Hirvipilli ?

RYTKÖNEN MARTTI 14.09.2008 20:09

Onko kokemuksia otsikossa mainitusta vempeleestä? Kuulemma karkoittaa hirvet hevon kuuseen teiden varsilta. Päästää ajon aikana niin korkean äänen,jota ei ihmiskorva juuri kuule. Lieköhän nuita tarjolla esim.Lahden G-messuilla? Saattaisi olla halpa henkivakuutus. MR ps terviisii Kuopion MA-tapaamisesta.

LIIMATAINEN HANNU 14.09.2008 20:14

Äläs nyt Martti hötkyile, karkottaa korkeintaan muutaman kympin lompakostasi! Huuhaata koko pilli, TM testannut.

TERVO JARI 14.09.2008 21:08

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/tavaratori/?x26561=Search&Order=-submit_date&q=hirvipilli&nickMid=

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/tarvikkeet/?x26558=Search&Order=-submit_date&q=hirvipilli&nickMid=

Ja noista löytyy yhteystietoja mistä "henkivakuutuksia" saa . . .

Jari
TERVO JARI 14.09.2008 21:11

ei tarvi Matinkaan enää juosta porstuskammariin lukeen toisesta näytöstä loppu osaa linkistä, ennen piti, ku oli linkki yhdessä "pötkössä" . . .

Jari
AHOLA JARI 14.09.2008 21:37

Hakusanaksi kun vaihtaa "hirvivaroitin", niin löytyy keskuudestamme itse pillikauppias ;)

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/tarvikkeet/?x26558=Search&Order=-submit_date&q=hirvivaroitin&nickMid=

RYTKÖNEN MARTTI 14.09.2008 21:57

Vae humpuukkia hp onkin Hannun mielestä.Ihmettelinkin miksei sitä kaupata näkyvämmin,jos se parantaa turvallisuutta. Kiitokset Jareille vinkeistä. Niin,vielä tuli mieleen jotta vak.yhtiöidenkin indresseissä olisi niistä tiedottaa,jos pillit toimisivat. MR

LIIMATAINEN HANNU 15.09.2008 07:00

Jep Martti, sammaa kastia kuin net 'magneetit' polttoainenletkun ympärille, 'muotoilemmaan dieselin molekyylirakennetta'(?) ja siten alentamaan kulutusta! Huh huh! Tai monet muut vastaavat 'keksinnöt'.

Ostasitko minulta Martti takuuvarmoja 'laihdutuspillereitä', mie puristelen niitä kuusenkävyistä ja sammakonkudusta, laihtuu varmasti jos ohjeita nouvattaa, muuta kun ei syödä, pilleri päivässä ja jo vain paino puttoo. Parin kuukauven kuluttua on arkunkantajilla kevyt työ. Takuulla! Tverin Valtionyliopiston prof. Konsta Guttaperkka tutkinut pillerit ja antaa 'tieteellisen' vakuuden tehosta. ;-))

HYTÖNEN RAIMO 15.09.2008 11:12

Täysin tarpeeton (ja toimimaton tarkoitukseensa). Ko. laitteella on kuluttajasuojaviraston markkinointikielto, mutta aina jaksavat yrittää.

Hirven kuuloalue on muuten jokseenkin sama kuin ihmiselläkin - jos ihmiskorva ei ääntä kuule, ei sitä kuule hirvikään. Eikä se testissä tuottanut edes sitä paljon puhuttua ultraääntä!

Eli ei ole kapineesta muuta iloa kuin rahan menetys.

RAUTIAINEN KARI 15.09.2008 11:54

Kuluttajansuojavirasto 7.7.2008 Ihmetuote pettää odotukset – Hirvipillistä ja tärinävyöstä annettiin katteettomia lupauksia

Kuluttajavirasto on kevään aikana puuttunut kahden ihmetuotteen markkinointiin. Hobi-hirvipillin luvattiin estävän hirvi- ja peurakolarit. Vibro Shape –tärinävyön puolestaan väitettiin laihduttavan ilman, että käyttäjän tarvitsisi lainkaan muuttaa elintapojaan.

