Tomtomin uudet kartat

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 27.08.2008 09:48

Onko tietoa miten paljon (onko merkittäviä) muutoksia Tomtomin uusissa kartoissa edellisiin lähinnä Suomen osalta, eli kannattako päivittää?

Itsellä on vuoden vaha Länsi- ja Keski-Euroopan kartta sisällä koneessa ja olen miettinyt kannattaisiko päivittä nyt kun ne ovat vielä tarjouksessa, vai odottaako seuraavaa versiota.

HUOVINEN SIRPA 27.08.2008 11:08

Päivittelin parisen viikkoa sitten Tomtomiin Scandinavian kartat ja huomasin selkeitä muutoksia. Aikaisemmat kartat olivat yli kahden vuoden takaa ja niihen verrattuna ainakin parannus oli selvä. Muutama mainitakseni: Tänä kesänä välillä Joroinen-Kuvansi, oli melkoinen pätkä hiljattain rakennettua uutta tietä, jota vanha kartta ei tunnistanut, vaan houraili omiaan. Uudessa versiossa tämäkin tie on kohdallaan. Myös Itä Pasilassa oleva Ratapihantie on uudessa versiossa kokonaisuudessaan, aiemmin suurin osa puuttui kokonaan. Myöskin Lofooteilla uusi Sördalstunnelen E10-tiellä, matkalla Å:hon, joka avattiin vuodenvaihteen tienoilla, on myös uudessa versiossa. Tässä nyt jotain kommenttia asiasta. Esko

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 27.08.2008 14:27

Kiitoksia tiedosta, täytynee miettiä päivittääkö nyt syksyllä kun talvella ei tule paljoa pikkuteillä ajoa vaiko vasta keväällä.

Päivittelin muuten Baltian POI tietoja tunne omalle sivulleni, tuli muutama korjauskin kun kävin paikalla tarkistamassa sijainnin.

Sivu löytyy: http://www.elisanet.fi/markku.j.hamalainen

RUUSKA ERKKI 27.08.2008 19:24

hei! mitä maksaa tom tom one päivitykset, euroopan karttaan .kun joku sanoi, ettei päivitykset maksa mitään. en oikein uskonut. tv eki

PURSIHEIMO TOPI 28.08.2008 00:29

Minulla Tomppa lakkasi latautumasta. Toissa keväänä ostettuna siinä oli vielä takuu voimassa. Liike lähetti vehkeen Hollantiin takuukorjaukseen. Palautelapussa mainittiin, että ohjelmisto on päivitetty akun vaihdon lisäksi. Ainakin Suomen osalta näyttää nuo kartatkin päivittyneen. Saapa nähdä onko USA:n kartat myös päivitetty. Perjantaina on tarkoitus lähteä testaamaan paikan päällä. Viime syksynä ainakin kartassa oli selviä puutteita.

TALVILAHTI ARI 28.08.2008 08:59

"Pienemmät" päivitykset eivät maksa, mutta karttapohjapäivitykset maksaa. Eurooppa 60 euroa ja Scandinavia 40 euroa.

http://www.tomtom.com/products/maps/select.php

-AT

PALIN MATTI 28.08.2008 09:09

Karttapäivitykset ovat aina maksullisia. Ohjelmapäivitykset voi imaista netistä TOMTOM-kotisivuilta TOMTOM HOME:n avulla ilmaiseksi.

HUOVINEN SIRPA 29.08.2008 19:42

Kauanko kesti Tompan Hollannin reissu kaikkineen? Esko

PUURUNEN SAMI 30.08.2008 17:00

Jos on kyseessä alle vuoden vanha tomtomi niin kartan saa päivitettyä homen kautta.

LAHTI ANTTI 30.08.2008 18:38

Minkälaisia kokemuksia Tompan 720 mallista? Onko hintansa väärtti?

KARHU JUHA 31.08.2008 15:06

Meillä on ollut tuo 720 malli käytössä n.puolivuotta,kesällä käytiin n.3000km."Testi matka" Saksa,-Belgia,-Ranska ja sama toisinpäin.Ja hyvin toimi, yksi häröily oli koko matkalla, kun Hampurin lounais puolelle ajatti pois baanalta, ja uudelleen tulo suuntaa.Jatkoimme vaan vastoin ohjeita matkaa ja "järki" palasi alle minuutin ajon jälkeen.Täällä kotimaassa on vaimolla lähes päivittäisessä käytössä,ja tykkää että hyvin toimii.Vaimolla kokemuksia muistakin naveista(työn antajan)mutta pitää TT:tä parempana, koska on varmempi ja käyttö ystävällinen.Itse pidän helposta päivitys ominaisuudesta,alkuun oli ongelmia Vistan suhteen,mutta siitä selvin microsoftin päivityksellä. JK

LAHTI ANTTI 31.08.2008 15:34

Kiitos Juha kokemuksestasi!

