Pakkasvahti

RAUTIAINEN KARI 29.09.2008 20:05

Vaunun tai auton lämmittämisestä seisonta-aikaan on täällä kyselty. Samaten lämpötilaero vehkeistä jne.

Kattelin tänään tota jokuaika sitte tullutta Biltema luetteloa niin sattu silmään (ei puhjennu) sivulla 288 pelliloota jossa vastus sisällä ja jonkinlainen säädin kyljessä. Vahinko ettei tuotteesta parempaa kuvausta. Nimeksi ovat sille antaneet Pakkasvahti - lämppäri ja hintaa kamalat 11,99€

Kun ei sitä kuvausta härpäkkeen toiminnasta ollut niin en osaa sanoa kuinka hyvä tai huono sen pikku lämpötilaeron pitämiseen toi vois olla. Joku joka sattuu bilteman kohalle vois käydä kurkkaamassa mikä se on.

HALMEENMÄKI JUHANI 29.09.2008 20:19

Täällä meikäläisen torpassa (vanha ok-talo) noita pakkasvahdiksi nimitettyjä lämpöpattereita on kaksi. Autoilijan tiimarista, 200W tehoa ja himpun kalliimpia. Sopii kosteaan tilaankin, ja termostaatti alkaa jostain nollan hujakoilta. Toinen on kylppärissä, se kun on pieni tila jossa tuokin teho riittää eikä seinäpintaa ole liikaa. Ja toinen on porstuassa, jossa pieni teho on hyvä asia. Kun ulko-ovi on selällään pidempään niin porstuahan kylmenee hetkeksi, ja iso patteri paahtaisi täysillä ihan turhaan. Tuo pieni ei pumppaa niin paljoa, ja uskaltaisin väittää että pitää hyvin eristetyn keskikokoisen vaunun yli 10 astetta ulkoilmaa lämpöisempänä kunhan ei tarvi alkaa lämmittämään tuota eroa kiinni.

RAUTIAINEN KARI 29.09.2008 21:24

Juu, tässä bilteman härpäkkeessä sitä suositeltiin kasvihuoneeseen, matkailuvaunuun, veneeseen... Saattaa siis ollakin toimiva, jollei sitte pakkasilla hehku niin perkeleesti.

NIEMINEN RAIMO 29.09.2008 21:46

Eikös nuo pakkasvahdit toimi yleensä säästeliästi +5- -18 astetta. Alemmissa lämpötiloissa on sitten jatkuvasti päällä. http://www.pakkasvahti.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=2

@rami

NYYSSÖNEN KAJ 30.09.2008 15:18

Kävin katsomassa niitä ja "pakkasvahti ominaisuus" saavutetaan pienellä teholla 200 W ---> ja siten että termostaatin antura on lähellä lämmittävää vastusta. Tästä seuraa jyrkempi riippvaisuus (ei Lareniin) anturan ja vastuksen välisestä lämpötilasta. Sen tähden asteikkoa ei ole numeroitu.

pakkasta pakoon Algarveenkaj

RAUTIAINEN KARI 30.09.2008 16:27

Niin että vaikutti mahdollisesti jopa toimivalta ?

R@uzi

NYYSSÖNEN KAJ 30.09.2008 17:04

En käynyt Biltemassa vaan katsoin vastaavaa Elektroskandian tukussa ja Prismassa. Prismassa se maksoi 16,xx€. Bilteman laitteessa on termostaatti kuvan mukaan alareunassa kun näissä muissa se oli yläreunassa, mutta edelleen samassa tilassa vastuksen kanssa.

Uskon senkin toimivan

LIIMATAINEN HANNU 30.09.2008 17:28

Minä kerran laitoin yhteen matka-autoon sellaisen pakkasvahdin, oli pieni ja pienitehoinen. Vaan kärvensi kuitenkin WC:n paneliseinän ruskesksi, laitoin sitten taakse kirkkaan folion, loppui kärvennys, siis seinän. Varovasti ne on asennettava kuitenkin vaikka ovatkin pienitehoisia.

VILJAVA TAPIO 01.10.2008 13:29

Pakkasvahdista ei oikein ole vakiolämpötilaeron pitäjäksi. Se kun ei lämmitä ollenkaan jos on plusasteita. Pakkasella se lämmittää niin kauan kunnes arvelee lämmitettävän tilan olevan plussalla. Jos tila on tarpeeksi iso, lämpötila ei 200 watilla nouse koskaan plussalle, jolloin vehjes paahtaa koko ajan ja näin muodoin tietysti pitää sitten vakiolämpötilaeron niin kauan kun pakkasta riittää. Olen ymmärtänyt, että pakkasvahdin käyttötarkoitus on pienissä tiloissa estää lämmitettävän kohteen jäätyminen, esim. vanhassa omakotitalossa paikat, joissa vesijohto tulee näkyviin kylmään tilaan. Vesimittar on tyypillinen kohde. Sen kun koteloi ja laittaa sinne pakkasvahdin, niin ei jäädy.

RAUTIAINEN KARI 01.10.2008 16:49

Tosia veistelet kuomaseni. Mutta oikeissa oloissa, oikein käytettynä siis voisi olla vaunulla sellainen peli joka hommaa auttavasti hoitaa kun ei puuhastella kovin kylmillä. Hinta ei ole paha. Mutta jos kovilla pakkasilla sitä siellä hehkuttaa niin hintaa tulee kyllä.

LAHTI ANTTI 01.10.2008 18:51

Paras kun pitää sähköpatruunan päällä tarvittaessa, vaikka koko talven. Siinähän on termostaatti säätelyä varten. Ainakin mun vaunussa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.