Etenkin internetissä ja postimyynnissä voi törmätä erilaisiin ihmetuotteisiin. Niille on yhteistä se, että tuotteiden vaikutuksista ja tehosta esitetään perättömiä väitteitä. Tarjoukset näyttävät yleensä liian hyviltä ollakseen totta, ja ne myös harvoin ovat totta.

Kuluttajansuojalain mukaan markkinoijan on pystyttävä osoittamaan, että konkreettiset väitteet tuotteen ominaisuuksista ja vaikutuksista pitävät paikkansa. Väitteiden tueksi on oltava puolueettomia ja tieteellisesti luotettavia tutkimustuloksia Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun markkinoinnissa vedotaan kuluttajien terveyteen tai turvallisuuteen.

Hobi-hirvipillin maahantuojat ja jälleenmyyjät ovat kertoneet verkkosivuillaan, että pilli varoittaa eläimiä ultraäänen avulla lähestyvästä ajoneuvosta ja parantaa näin liikenneturvallisuutta. Vibro Shape –vyön televisiomainoksessa väitettiin puolestaan, että laite muun muassa ”auttaa laihtumaan vain muutaman minuutin käytöllä” ja että ”tulokset alkavat näkyä muutamassa päivässä”. Mainoksessa kerrottiin myös, että vyötä käyttämällä voidaan hajottaa rasvakudosta reisistä ja takapuolesta.

Kummankaan tuotteen maahantuojat eivät pystyneet osoittamaan väitteiden tueksi luotettavia tutkimustuloksia. Suomessa on tehty Hobi-pillistä tutkimuksia, joiden mukaan pilli ei tuota ultraääntä eikä toimi markkinoinnissa kerrotulla tavalla. Vibro Shape –laitteesta ei puolestaan ole tehty lainkaan tutkimuksia, jotka todistaisivat laitteella olevan mainoksessa luvattuja vaikutuksia.

Kuluttajavirasto painotti Hobi-hirvipillin suurimmalle maahantuojalle, että pillin markkinoinnissa ei voi vihjaista millään tavalla pillin ehkäisevän hirvikolareita. Maahantuoja lupasi välittää tuotteen jälleenmyyjille tiedon siitä, että tällainen markkinointi pitää lopettaa. Vibro Shape –laitteen maahantuojaa puolestaan vaadittiin lopettamaan laitteen harhaanjohtava markkinointi.

PALIN MATTI 15.09.2008 13:54

Niin, eihän kukaan voi kieltää toista kauppaamasta jotain putkenpätkää toiselle. Sitä pitää vaan mainostaa putkenpätkänä, eikä hirvipillinä.

Ja aina löytyy joku kahjo, joka sellaisen ostaa. Tai sitten ne magneettipalat pensaletkuun. Tai narkoosikaasuvaroittimen.

LIIMATAINEN HANNU 15.09.2008 15:33

Muuten oikein Mella mutta kyllä narkoosikaasuja on! Esim. Larsenista sitä haihtuu ällistyttävän paljon, miekin oon muutaman kerran nukahtanut kun nuuhkinut Larseni pulloo riittävän pitkään! Ja alkoholilla ei ole mittään ossuutta siihen asiaan. Kysy vaikka naapureilta. Vaunussa avattu Larseni pullo voi aiheuttaa äkillisen tajuttomuuven, näin olen antanut itselleni kertoa.

HALMEENMÄKI JUHANI 15.09.2008 16:41

Jokos kuluttajavirasto on kieltänyt Larssenin myymisen konjakkina?

RAUTIAINEN KARI 15.09.2008 16:57

Mä taas olen huomannut että jonkinlaista ilokaasua on tollasen ikivanhan kaksitahti prätkän mineraalisen öljyn käryssä. Ainakin ihmiset hyväntahtoisesti hymyilee kun kohalle osuvat. Kyyneleet johtuu silmien kirvelysta, mutta muuten niitä hymyilyttää. Omaan nokkaan se käry ei juurikaan tule niin että ajokunnossa pysytään.