JUVONEN ESKO 14.10.2008 20:36

Nyt ei kannata hetimiten päivittää karttojaan ellei ole todella tarpeen. Kuntaliitosten vuoksi valtava määrä katuja muutetaan päällekkäisten nimien vuoksi uusille nimille. Olen jo hortoillut navigaattoriin uskoen ja luottaen kadun nimeen. Vaikka katujen nimiä ei löydy, näyttää navigaattori kuitenkin oikean sijaintisi.

Karttojen päivitykset lienevät ainakin vuoden myöhässä.

KNAAPI JUHA 15.10.2008 21:04

Vastailenpa vielä vaikkakin vähän myöhässä Sirpan Eskon kysymykseen Tomtomin Hollannin matkasta.

Oma 700-malliseni lakkasi mokoma käynnistymästä. Ei siis ottanut eteen.

Toimitin myyjäliikkeen kautta postipussissa Hollantiin korjausarviota varten. Epäilin, että saattaa tulla liian kalliiksi ja halusin olla varovainen. Takuukin oli jo päättynyt.

Kone viipyi kolme viikkoa. Hinta-arviota tai vastausta ei kuulunut. Sitten liikkeestä soitettiin ja pyydettiin hakemaan pois.

Työselosteessa luki, että "main board" mikä sitten lieneekin, oli vaihdettu ja koneeseen oli tehty ohjelmapäivitys. Ja vielä - ei maksanut mitään.

Siinäpä asiakaspalvelua. Taas pelittää. Uudessa ohjelmaversiossa on taas uusia erilaisia toimintoja. Nyt se osaa jo ohjata kotiin ihan oikeatakin tietä aikaisemman omituisen peltotien sijasta. Että parannusta siis...

HUOVINEN SIRPA 16.10.2008 09:52

Kiitti vaan vastauksesta, myöhäisestäkin, hyvä tietää, jos jatkossa tarttee. Palveluhan on kuin Rolls Roycella konsanaan ; ), eihän nekään veloita korjauksesta, kun ei Rollssissa voi vikaa olla ; )) Eiks tomppa oo edelläkävijä monessa asiassa ja koko ajan tulee lisää parannuksia, mm.tarjous karttapäivityspalvelusta,joka varmistaa jatkuvasti ajantasaiset kartat, hintaan 9,95e per vuosineljännes. Esko

SUOMI SEPPO S 17.10.2008 17:36

Kumma kun ne minulle tarjoaa 13,95€/vuosineljännes ?? Laite on GO720. @seppo

HUOVINEN SIRPA 17.10.2008 23:10

Mullon GO 700 ja jos oikeen luin niin se oli se mainitsemani summa. Pittää tarkistaa. Esko

STRÖMMER HEIKKI 14.12.2008 17:08

Niinhän ne tarjoo, mutta ei kannata ottaa tarjousta vastaan.Ostin uuden euroopan kartan helmikuussa, ja se lakkasi päivittymästä syyskuussa. Ostin siis uuden, kun siihen mainoksen mukaan oli tullut 18000km uutta tietä. Se maksoi n.80€.Ja kas uudessa kartassa oli tullut mukaan myös Kanarian kartat. Siellä on ilmeisesti sitä tietä 18000km, koska mitään muutoksia en ainakaan havainnut karttoihin Suomen osalta tulleen.Olen rekkakuski ja käytän navigaattoria paljon. Se itseasiassa on auki aina.Olen havainnut että kun tieverkkoon tulee muutoksia, kestää n. 2-3v ennenkuin muutokset näkyvät navigaattorin kartalla.Sitäpaitsi oletteko havainneet että mikään oikeasti muuttuisi, vaikka päivitysohjelma muka kopio karttakorjauksia.Tulee kyllä uusia karttavärejä, autosymboleja, aloitus- ja lopetuskuvia yms. mutta kartta ei muutu.Parin vuoden välein kun ostaa uuden navigaattorin, niin senkin tekniikka pysyy ajan tasalla, ja kartta riittävän tarkkana.Esim. uudesta Vuosaaren satamasta jota kuitenkin on rakennettu vuosikausia, ei 2 viikkoa vanha TomTom xl tiedä yhtään mitään ja heh heh kehäIII on nimetty kehä Lii. Tai Ilolan kaupunginosaa ei löydy Vantaalta kun TomTom n mielestä paikan nimi on Loila.

