Oyster 85, Digital CI+ DVB-T

GRANBERG ANDERS 01.09.2008 21:01

onko kokemuksia tästä tai vastavista kesä talvi käyttö ja miten kanavia näky

LAINE RAIMO 02.09.2008 08:37

Mulla on saman tehtaan TenHaaftin Samy65 ja se toimii satelliittikäytössä erittäin hyvin. Tuota kesä- ja talvikäyttökysymystä en oikein ymmärrä. Kyllä se signaali tulee taivaalta samalla lailla niin kesällä kuin talvellakin. Sen sijaan tuo digiboxin(DVB-T) toimiminen on kiinnostava. Laitteen maahantuojan mukaanhan laite ei toimi Suomessa, mutta kysyessäni tehtaalta toimimisesta, he vastasivat, että totta kai se toimii myös Suomessa?! Uskon tehtaan sanaa ja ostan TenHaaftin +DVB-T virittimen vielä tänä syksynä, mutta kokemuksia sen toimivuudesta haluaisin silti jo etukäteen kuulla.

SOHLBERG JUHA 02.09.2008 11:25

Meillä ollut kyseinen antenni 4 vuotta ja Canalin local-kortti siinä. Kanavat näkyvät pohjoismaista Garda-Pisa akselille ainakin. Ranskan suunnasta ei vielä kokemuksia. Vapaita kanavia siellä on tuhansia, mutte meille tärkeät Suomi-kanavat ja eurosport tulee ainakin (suomi-kanavat canalin kortilla). Talvella olen jonkun kerran käyttänyt kun lumet on ensin huolella poistettu siitä. Joskus olen suunnitellut jotain lämmitystäkin siihen, mutta perinteiseen haravaan talvella on käyttö muuttunut...

Satelliittikäyttö on muuten aivan ok, mutta esteitä ei saa etelän suunnassa olla yhtään ja se joskus on aika vaikeaa. Pari kertaa autoa on siirretty 1 metri, jotta signaali on löydetty ja saatu pikkukakkonen näkyviin Italiassakin

Juha

LAINE RAIMO 02.09.2008 14:15

Kaikille tiedoksi! Vaikka TenHaaftin virittimien kanssa tällä hetkellä toimiikin tuo vanha Local-kortti niin ei kauan. Anal Digital vaihtaa vuoden loppuun mennessä kaikki kortit uusiin linkittyviin. Ne kortit linkittyvät vain Anal Digitalin oman virittimen kanssa. Ei riittänyt se, että Local kortin nimi muutettiin Suomipaketiksi ja nostettiin hinta kaksinkertaiseksi, vaan sen lisäksi pitää ostaa heidän virittimensä, joka toimii vain 230V jännitteellä ja haukkaa 50W tehoa. Eli niitä Suomi ohjelmia ei ensi vuonna enää voi katsella Ten Haaftin virittimen kanssa. Sehän kuluttaa 12 V:n virtaa vain 9-12W. Jonkinlaisen koosteen suomenkielisistä ohjelmistahan kyllä saa TVFinlandin kortilla ja sehän pelaa myös Pariisi-Ateena linjan eteläpuolella.

SOHLBERG JUHA 11.09.2008 11:16

Olin myös yhteyksissä Canaliin ja totta tosiaan. Vanhatkin kortit menee vaihtoon ja Canalilta saa uuden kortin ja siihen paritetun vastaanottimen lähetyskulun hinnalla 50,-. En ole vielä selvitellyt saako sen Ten Haaftin vastaaottimen rinnalle kiinni ja invertterillä toimimaan vaan siirrynkö suoraan TV-Finlandin tilaajaksi. Hintaero noilla korteilla on kaventunut niin pieneksi, että... 130=>170 eur. lisäksi meidän matkat alkavat siirtyä pikkuhiljaa tuonne Etelä Ranskan suuntaan, jolloin ainoa mahdollisuuskin on vain TV-finland ja Thor5 jos ulkomailla Suomikanavia haluaa seurata.

Juha

LAITSALMI TANJA 11.09.2008 12:49

Toimiiko TV Finlandin kortti sellaisenaan Ten Haaftin boksissa? TV Finlandin kortissa lukee myös Canal Digital. Koskevatko samat vuodenvaihteen muutokset myös tätä korttia?

Kari

KURKI ARI V 11.09.2008 19:31

Soitinpa Canal Digitalille minäkin. Minulla on Digitalityn CX-CI422TS boxi.Laite on kaksi vuotta vanha ja toimii ensi vuonnakin.Puhui jostain SC-PAR tekniikasta,jota laitteeni tukee.Siis vanha ja vanha, mutta kuinka vanha.Ruotsin Motalasta myytävä TV-Finland kortti ei ole näin ronkeli.Katsomme sitä Ruotsin anaalin laitteella ja autossa ilman,että utelivat laitteesta mitään.Näkyy jos Thor-satelliitti löytyy.