LAINE RAIMO 15.09.2008 17:04

Se on kyllä tosi, että Larsenista haihtuu narkoottisia kaasuja. Aina kun nautiskelen autossani Larsenia (vapaamielisen tulkinnan mukaan) alkaa narkoosihälytin vikisemään. Niin ja se hälytin ei ole vaimo vaan NorTronixin NX-4b. On mulla kyllä autossani hirvipillitkin, jotka on karkottanu hirvet auton edestä jo kymmenkunta vuotta!!

LIIMATAINEN HANNU 15.09.2008 17:04

Mitäs Juhani nyt höpöttää? Larsen on se peruskonjakki, tason mitta johon muita konjakkeja verrataan. Larsen on 10 tasolla, muut siitä sitten alaspäin. Meukow, Renault, Rymy Martti jne., ne ovat kyllä hyvejä moottorin osien liuottimina, aivan hätätilanteessa niitä voi pikkasen hörpätäkin, mutta ei paljon, vatsahuuhteluun sellaisesta joutuu! Maksa ainakin tärveltyy niistä konjakin 'kopioista'! Aivotoiminta tahmaantuu! ;-))

LIIMATAINEN HANNU 15.09.2008 17:41

Doddii, se on myt totistettu että Larseni on narkoottista ainetta!

Noista hirvipilleistä en perusta mutta minulla varma karhukarkotin, ja se onpi reippaan sienimetsälenkin nostattama Miehen Kainalohiki, kymmeniä vuosia olen metsiä samoillut, viimeksi tänään n.15km lenkki, eikä ole karhut vaivanneet! Muutaman kerran kuullut rytinää ja karhun parkaisuja kun karkuun ryntäävät, Miehen tieltä! Vai oliko se naapurin frouva? ;-))

PALIN MATTI 15.09.2008 19:38

Joo Raimo, mullaki on semmoset hirvipillit mun auton nokala. Niistä ei kuulu mittään, eikä niitä näje kukkaan, eikä net ole koskaan maksanukkaan mulle mittään. Juuri niitten hirvipillien ansiosta en oo yli nelijäänkymmenneen vuotteen ajanu yhtään hirvi- enkä porokolaria. Ihan pakko olla kaikila semmoset pillit! Jesss!

Kopkopkop. Tämmönen ääni lähtee ku mie koputan pää... siis puuta.

NYYSSÖNEN KAJ 15.09.2008 22:40

Minulla on leijonan karkoituspiiska autossa ja hyvin on toiminut kertaakaan en ole jellonaan törmännyt. Kerran oli kuiteskin tukalat paikat jellonan kanssa tuolla Ruokolahdella. Onneksi se oli väärä hälytys.

Tuo magneetti minun pitää ostaa! Tarvitse sitä TOSIAAN! Laittaisin sen jäähdyttäjän putkeen kiinni. Nyt on mennyt 2 vuotta siitä kun vaihdoin jäähdyttäjän nesteet ja jo on kertynyt kiertoon niin paljon magneettista töhkää (ruoste) joka kiinnittyy Webaston mahneetti vetopyörän päälle niin että se ei pääse pyörimään. 8mm8mm40mm kokoinen magneetti mahtuisi roskasihdin sisään - vinkkejä/lahjoituksia vastaanotetaan mieluisasti.

RYTKÖNEN MARTTI 16.09.2008 07:44

Vastaus vähän viiveellä Soneran l-kaista sotkujen takia. En tietenkään epäile vähääkään pillereitesi tehoa,mutta itse en niitä vielä tarvitse.On nääs sen verran lähellä vatsanahka selkärankaa. Nuista magneeteista sen verran,jotta niitä oli kaupan myös Rauhalahden tapaamisessa,muttei mihinkään polttoletkujen ympärille,vaan ihmisille erilaisiin vaivoihin ja kolotuksiin. Onkos niistä karavaanari veljillä ja -siskoilla kokemuksia? MR

KORPPI HANNU 16.09.2008 21:14

Viimeisen Caravan-lehden sivulla 88 sanoi veneiden F1-mestari Sami Seliö tulleensa huumatuksi Saksan ja Hollannin rajoilla. Taitaa olla ainut tapaus huumaamisesta, joka tulee ns. ensi käden tietona, kaikki muuthan on sattunu kaverin kaverille jne. Varmaan kiinnostaisi anestesialääkäriä tuollainen tapaus, että oliko tullut nautituksi Larsenia tai punkkua illalla.

