Onko kellään kokemuksia ilmalämpöpumpusta Telair 7300H:sta

KURKI HEIKKI 30.09.2008 08:38

Olen hankkimassa ilmastointilaitetta vanhaan LMC 5700 asuntoautoon. Onkohan ko. laite toimintavarma vai hankinko Dometic:n? Kerro kokemuksistasi! Heikki

ROMU MIKKO 30.09.2008 11:31

Minulla on kolmen kuukauden pituinen kokemus Dometicin HB2500 ilmalämpöpumpusta. Ainakin neljän viikon Euroopan reissulla tuon laitteen jäähdytysteho riitti mainiosti meidän vaunussamme, joka on Solifer Artic 560 -mallia. Laite oli meillä päällä oikeastaan koko ajan, kun vaunu oli kytkettynä sähkövirtaan. Laitteen melu ei mielestäni ole kovinkaan paha, tai ei se ainakaan meidän perheen yöunia häirinnyt. Laitteen lämmityskäytöstä minulle ei ole kertynyt kokemusta kuin yhden viikonlopun osalta, mutta tehokas tuntuu olevan siinäkin ominaisuudessa. Sen suhteen odotan kuitenkin vielä vähän kylmempiä ilmoja. Myös kosteudenpoistotoiminnon vaikutusta vaunun talviajan kosteaan sisäilmaan odotan mielenkiinnolla, mutta niitä päästään paremmin testaamaan vasta kun talvikausi kunnolla pääsee vauhtiin. Minulle laite on ainakin tähän saakka ollut jokaisen siihen sijoitetun euron arvoinen.

TERVO JARI 30.09.2008 16:22

kattokuormaa minkä toi Telairi aiheuttaa . . . .

"Rynkyttää" katolla ylös alas joka kuopassa, on katto kovilla . . .

Jos olisin tilanteessa jossa olet nyt, laittaisin Dometicin ilman muuta, kaikki "yhtälöt" puoltavat Dometikkiä, paino, äänettömyys, kondessiveden poisto, jne jne jne . . .

Suosittelisin (ehkä) jotain toistakin mallia mutta Dometikillä on ainoastaan tollanen hyvä malli olemassa . . .

Ota kuitenkin huomioon että lattiaan pitää tehdä isot reiät lauhdutusilmakanaville, tutki että niiden teko on mahdollista rakenteet huomioon ottaen . . .

http://www.dometic.com/fi/Europe/Finland/Private-Consumer/Matkailuajoneuvojen-varusteet2/Ilmastointilaitteet/Tuotteet/?productdataid=66886

Jari
ROMU MIKKO 01.10.2008 08:00

Jari otti tuossa kirjoituksessaan oivasti tuon kattokuorma-asian esille. Se oli myös yksi syy, että päädyin Dometicin lattialle asennettavaan ilmalämpöpumppuun. Lattiaan tehdään kaksi suorakaiteenmuotoista reikää ilmanottoa ja -poistoa varten, sekä yksi pyöreä reikä kondenssiveden poistolle. Laite vaatii myös jonkin verran tilaa ja Soliferissa sai olla aika tarkkana lattialämmityselementtien kanssa, mutta sopiva asennuspaikka löytyi lopulta vaunun takaosasta läheltä akselia. Samalla vaunun painojakauma muuttui myönteisempään suuntaan kun saatiin 25 kilon "möykky" akselin takapuolelle.

UUSITALO MARKO 01.10.2008 10:25

Dometic HB 2500 on toiminut itsellänikin hyvin. Lämpöpumpputoiminto on ollut riittävä ainakin naillä syksyn viileillä ilmoilla. Jonkin verran äänekkäämpi se kyllä on kuin Trumatic.

Ongelmana on lämpimän ilman jakaminen. Putkia on ainakin omassa autossani vaikea vetää siten, että lämpö tai kylmä jakaantuisivat tasaisesti. Kaksoispohja helpottaisi tätäkin ongelmaa.

KURKI HEIKKI 04.10.2008 19:47

Kunpa tietäisin minne sijoittaisin Dometicin...Onnistuisiko auton lattian alle? Katolla olisi tilaa!!! Heikki

TERVO JARI 05.10.2008 12:42

voi tulla kyseeseen jos sen kunnolla "koteloi", mutta kysäseppäs asiaa tuolta :

http://www.dometic.com/fi/Europe/Finland/Customer-Center/

Tuosta löytyy yhteystiedot, voit liittää kuvia mukaan paikasta johon voisi laitetta "tarjota", joten eikus kymysystä "putkeen" . . .

Jari
UUSITALO MARKO 06.10.2008 07:00

Tuplapohjalla varustetuissa ajoneuvoissa Dometicin sijoitus saattaa hyvinkin onnistua välitilaan, mutta miksei se onnistuisi myös auton alle, mikäli maavara ei kohtuuttomasti pienene.

Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että laite tarvitsee tilaa ympärilleen ja hyvän suojan vettä ja kuraa vastaan. Laitteelle pitää järjestää myös yhteys auton sisätilaan jotta ilma kiertäisi kuten on tarkoitettu. Laitteeseen pitää päästä myös käsiksi huoltotöitä varten, joten koteloon pitää tehdä huoltoluukku.

Laitteen korkeus on 280 mm ja muistaakseni laite tarvitsi vähintään 30 mm tyhjää tilaa yläpuolelleen. lisäksi kotelon levyrakenne vie vähintään 10 mm, joten laite koteloineen pienentää maavaraa vähintäänkin 320 mm. Se on paljon, mutta joissakin malleissa täysin mahdollista. Sijoitetaanhan Dometicin generaattoritkin auton "alle".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.