Ylösnostettavan pesualtaan vesiletku...

LEPPÄAHO PENTTI 08.09.2008 16:37

Ylösnostettavan pesualtaan vesiletku painuu kasaan. Eli, nyt on oikein vaunu, missä on WC:n pesualtaassa pumppusyöttöinen kraana. Mutta, joku aiemmista vaunun ( =Sprite Musketeer -81 ) käyttäjistä on käyttänyt tonkasta tulevaan vesiletkuun tavallista ilmeisesti puolen tuman vesiletkua joka

A: on niin jäykkää, että kun allas on alhaalla, eli käyttöasennossa, letku kampeaa sivulletaitettavaa vesihanaa niin, että se vuotaa liitoksestaan lattialle ja altaaseen.

B: letku painuu hanan vierestä jyrkälle mutkalle ja niin littuun, ettei siitä paljonkaan vettä pääse tulemaan läpi.

Lisäksi letkua on asennettu niin säästellen, että koko vesiutonkan, joka siis sijaitsee vesialtaan alla, päälläoleva veden syöttöletku riippuu altaan varassa ja painpollaan kampeaa hanaa. Eikös tuohon voisi kehittää jonkun vedonpoiston? Tai, jos en parempaa keksi, yritän esim. Etolasta löytää sellaista letkua, joka ei mene helposti kasaan, mutta on suht taipuisaa. No, kohtahan tuota patenttia ei enää ennen ensi kevättä tarvita.

Minkälaista letkua tuossa pitäisi käyttää / on alunperin käytetty?

Muuten, kuinka tarkasti letkut tulisi tyhjentää vedestä? Osa tulovesiletkuista kun kiertää lenkillä vaunun lattian alapuolella? Jotkut sanovat, että pitäisi jotenkin puhallella ja imeä letkuja, jotkut sanovat, että riittä kun tulee pumppu ja ja tonkka tuhjäksi ja että jos letkuun jää vähän vettä , se ei haittaa. Miten on?

-Pentti

HALMEENMÄKI JUHANI 08.09.2008 22:14

Alkuperäinen letku on semmoista uurteellista kurttuletkua, samaa jota tapaa esim pyykinpesukoneletkuissa. Yksi keino saada mutkat pysymään pyöreinä on ostaa autotarvikeliikkeestä Gates'in valmistama spiraali, ihan tuohon tarkoitettu. Maahantuoja on Atoy. Terveisin toinen musketööri

LÖNNQVIST LEIF O 09.09.2008 19:28

Meillä oli ensin musketööri ja sen jälkeen tuli perheeseen kasvun myötä majuri. En kertaakaan tyhjännyt vesiletkuja sen kummemmin kuin mitä pumppu tyhjensi. Keväällä jännäsin kyllä miten letkut olivat kestäneet talven pakkaset. Ei ollut kertaakaan mitään ongelmia. Eli etelä-suomen talvessa ei tarvine tehdä kummempaa tyhjennysoperaatiota. Hyvää syksyä toivottaa ent musketööri/majuri.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.