinkoneet ja elektroniikkalaitteet on laadultaan paljon huonompia kuin mihin olemme tottuneet. Vikoja on niin usein, että ensimmäiseksi syyttävät yleensä asiakasta "väärästä käytöstä", jotta välttäisivät valmistajan vastuut. Seuraava "kosto" on poskettoman pitkät korjausajat. Ja jos korjaus osuu takuuajan ulkopuolelle, niin pienikin korjaus maksaa enemmän kuin uusi laite.

LAHTI ANTTI 25.10.2008 20:11

Mä olen tehnyt aina niin, että telkun ja digiboksin tuon sisälle, kun emme ole vaunun kanssa matkassa. Miksi ne pitäisi jättää sinne kylmälle ja kosteudelle alttiiksi?

HYTTILÄ ESKO O 26.10.2008 08:52

En minäkään jätä "kylmän kauden" aikan niitä sinne, en koskaan ole jättänyt. Sehän on itsestään selvää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.