KNAAPI JUHA 14.12.2008 18:15

Juu, kyllä minuakin ihmetyttää. Ajelin viime viikolla uutta Turku-Helsinki moottoritietä uusinta osaa Muurlasta Lahnajärvelle.

Koko matka mentiin Tomtomin mukaan umpimettässä. Kartat on vuodelta 2007 ja tietä on vasta 30 vuotta rakennettu. Luulisi, että siinä ajassa olisi saanut toimeksi edes jonkun katkoviivan keskeneräisen tien merkiksi.

Veikkaan, että uusi väylä on kartalla parin vuoden kuluttua.

Valtatie 8 alkupää Turusta lähtien on moottoritietä. Raisioon saakka kone väittää nopeusrajoitukseksi 50 km/h. Se tie taitaa olla yli 40 vuotta vanha. Samoin varmaan se rajoitus.

PALIN MATTI 14.12.2008 20:03

Kirjoitit: "Esim. uudesta Vuosaaren satamasta jota kuitenkin on rakennettu vuosikausia, ei 2 viikkoa vanha TomTom xl tiedä yhtään mitään".

Tuossa olet Heikki ihan oikeassa. Tomtom ei tosiaankaan tiedä paljon mistään mitän. Niissä kartta-asioissakin se turvautuu Tele Atlas -nimisen karttapalvelun tietoihin, kuten moni muukin navigaattorivalmistaja. Eikä Tele Atlaksellakaan taida olla kapasiteettia aina kahden viikon välein käydä mittaamassa kaikkia teillä (en siis tarkoita teillä, vaan teillä) tehtyjä muutoksia. Näihin tällaisiin asioihin pitää vaan osata suhtautua.

HAAPANEN TIMO 14.12.2008 21:16

Tele-Atlakselle voi ilmoittaa muutoksista: http://www.teleatlas.com/Support/MapFeedback/index.htm Klikkaa "Report Map Changes" Sieltä voi valita maan ja muuttettavan paikan. Siinä näkyy todennäköisesti uusin kartta, on Vuosaaren satama pikkuisen hahmoiteltu sinne.

HAAPANEN TIMO 14.12.2008 21:23

Ja E-18 on näköjään paikoillaan.

STRÖMMER HEIKKI 11.01.2009 18:58

Hyvä Matti. Ihan vain tiedoksesi että suurin osa Vuosaaren sataman teistä on ollut olemassa 5 -6 vuotta. Kyllä siinä ajassa varmaan teleatlas olisi jotain voinut tehdä. Kas minulla on myös toinen huonompi navigaattori Snooper Syrius plus, josta ei kannata edes puhua samana päivänä kuin Tomtomista, ja kas siihen ei tule karttapäivitystä kuin kerran vuodessa, mutta yllätys yllätys se tuntee suurimman osan Vuosaaren sataman tieverkosta.

HÄMÄLÄINEN TOIVO 12.01.2009 11:31

Sukunimikaimalle toteaisin, ettei Turun moottoritien ja Vuosaaren sataman takia kannata navia päivitellä. Tumpelompi karvanaamakin Turusta selviää perille ilman sitä. Enkä mitä tätä sinulle vaan noille jälkipään kirjoittajille. Hmm...kaikkea sitä.

HAAPANEN TIMO 12.01.2009 18:24

Kysymyshän on siitä, että näiden uusien tunnettujen kohteiden avulla voi päätellä koska ko. kartta on päivitetty. @timo

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.01.2009 19:38

Mikä versio sinulla Heikki on siinä XL:ssä? Minä ostin vuoden päivityksen kun se oli halvempi kuin kertapäivitys. Minulla näkyy Vuosaaren satama KehäIII ja Ilola Vantaalla, kartta on Western_and_Central_Europe v815.2023. Niin ja laite on TomTom GO 910.

Muuten hyvä laite, mutta kun tuli uusi softa (7.903), niin TMC lakkasi toimimasta, sitä ovat Hollannissa ihmetelleet jo yli kuukauden. Vanhalla softalla taas ei uudet kartat toimi. Toivottavasti saavat joskus bitit ojennukseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.