KORPPI HANNU 16.09.2008 21:25

Sorry, asia olikin huomattu aikaisemmin!!

RAUTIAINEN KARI 16.09.2008 22:10

Ei mitään sorry. Jutussa ei ollut mitään asiaa aiheesta muutakuin se että kaveri sanoi tollasta. Nyt tarvittas lisää aiheesta.

On tää senverran iso asia että paskapuheille ei pitäs olla sijaa, eikä turhalle pelottelulle. Jos syytä on niin tarpeelliselle varottelulle olisi, mutta sitä tarvetta vaan ei kukaan ole näyttänyt toistaiseksi.

LIIMATAINEN HANNU 17.09.2008 07:47

Hirvipilleistä huumeisiin, mikä ettei! Vaan itse olen sitä mieltä että kummallisempiakin asioita maailmassa tapahtuu kuin noita väitettyjä 'kaasuryöstöjä'! Ei ne kaikki tarinat voi olla pelkkää urbaanilegendaa, jotain sisältöä niissä on oltava.

Ja jos luitte syyskuun alun lehdistä sairaaloiden leikkaussalien henkilökunnan valituksia että "nykyaikaiset nukutuskaasut väsyttävät henkilökuntaa ...", onko sekin vain henkilöstön keksimää urbaanilegendaa? Hyvinkin voidaan vaunuun/autoon päästää senverran jotain kaasua että nukkujien uni syvenee ja eivät reagoi pieniin ääniin ja tapahtumiin. Ei sitä tarvitse tajuttomaksi 'kaasuttaa', pienillä pitoisuuksilla sopivaa kaasua saadaan keskushermosto 'huilitauolle'. Larsenilla samoja vaikutuksia, "velat tuntuvat saatavilta"!

Mutta eiköhän pikapuoliin jostakin saada faktatietoa ja todisteita tästäkin mysteeristä, loppuu turha kädenvääntö asiasta. Odotellaan vain rauhassa.

HALMEENMÄKI JUHANI 20.09.2008 22:26

Mulla kun on nuo vaunupeilien jalat tuossa konepellin ja lokasuojan välissä, ja niitten päällä muovisuojukset, niin aina silloin tällöin joku luulee hirvipilleiksi. Täytyykin ens kerralla sanoa olevan vaikka valaspillit, ei tule valaskolareita kun on ne. Ja satarosenttisen tosi! Enemmän kun larssenissakaan...

NADASI BELA 06.10.2008 22:54

Voin sanoa, että kaksi kertaa olen nähnyt hirven kääntävän päänsä tulosuuntaan mistä tulin hirveä kohti matkaa oli noin 300 m. Muuten en olisi huomannutkaan ellei sillä elukalla olisi ollut liikettä(Pään kääntö pusikossa). Uskokaa mitä uskotte mutta mulla se on toiminut, en ole sen elukan kanssa kopiksi ajanut!

RAUTIAINEN KARI 07.10.2008 19:07

Muutaman kerran on mulle sattunut ihan vastaavaa. Hirvi on kääntynyt pois ja kolari vältetty. Hieno juttu. Tosin mitään pilliä ei mulla ole vaan hirvi käyttäytyy siten, se pelästyy sitä autoa.

Et siis voi tietää kääntyikö hirvi pillin ansiosta, vai siitä huolimatta. Tutkimusten mukaan kun se pilli ei pidä ääntä jonka hirvi kuulisi.

