Mikä vikana jääkaapissa?

OKSMAN RIITTA 14.08.2008 22:50

Osaisikos kukaan valaista blondia eli mikä voisi olla vikana vaununi jääkaapissa, kun se kylmeneen ja toimii hyvin verkkoviralla, mutta kaasulla vain lämpenee? Kaasun liekki kyllä näyttää palavan ihan hyvin.

TERVO JARI 15.08.2008 05:56

ja sähköllä yhtäaikaa ? Jos näin on, vika siinä . . .

Jos ei yhteiskäyttöä, vikana voi olla liian pieni liekki, vaikkakin näyttää että liekin koko OK, se voi olla kuitenkin "liian voimaton" . . . Kokemus tuostakin . . .

Onko siellä hormissa se "liekintappaja" kierukka paikoillaan, tosin jos se uupuu pitäis olla ongelmia jäähtymisen kanssa sähkölläkin . . .

Meneekö liekki sinne hormiin ? v Vai meneekö se ohi hormista ? Jos ohitse, palopää on pois kohdaltaan, tosin pieni mahdollisuus mutta olemassa . . .

Tässä "nippu" kysymyksiä/vastauksia, jos ei apua noista, muut auttakoon lisää päivänaikana, MUTTA muista kaasuasennukset ovat luvanvaraisia töitä, pieniä on ne työt joita saat itse tehdä, ja jos ri kokemusta parempi jättää ammattilaiselle koko "homma".

Kerro jääkaapin merkki ja mallinumero, niin jos on jokin "tyyppivika" tietävät kokeneemmat avittaa . . .

Jari
BRAITHWAITE WILLIAM 15.08.2008 12:07
Tervehdys!

Kokemusta em. viasta on ollut minullakin. Liekki on silmämääräisesti näyttänyt palavan ihan hyvin, mutta kaasulla ei ole kuitenkaan kylmennyt kaappi kunnolla. Irroittamalla poltin paloputken alapäästä voi ensin tarkastaa onko paloputkesta tippunut karstaa polttimon suuttimen päälle. Ongelma voi poistua puhdistamalla em. poltin. Yleenä karstan putoamisen polttimen suuttimen päälle näkee jo liekistä, joka ei ole täysin sininen vaan sinisenkeltainen. Jos poltin on puhdas tulisi polttimessa oleva kaasuputki irrottaa polttimosta ja tarkastaa polttimen sisällä oleva pieni iroitettava suutin. Suuttimessa on pieni nuppineulan terävän pään kokoinen reikä joka menee jo pienestä alumiinihiukkasesta tai kaasupullosta irroneesta epäpuhtaudesta helposti tukkoon. Niin kuin Jari tuossa edellä kertoi nämä ovat luvanvaraisia toimenpiteitä. Sen minkä voit itse tehdä, voit puhaltaa esim. huoltoasemalla paineilmaa polttimoon, jolloin sinne mahdollisesti paloputkesta pudonneet karstat lähtevät polttimon päältä pois. T. William.

NIITTYARO TAPANI 16.08.2008 14:03

Sinun pitäisi tarkastaa, että palokaasut pääsevät piippunsa läpi. Siellä on ainakin niissä kahdessa jotka olen putsannut, kierukka joka saa sen kaasun menemään hieman pidemmän kautta ja siten luovuttamaan enemmän lämpöään. Sinne voi kerääntyä karstaa joka estää palokaasujen virtauksen eikä sitä lämmitä sitä ammoniakkia.

Jos et osaa itse avata niin joku huoltoliike sen varmasti tekee ammattitaidolla.

BRAITHWAITE WILLIAM 16.08.2008 22:33
Moi!

jos kyseinen kierúkka on pois paikoiltaan niin se estää lämmön siirtymistä osittain ja vain osittan osioon missä paineen pitää nousta. Tämän kierukan tehtävä on tehostaa lämmön jakautumista, eli estää sen menevän harakoille. Jari puhui juuri samasta kierukasta tuossa edellä, eli pyysi tarkastamaan sen pakallaolon!! Jos vaunu tai auto seisoo 10 vuotta paikoillaan käyttämättömänä,niin silloin voisi ajatelle että paloputki olisi(edes teoriassa) tukossa, mutta minä etsisin vikaa silloinkin ensin muuaalta. ( Jos polttimon päällä on ruostetta tai muuta epäpuhtautta, niin poltinputki pitää nuohota). T. William.

NYYSSÖNEN KAJ 17.08.2008 07:59

Sama juttu! Vein kaapin kaasuliikkeeseen huoltoon, polttimessa ruostetta josta johtuen liekin paikka ja/tai muoto väärä jolloin kaappi ei kylmentynyt.

Huollon hinnaksi Espoossa viime kesänä tuli 97€ minä irroitin ja kiinitin kaapin itse.

BRAITHWAITE WILLIAM 17.08.2008 10:00
Hei Kaj!

Eikö kaappisi takana ole tuuletusluukkuja? Näiden luukkujen kautta yleensä nuo huoltohommat tehdään, eli koko kaappia ei tarvitse irroittaa, varsinkin kun siihen tarvitaan kaasuasennusluvat, koska kaasua jääkaappiin syöttävä kaasuputki täytyy irroittaa. Jos minun kaapissani on ollut ruostetta/karstaa polttimon päällä olen varovasti naputellut tuliputkea pienellä vasaralla ja sen jälkeen puhaltanut paineilmalla epäpuhtaudet pois. Tämän naputtelun olen tehnyt sen vuoksi, että ei heti irtoaisi putkesta uutta karstaa. Yleensä tämä polttimon puhdistaminen paineilmalla kuuluu autojen/vaunujen vuosihuoltoon, joten kannattaa se tehdä itsekkin aina ensiapuna, jos liekki ei pala kunnolla. T. William.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.