Markiisi vai teltta

KAURA HARRI 27.08.2008 17:12

Ollaan vaunuun hommaamassa joko kunnon kotelomarkiisia (3.5-4 m)tai sitten koko-tai osatelttaa. Markiisia on käytetty autossa ja homma hoitui tosi helposti. Onko kokemusta, miten hanakalat on esim. sivu ja etuseinät asentaa markiisiin (esim. safari room). Teltasta ei minkäänlaista kokemusta eli miten hankala käytännössä pystyttää esim. tuulella? Teltta on tietysti teltta kaikkine muine etuineen. Antakaahan palautetta amatöörille !

TERVO JARI 27.08.2008 17:45

arvo vaikuttaa hyvin paljon lopulliseen päätökseen . . . Yleensä . . .

Jos olet paljon paikoillaan ( useita öitä/paikka, ja "asut" vaunulla, ), teltta OK . . .

Jos olet "liikkuvainen" ( yö, pari/paikka ) katos tai vastaava OK . . .

Mietippäs sitä . . .

Nyt uusinta on tollanen "katos" päädyillä:

http://www.reimo.com/fin/936720-etuteltta_rimini_2/

Tutustu noihin Reimon "antimiin" . . . Jos jottain niistä irtois ?

Jari
EEROLA TEEMU J 28.08.2008 11:20

Kokemusta on auton kanssa käytettävästä Omnistorin 4,5 m Safari- roomista, leveyttä 2,5m. Telttahan muodostuu etuseinästä ja kahdesta päädystä, joista voi kiinnittää vain toisenkin. Kun markiisin levittää alle minuutissa, niin koko teltan pystyttämiseen saa varata 10-15 min. Varsinaiset seinäkappaleet on nopesti paikoillaan, mutta lopullinen "muotoon jännittäminen" vie aikaa, koska maahan lyötäviä kiinnitysrautojakin on melkoinen nippu. Pystytys nopeutuu jos siihen rutinoituu esim. perättäisinä päivinä. Tuulessakin kokoaminen käy helposti.

Pystytys ei lopultakaan vie kovin paljon aikaa, vaikka onhan siinä pientä näpräämistä. Monta kertaa etuteltaa on pidetty pystytettynä kesäasunnolla kun siellä on käynyt vieraita esim juhannuksena. On edes joku paikka ulkona missä ei sade ja kylmyys vaivaa. Matkalla telttaosa pystytetään yleensä vain useamman päivän olseskelua varten. Jos maaperä on riittävän pehmeä, että kaikki kiinnitystapit saa hyvin lyötyä paikoilleen, niin teltta on todella tukeva tuulellakin. Tilava ja valoisa Safari room antaa mahtavasti lisätilaa, joka on viileälläkin ilmalla kuiva ja ulkoilmaa lämpimämpi.

KAURA HARRI 28.08.2008 16:54

Kiitokset vastauksista ! Pähkäillään vielä kumpi sitten tulee vai tuleeko molemmat...

JYLHÄ HANNU 28.08.2008 18:04

Meillä on pidemmillä matkoilla markiisi ja teltta. Markiisi on pussisellainen ja on nopee laittaa pystyyn tai ottaa pois urasta. Markiisia käytetään yönyli pysähdyksissä ja teltta antaa huimasti lisätilaa pidemmillä stopeilla. Meillä on myös osateltta, mutta sen pytytys vie enemmä aikaa kuin kokoteltan. Eli osta molemmat!

Hannu

HYTTILÄ ESKO O 28.08.2008 18:15

Meillä taas Isabellan katos, kokovaunun mittainen. Molemmilla päätyseinillä. Sellainen pikakatoksen ja teltan välimuoto. Nopea pystyttää. Mutta antaa nk "toisen huoneen" satoi tai paistoi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.