Fiat ducato sähkökaavio

MANNILA HEIKKI 08.10.2008 08:24

Löytyisikö keneltäkään Fiat ducato 2,8 JTD v.2004 sähkökaaviokuvaa(kopiota siitä) tai tietoa/linkkiä mistä semmoisen voisi hankkia.

Hessu!

JANHONEN MATTI 09.10.2008 09:55

Tästä linkistä voi tilata Ducaton manuaalin. http://www.electronicmanuals.co.uk/ Manuaali käsittää vuosimallit 2002-2006. Eli jatkuu siitä mihin Alfamerin manuaalli loppuu. Olkoonkin, että Alfamerin manuuaalin monet tiedot pätee aina 2006 saakka koska v. 2002 tehty mallin muutos oli monilta osin vain auton kasvojen kohotusta.

AHJOS TIMO 09.10.2008 10:21

Ajattelin eilen suositella tuota samaa linkkiä, mutta selailin kuitenkin ensin sieltä ostamaani Ducaton manuaalia. En löytänyt siitä kysyttyjä sähkökaavioita. Jos sinä löydät, voisitko kertoa tarkemmin, mistä kohdasta?

JANHONEN MATTI 09.10.2008 11:34

Itsellä tuota mainittua opusta ei ole joten en voi tarkistaa. Silmäilin vain netistä tuon manuaalin sisällysluetteloa ja kun vielä varmemmaksi vakuudeksi katsoin yhtä alalaidan esittelykuvista niin oletin, että ilman muuta kaikkien sähköisten laitteiden kaavio on mukana manuaalissa. Mitään johto- tai pistokekohtaista kytkentäkaaviota manuaaleissa ei yleensä ole ole koska kaaviot on tehty lähinnä ammattilaisille. Valitan jos jos olen johtanut harhaan. Onneksi tästä on tehty direktiivi joka pakottaa autonvalmistajat laittamaan 2011 jälkeen tiedot nettiin. Mutta se nyt ei auta tähän hätään.

AHJOS TIMO 09.10.2008 13:25

Tuo "manuaali" ei ole rakenteeltaan kirjamainen, vaan siinä on puumainen hierarkia. Kun päävalikosta valitsee jonkin otsikon ja napsauttaa sitä, tulee esille lista alaotsikoita. Kun napsauttaa niistä jotakin, tulee esille lista seuraavan tason alaotsikoita. Monessa tutkimassani haarassa ei ole mitään varsinaista sisältöä, vaan lopuksi avautuu ihan tyhjä sivu. Lyhyen käyttökokemukseni perusteella arvioiden kiinnostavat väliotsikot kuvaavat hyvin, mitä siinä saisi mielellään olla, mutta eivät teoksen todellista sisältöä. En silti kadu sen ostamista, sillä hinta oli vain 9,99 GBP ja voihan siitä joskus jotakin apua olla. Tyhjien sivujen myöhemmät täydennykset pitäisi kyllä saada samaan hintaan!

Olen tutkinut vain teoksen englannin- ja hiukan saksankielistä osaa. On mahdollista, että italiankielisessä osassa on enemmän sisältöä kuin niissä. Ymmärtääkseni erikieliset osat on käännetty italiankielisestä alkuteoksesta. Toinen mahdollisuus on, että väliotsikot ovat kaikkien autojen manuaaleissa samat ja Ducatosta on osa sivuista kokonaan laatimatta.

SALMI JONI P 10.10.2008 13:58

Saitko auki myös kytkentäkaaviot ?? Minulla toimii kaikki muu mutta en saa kytkentäkaavoja auki.

AHJOS TIMO 10.10.2008 16:47

Kerropa ensin, minkälaisen polun takaa ne kytkentäkaaviot löysit, niin kerron sitten, saanko ne auki.

SALMI JONI P 05.11.2008 14:11

Saipas oppaan kunnolla toimimaan kun kerkisin siihen syventyyn.Suurin syy sen toimimattomuuteen oli Explorer 7 .Piti ajaa koneelle versio Explorer 6 tai vanhempi ja pakottaa ohjelma aukeaan siinä. Varsin kattava opas verrattuna marketti kirjoihin. Suosittelen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.