Oletan että koska syön mielelläni valkosipulia niin se on pelottanut hirvet ja muut suurpedot tieltäni. Nimittäin valkosipulia syön ja hirvikolareita ei ole sattunut. Poron kanssa kolaroin kerran ja luulempa että poro ei pelkää valkosipulia lainkaan.Näin sen täytyy olla, miten tuo muuten olisi mahdollista.

RÖNKKÖ VELI-ESKO 12.10.2008 23:53

Jos haluat sähköpostiisi asiakaspalautetta Hobi hirvivaroittimen toiminnasta tienpäällä niin lähetän Sinulle ne Sinulle sähköpostina. Osoiteeni: sataideat@elisanet.fi Katso myös Verkkopirkko.fi ja Mikko.fi sivuilta, hakusanalla Hobi hirvivaroitin, siellä on myös Hobista asiakaspalautetta ja kokemusperäistä tietoa, miten laite toimii käytössä tienpäällä.

PALIN MATTI 13.10.2008 16:34

Joo. Näitä ihmelaitekauppiaita riittää aina maailman tappiin saakka.

Itse asennutin autooni strutsipillit. Yhteenkään strutsiin en ole sen jälkeen törmännyt:)

HUOVINEN SIRPA 13.10.2008 19:42

Minullapa onkin kirahvipilli, laitoin sen tuonne TV-antenniin ihan ylimmäksi, se kirahvikin kun on aika korkee elukka. Kertaakaan en oo ollu kirahvin kanssa törmäyskurssilla,sen jälkeen, ei silti en ennen sitäkään, kyllä toimii. Esko

RAUTIAINEN KARI 13.10.2008 22:36

En halua.

Kuluttajansuojavirasto: Suomessa on tehty Hobi-pillistä tutkimuksia, joiden mukaan pilli ei tuota ultraääntä eikä toimi markkinoinnissa kerrotulla tavalla.

RAUTIAINEN KARI 13.10.2008 22:38

Multa puuttuu vielä tuo virtahupi pilli, se pikkasen pelottaa. Tarttee kysellä 7 päivää lehdeltä mistä sellasen saisi.

PALIN MATTI 14.10.2008 08:43

Ei tuollaisilla tutkimuksilla ole mitään merkitystä, sillä noitten kauppiaitten usko huijaustuotteeseensa on niin vahva.

RAUTIAINEN KARI 14.10.2008 12:15

Kyllä sen täytyy olla oikea ja toimiva laite kun villieläimet sitä pelkää jo kaukaa mutta ei lainkaan häiritse autossa olevaa kissaa tai koiraa, mutta nehän ei olekaan villieläimiä... usko, älä epäile. Usko siirtää vuoria.

Hobi mainostaa näin: Hobi hirvivaroittimen toiminta perustuu 20 000 - 40 000 herzin

korkeataajuiseen villieläimille

epämiellyttävään ääneen. Kun ajoneuvolle ajetaan yli 50 km:n

tuntinopeudella, varoittimiin kohdistuva ajoviima,

ilmanvirta aikaansaa niistä lähtevän korkeataajuisen ja villieläimille

epämiellyttävän kuuloaistimuksen

tuottaman äänen, johon villieläin reagoin lähes poikkeuksetta pysähtymällä.

Varoittimet on rakennettu hiilikuidusta, nailonista

ja erikoismuovista ja niistä lähtevä värähtelevä ääni muistuttaa

hälytysajoneuvon ääntä.

Varoittimissa ei ole johtoja tai kytkimiä eikä niistä lähtevä ääni kuulu

kuljettajan ja kyydissä olevien ihmisten

korviin, eikä häiritse kyydissä olevia lemmikkieläimiä.

PALIN MATTI 14.10.2008 12:57

Hehheh. Tosi avaruusajan laite se.

TUOMI JYRKI S 14.10.2008 14:36

Jos tuohon uskoo, kannattaa panna lotto vetämään.

MALSTE TIMO 14.10.2008 14:49

Ei tästä kauaa oo ko huomasin hirven kanssa kolaroineen auton jossa oli nää hirvipillit keulalla....eli se siittä Mie en usko noihin, mun mielest ne on samaa kastia kuin nää ihmelaihdutus pillerit (tyhjän saa pyytämättäki), ainoo mitkä ne karkottaa o rahat lompuukista......

