Lasten turvaistuin asuntoautoon.

LEHTONEN JYRI 31.08.2008 00:00

Millaisia turvaistuimia olette käyttäneet?

Eteen apukuljettajan paikalle varmastikin voi asentaa useimmat mallit, kiinnittäen istuimen kiinnitysremmit istuimen metalliseen jalustaan.

Mutta mitäs sitten jos turvaistuin halutaan asentaa selkä menosuuntaa takaosan ruokailuryhmässä olevaan istuimeen, näissähän ei ole metallisia jalustoja joihin remmit voisi kiinnittää.

PUURUNEN SAMI 31.08.2008 05:44

Meillä molemmilla pojilla (4v. ja 1v.) on käytössä Britaxin Evolva 1-2-3 Ultra istuimet ja ne kiinnitetään auton omilla turvavöillä, eli eivät ole Isofix-istuimia jolloin niiden kiinnittäminen mihin tahansa istuinpaikkaan riippuu vain turvavöiden pituudesta.

Itsekin hiukan epäilin että onkohan turvavöissä riittävästi pituutta kun vyöhän pujotetaan istuimen ympäri, mutta ehkä suurimpana ongelmana pitäisin sitä pöydän ja istuimen väliä, tuo britaxin istuin on fyysisiltä mitoiltaan aika isokokoinen ja voi olla että sen vuoksi selkä menosuuntaan sen asentaminen ei onnistuisi.

Mutta muuten tuota istuinta voin kyllä suositella.

AHOLA JARI 31.08.2008 09:56

Riippuu aikalailla turvaistuimesta, vai onko kyse jalustallisesta kaukalosta (1v ikäinen?) - selkämenosuuntaa paikalle?

Jos m-auto on suht. tuore, niin onhan sen penkin alla, puuverhoilun sisällä, metalli runko, johon istuimen turvavyöt on kiinnitetty. Ongelma vaan saattaa olla tuo 2-piste lannevyö. Selkämenosuuntaan penkkiin ei minusta kaukalon alustaa saa oikein mitenkään kiinni, kun se jää sivusuunnassa kiikkeräksi.

Nelivuotiaalle saa tuon lannevyöllisen selkämenosuuntaan paikan kyllä valjastettua, mutta mieluiten vyöistuimella kuin vyöttömällä, eikä tenavaa pelkällä lannevyöllä pitäisi "köyttää" yleensäkään. Täysi 90asteen istuinkulma voi tosin hankaloittaa kunnollista istuinkiinnitystä, ja joissain autoissa niskatuen poistaminen auton penkistä voi auttaa tukevampaan kiinnitykseen. Yleensä tuo niskatuki on juuri turvaisuimen yläreunan kohdalla, eikä poistamenen vaikuta siten lapsen turvallisuuteen. Yhdenkään meidän tenavien turvaistuimien/-kaukaloiden ohjeissa en ole nähnyt kerrottavan tai kiellettävän selkämenosuuntaan 2-pistevyölliseen kiinnityksestä. On siis aika insinöörimäisesti itse ymmärrettävä turvallinen kiinnnitys. Yhdessä kaukalossa oli kielto käyttää sitä naamamenosuutaan lannevyöllisellä paikalla...

JOKINEN MIRA 31.08.2008 10:07

Morot Me ratkaistiin selkä menosuuntaan ongelma, että laitoin kiinnityslenkit auton lattian läpi (kaksoispohja, helppo laittaa). Turvapenkki oli sellainen johon sai semmoisen tukiraudan lisävarusteena (akta craco). Ottaa tuen auton lattiasta. Tein kapeemman pöydän myös lähinnä sen takia, että nyt kun on nokka menosuuntaan niin lasten jalat mahtuu oleen paremmin ja mahtuu istumaan aikuinen pöydän ääressä kunnolla. Näitä kiinnityslenkkejä myy esim. Bilteemani. Kunnolliset pultit ja ISOT aluslevyt tietysti kiinnitykseen. T.Jussi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.