Navigaattori + reissu englantiin - aloittelija taas avun tarpeessa

RUOTSALAINEN JUKKA 02.09.2008 21:58

Hei kaikki alan harrastajat.

Aloitan tällä samalla lauseella niin kuin olen monta kertaa aloittanut: pyydän apua osaavilta / kokeneilta, jotta ei pää kopsahtaisi monta kertaa seinään. Uskon osaavani netti käyttää ja löytää sieltä tietoa, mutta useimmiten parhaat vinkit ovat kyllä tulleet tätä kautta - kokemusten ja tietämyksen muodossa. Tähän viestiin sisältyy 2 kysymystä: toinen navigaattorista ja toinen sähköpistokkeista.

Olemme suunnittelemassa matkaa matkailuautolla Englantiin ensi kesänä. Kysymys 1: Olen ajatellut hankkia navigaattorin helpottamaan paikkojen löytymistä reissussa. Onko teillä kokemusta / tietoa, että onko navigaattoreissa Englannin kartta, kun mainostetaan "sisältää euroopan kartat"? Mitä muuta osaisitte sanoa avuksi, neuvoksi, kun tarve on saada navi, joka toimii euroopassa + Englannissa.

Kysymys 2: Millainen sähköliitäntä systeemi Englannissa on? Pärjääkö siellä, jos ottaa uusien säännösten mukaiset kolminaipaiset, siniset pistokkeet + aikaisemmin ja osittain nykyisinkin käytössä olevat perinteiset kaksinapaiset pistotulpat? Tarvitaanko jotakin adapteri viritelmää?

Kiitosta jo etukäteen asioista tietäville!

terveisin Jukka Ruotsalainen

KORPPI SEPPO A J 02.09.2008 23:02

Olen juuri opettelemassa Tomtom ONE Traffic europe 22:n käyttöä. Sieltä kävin katsomassa, etsi osoite, niin kyllä sieltä löytyy sekä UK että Irlanti. Eli laatikon kannen kartassa on 22 läntisen Euroopan maata.

Muuhun en pysty vastaamaan. Luonnikasta reissua.

KORPPI SEPPO A J 02.09.2008 23:05

Linkki

http://www.caravankauppa.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=1EE0.002.07

Laite ja paikka, josta ostin.

NYYSSÖNEN KAJ 03.09.2008 08:18

Helppo testata kuten edellä oleva testasi. Aseta jokin osoite navigaattoriisi esim: Dover ja toiseksi pisteeksi vaikka Waterloo Bridge (London).

katso osaako tehdä reitin?

Englannissa on oma pistokemalli jollaista ei muissa EU-maissa käytetä. Adapteri Shuco --> UK-pistoke saattaa olla tarpeen, myydään valmiina matkailijoille. En ole nähnyt Suomessa EUR --> UK-pistoke adapteria

ARO PERTTI 03.09.2008 09:18

Lähetäppäs Jukka taas se e-posti osoitteesi, tulen 2-viikon sisällä käymään siellä koti-paikkakunnallasi. On osoite taas hukassa kun tuli tyhjennettä koko posti laatikko.

Kaj jo kertoi Englannin sähköistä, minulta voi löytyä sellainen adapteri.Ainakin pistoke mallin näet. Luultavasti löytyy jostain tarvikemyymälästä.

Navigatorien teknilisistä tiedoista löytyy yleensä kartat ja kattamis % , voi olla kaikkea 1-99 % välillä. ;-)

HANNUS ARI 03.09.2008 21:30

Varmista vain ostaessasi karttapeitto. Itse käytin viime syksynä Garmin nuvia Englannin reissulla ja hyvin paikat löytyivät. En itse lähtisikään Britteihin ilman toimivaa navia. Esim. moottoriteiden rampit ja liikenneympyrät oikeine ajokaistoineen "aukeavat" paljon helpommin navigaattorin avulla. Ahdastahan siellä on; kaupunkien sisälle ei juuri kannata as.autolla yrittää. Onneksi sieltä löytyy Park`n ride- alueita kaupunkien laidoilla, joista voi jatkaa bussilla keskustaan. Siinäkin on navigaattori hyvänä apuna. Myös leiripaikat varaisin etukäteen ainakin ensimmäisiksi öiksi, jos olisin sinne kesällä lähdössä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.