LIIMATAINEN HANNU 14.10.2008 14:54

Elä Sie pilikkaa Jyki, Soumessakin on miljoonia lottouskovaisia! Joka lauantai-ilta palvelusmenot. Kaikki uskovat vankasti, "nyt se tulee ..."! Luottavat, toivovat ja uskovat.

Miksei sitten vaikka hirvipilliin, uskoa? Särkyyhän se koknakkilasikin sopraanon ultraäänellä. Ja Jerikon muurit sorrettiin puolestaan infraäänellä! ;-))

Vahva usko siirtää vuorenkin!

NYYSSÖNEN KAJ 14.10.2008 15:44

Lotossa sentään 25% rahoista jaetaan voittoina. Hirvipillin voittokerrointa en tiedä (pitäiskö kysyä myyjältä mitä hänen käteen jää?)

POSKIPARTA ALI 18.10.2008 16:15

Itselläni on ko. pillit ja voin sanoa että toimii,hommahan toimii siten että pilli lähettää korkeaa ääntä mitä ihmiskorva ei erota vastaavaa ääntä pitää rekan turbo,ja oletko ikinä lukenut lehdestä rekan olleen hirvikolarissa? Kokemäen poliisilla on ollut pillit koekäytössä tiedustele heidän näkemystään.

TAPANINEN JORMA 18.10.2008 17:01

Tuossa oisin erimieltä.Kyllä se paineilmajarrujen ja varsinkin pakokaasujarrun murina on se mitä hirvet säikkyy.Eli ilman suhaukset ja matala murina.Nimimerkillä"30-vuotta hirviä tieltään hätistellyt"...

PALIN MATTI 18.10.2008 17:13

Hehheh. Minulla ei ole niitä ihmepillejä ja homma toimii siltikin.

JURMU MAURI 19.10.2008 14:33

Eräs mmummokin hankki ajokortin 60 -vuotiaana kun ukko kuoli. Osti hirvipillit varmuuden vuoksi autoonsa. Ajaa köröttelee viittäkymppiä noin tuhannen kilometriä vuodessa eikä ole törmännyt hirveen kymmeneen vuoteen joten onhan tehokas vehje. Eiks ookin?

MARTTILA PEKKA O 20.10.2008 00:08

Mainoksen uhrina ostin hirvipillit pari vuotta sitten. Mainos perustui Joensuun Yliopiston tutkimuksiin (sittemmin yliopistotutkimus piti jättää pois mainoksesta) sekä kanadalaisten kokemuksiin. Minulla on yksi todettu kokemus pillien toimivuudesta/toimimattomuudesta: kaksi hirveä ruokaili hakkuuaukealla noin 150 m:n päässä tieltä, toinen nosti päätään ja toinen jatkoi ruokailuaan, kun meikäpoika ujelsi pilleineen tiellä satasta. Vähän matkaa ajettuani, sarvipää jolkotteli tien yli aika etäällä, en joutunut hiljentämään, mutta varmuudeksi sen tein, jos vaikka toinen tulisi tien yli perässä. Ehkä se toinen ei tullut, koska minullapa onkin pillit tai sitä toista ei ollutkaan... pekka

RAUTIAINEN KARI 20.10.2008 14:27

Tai sillä oli se lounas kesken vielä niin ei kerenny samalle pillille ylitykseen.

Faija osti aikoinaan elämänsä ensimmäisen upouuden auton, Corollan. No minä tein koulussa sellasen korkin joka sopii väkisin pakoputkeen sisälle ja korkissa kaksi reikää. Toisesta pääsee isommat pakokaasut pois ja toiseen laitoin pillin. Putkenpätkällä työnsin sen Corollan pakoputkeen syvälle. Hienosti herne pyörähti aina kaasuttaessa.

Että sellanen pillikokemus nuorelle pojalle että pillinvihellyksestä saa selkäänsä.