LAINE RAIMO 12.09.2008 09:56

Vanhassa TVFinlandin kortissa lukee mullakin anal Digital, mutta niiden myyntihän siirtyi jo vuosia sitte Ruotsiin ConNovalle. Ei kait niissä enää lue anal Digital? ConNova ei ainakaan vielä tunnusta, että se vaihtaisi korttinsa uusiin. Sitä toimiiko TVFinlandin kortti TenHaaftin virittimessä en tiedä, mutta Samsungissa se toimii hyvin. TV Finlandin kortin saa myöskin puoleksi vuodeksi, jolloin se maksaa vain 124€.

KURKI ARI V 12.09.2008 13:04

TV-Finlandian kortissani lukee Canal Digital. Tilasin sen aikoinaan Conovasta Motalasta. Vastaavat Suomesta tuleviin puheluihin hyvällä suomenkielellä.

PUTTONEN MATTI 17.11.2008 13:44

Harkitseppa Ten Haaftin Cosmoa, joka on pienikokoisempi eikä ole kokemuksieni mukaan lumiherkkä, "pallomaisen" rakenteensa vuoksi. Läpimitta ainoastaan 65cm, mutta näkyy samat kanavat kuin 85 Oysterilla. Testattu on Sallan korkeudella, minne asti Thor näkyi.

GRANBERG ANDERS 15.03.2009 17:50

kevät on tullut ja reisuun pitäisi pästää. jos ostaa oyster vision satelittin ant ja laitta sihen canal tai viasat virtimen missä korti, niin pelitäkö vai olenko hakoteillä. hinta ero digital ci ja visionin n.500. vaiketuko käyttö paljon???? jääkö vapaat kanavat katsomat? tarviko oma boksi viritä joka kerta vai onko se valmis kun vie kotoa.

LAINE RAIMO 17.03.2009 09:12

Vision mallihan on ilman viritintä oleva automaattinen satelliittiantenni. Kyllä siihen visioniin voi aivan hyvin laittaa esimerkiksi canal digitalin virittimen ja sillä näkee myös vapaat kanavat. Sen sijaan muiden kortillisten lähetysten (esim viasat tai MTV3Max) katsominen ei välttämättä onnistu. Virran kulutus kasvaa myös lähes kymmenkertaiseksi, koska Canal Digitalin viritin tarvii 230V vaihtovirtaa noin 60-80W, mutta TenHaaftin viritin D5000 HDCI+T tarvii 12V:n tasavirtaa vain 12W. Oyster Digitalissa on sama viritin. Itselläni on tuo viritin ollut nyt puolisen vuotta ja se on todellinen "Vähävirtanen". Suomalainen jälleenmyyjä ei kylläkään suostunut sitä ensin myymään minulle, koska se ei mukamas toimi Suomessa. Se on kuitenkin toiminut loistavasti ja todella pienellä virralla. Satelliittikanavia ei tarvi viritellä uudestaan, kun liikkuu maailmalla, mutta DVB-T (=digiboxi) täytyy virittää joka paikassa uudelleen. TenHaaftin virittimessä on kuitenkin sellainen pikahaku näppylä, jolla yhdellä napin painalluksella haetaan kaikki uudet kanavat ja pyyhitään vanhat pois.

LAINE RAIMO 17.03.2009 12:08

Syksyllä CanalDigital ilmoitti muuttavansa kortit sellaiseksi, että ne linkittyvät vain Canal Digitalin oman virittimen kanssa. Tälläistä muutosta ei kuitenkaan ainakaan vielä ole tapahtunut. Vanha Local korttini pelaa edelleen ja kaikki luvatut kanavat näkyvät TenHaaftin virittimellä D5000HDCI+T

GRANBERG ANDERS 18.03.2009 18:20

mikä kortti sinulla on tai ollut toimiko can ja via tai mtv korttit sinun viritimessa

LAINE RAIMO 18.03.2009 19:42

Mulla on TVFinlandin kortti Connovalta, Canal Digitalin Suomipaketti (entinen Local) ja MTV3max kortti. Kaikki 3 korttia pelaavat. Tosin TVFinlandin korttiin tarvi ostaa uusi CA-moduli, koska se ei päivittynyt vanhalla CA-modulilla.

GRANBERG ANDERS 29.03.2009 09:30

vielä tälainen käytänön juttu paljonko auto saa olla kalellan että satantenni toimi.

LAINE RAIMO 29.03.2009 11:17

Pieni auton kallistuma vain hidastaa satelliitin löytymistä. Jos kuitenkin kallistuma on "väärään" suuntaan niin antennista voi loppua kallistusvara. Eli jos esim nyt täällä Saariselällä kallistan autoani pohjoiseen 10 astetta ja yritän hakea Thor satelliittia eteläiseltä taivaalta se ei onnistu. Thor on tällä korkeudella noin 15 astetta horisontin yläpuolella ja antennin minimi korotuskulma on noin 10 astetta. Niin kyllä tällä TenHaaftin Samy 65cm näkee aivan hyvin esim tämän aamun F1 kisat. Astrasta RTL televisiosta näkyy kisat jopa ilman kortteja! Siis ilmaiseksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.