NYYSSÖNEN KAJ 20.10.2008 17:07

Luin tänään TM:n no 17 2007 artikkelin hirvipillistä. -Ensinnäkin Yliopiston tutkimuksessa eivä havainneet että pilli toimisi lainkaan. Lisäksi Yliopistoola ei ollut mikrofoonia joka toimisi ao taajuusalueella > yli 20 kHz.

-Sama pilli myydään Australiassa kengurun karkoituspillinä

-TM laski ettei edes 100 km/h vauhti riittäisi tuottamaan tarvittavaa äänienergiaa niin että se kuuluisi yli auton taustametelin.

PALIN MATTI 20.10.2008 18:35

Tiäthän sie Kaj, että vaikka minkälaisia humpuukivehkeitä keksittäs, ni aina löytyy joku, joka niitä ostaa. Niin ovat ihimiset huijattavissa. Ei sille voi mittään.

TERVO JARI 20.10.2008 20:44

on . . . Tai ainaki osa niistä . . .

Pörssi,

se nousoo ja nousoo, sitte tehhään lama, saajaan tyhymät myymään ja viisaat ostaa. Tyhymät köyhtyy, viisaat rikastuu . . .

Ja mitä vielä . . .

tämä meijän yhteiskunta tukee verovaroin tätä suurta "tyhymyyttä" . . .

MUTTA . . .

tää on ainu konsti saaja taas käyrät nousuun . . .

Elikkä maksakaamma verot, tukekaamme suurta "tyhymyyttä" että saajaan uusi nousu käyntiin . . .

Jari

Ps. Muitakin tyhymyyksiä/humpuukii on ku hirvipilli . . . Pörssi . . .

Ps. Saas nähä tuleeko kommentin kommenttii . . .

RAUTIAINEN KARI 20.10.2008 22:36

Ei rahoitusmarkkinat ihan noin toimi kuitenkaan, onneksi. Toisaalta pörssejä tarvitaan.

Se on kuitenkin vaan niin että muu maailma tekee kohta sitä remonttia joka meillä tehtiin 90 - 94. Siksi meillä on markkina, pankit, yritykset hyvässä kunnossa verrattuna muihin.

Ole onnellinen ettet ole Islantilainen

MARTTILA PEKKA O 20.10.2008 22:56

Niinpä, mutta mainoksessa sanottiinkin vain yliopiston tutkineen, tuloksista ei puhuttu mitään, minäkin vain kerroin havannoistani enkä johdata ketään ostamaan tai olemaaan ostamatta hirvipilliä. Suomi on vapaa maa ja on hyvä, että on tälläinen foorumi, jossa voi kertoa mielipiteitään ilman, että joku keskeyttää sinut. Lisäksi täältä saa paljon oikeaa, kokemukseeen perustuvaa teitoa tästä melko teknisestä harrastuksestamme. Ainut harmittava juttu tällä kanavalla on tuo teinimäinen "tsattailu", joka menee asiattomuuksiin ja asian viereen aivan liikaa - sekin on hienoa, jos sen tekee ammattimies, kuten esimerkiksi Keski-Suomen Radion "Arvo Karstulasta." servus pekka

RAUTIAINEN KARI 20.10.2008 23:10

Aivan. Mutta minä kun en usko tuollaiseen huuhaa pilliin niin keskityn oleelliseen. Kas tässä jotain realismia hirvipillin sijasta.

http://www.skepsis.fi/haaste/

Näyttökysymyksiähän nää vaan on kaikki.

TERVO JARI 21.10.2008 05:40

olisikin kaikki noin "yksikertaista" . . . puoleen tai toiseen . . .

Muutoinkin tämän hirvipiili jutun "juoni" on jo ollut alunalkain hakoteillä, humpuukii . . .

Mitä taasen tulee asiallisuuteen, on aika rasittavaa lukea jos ei yhtään huumorii joukossa ja voihan käyttää "apina suodatinta" ohittaa kommentin jos se on omasta mielestä asiaton . . .

Jari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.