puhallettava kajakki -onko kokemuksia toimivuudesta

ERVASTI ERKKI 27.07.2008 20:08

Vapaa-aika.com:lla on myynnissä puhallettava, aikuisten kajakki, Amazonas 335, jonka kantavuus 160kg (2 aik).Onko kenelläkään käyttökokemuksia? Kantavuus? Pysyykö pystyssäkään? Miten käy koskenlaskussa , jne? Lieneekö pelkkä lelu vaikka aikuisille sitä kaupitellaan? Hinta on 80 euroa.

PALIN MATTI 27.07.2008 20:51

Kannattas Erkki tämmösten ongelmien kanssa selailla jotain melontajärjestöjen sivuja ja heidän keskustelupalstojaan. Tämä on karavaaniharrastajien saitti ja tuo kajakki ei varmaankaan kuulu normaaliin vaunun tai piirongin varustukseen.

NIEMINEN RAIMO 27.07.2008 22:11

Kokemusta omaavat eivät tule kertomaan kokemuksiaan,ovat sen verran kylmiä kavereita.Leluksi veikkaisin.

SILMUNEN HANNU 28.07.2008 00:10

Eri ihmisillä karavan-matkailun perusvälineisiin kuuluu kovin eri asiat. Telkkariko on kajakkia sopivampi aihe näille palstoille!

Ja nuo puhallettavat jutut on nimenomaan karavan-varusteita eikä varsinaisia melonta-harrastajien juttuja. Siis kun painolla on merkitystä...

Olen tasan varma että 80e ei voi saada mihinkään tarkoitukseen sopivaa kajakkia, mutta ne n.1000 e ilmatäytteiset kajaakit ovat kuulema ihan kohtuukelvollisia. Mutta tuulelle nekin ovat kovin alttiita,materiaalinsa ja sen takia, etteivät"pysy upoksissa" niin kuin oikea kajaakki, vaan lilluvat kokonansa siinä pinnalla.

Melontaterveisin, Kaarina

PALIN MATTI 28.07.2008 07:38

Telkkari - kajakki? Höh? Niin, tai olet Kaarina ehkä aivan oikeassa, sillä karavaanari ilman puhallettavaa kajakkia on kuin silakka ilman polkupyörää!

SILMUNEN HANNU 28.07.2008 11:00

Sitähän minä Matti meinaan, että eipä täällä kukaan sano,että esimerkiksi vaunuun sopivista telkkareista ja niiden antenneista ei kannattaisi täällä puhua-kun tämä on karavaani-sivusto. Mutta ei meillä ainakaan vaunu/auton varustukseen telkkari kuulu. Sen sijaaan siihen kuuluu meillä vaelluskengät ja reput, fillarit ja toisinaan myös kajaakit. Elikä monelle auto/vaunu tarkoittaa mahdollisuutta retkeillä erilaisissa paikoissa. Toisille se tarkoittaa mahdollisuutta istua telkkarin ääressä,tavata tuttuja ja joillekin jopa mahdollisuutta perustaa kasvimaa:) Ja vaikka mitä kaikkea niiden väliltä.

Summa summarum,eiköhän tänne mahdu monenlaiset keskustelut tämän leirintämatkailu-teeman ympäriltä, ihan yhtälailla autoon sopivista kukkamaljakoista ja hiusten kähertimistä kuin puhallettavista kajaakeistakin, tämän lajin varusteita yhtä kaikki:)

t.Kaarina

ERVASTI ERKKI 28.07.2008 15:42

Anteeksi vain kysymykseni - oli tarkoitus kysyä asiasta vain sellaisilta karavaanareilta, jotka jo harrastavat melontaa , että tietäis kannattaako hankkia ko kajakkia, joka kulkisi helposti matkailuautossa mukana, olisi kevyt jne - kun aina puhutaan noista auton kokonaispainoistakin (3500 kg raja). Autoni on muutenkin 3,1 metriä korkea (kaksoispohjallinen eura) ja jos/kun lisään katolle ensin telineet ja sitten kajakin, alkaa korkeutta olemaan turhan paljon - niin ja painoakin. - No, jospa en tämän jälkeen enään kirjoittelis näillä sivuilla, kun täällä on vain muutamia tietäviä jotka saavat kirjoitella mitä sattuu. . . olen uusi karavaanari, enkä tuo enää uusia ajatuksiani tälle saitille - kiitos.

SILMUNEN HANNU 28.07.2008 15:47

Älä hyvä mies lopeta tähän!! Minähän jo nousin puolustamaan kysymystäsi, ja itse melontaa harrastavana vastasin sinulle:)

t.Kaarina

TIKKANEN MIRJA 28.07.2008 16:05

Kysy vaan, on täällä muitakin melojia käynyt saitilla. Lienevät lomilla vielä kun eivät ole vastailleet! Liittyyhän tähän harrastukseen muutkin asiat. Samanlailla me kalamiehet ja- naisetkin vaihdamme vinkkejä yms. =) Plus että kaikkia juttuja täällä ei kannata lukea tosimielellä...Joskus mukana voi olla jotain inside juttuja joita aloittelija ei tietenkään tajua. Toivottavasti palaat vielä joukkoon kirjavaan vaihtamaan mielipiteitä.

SILMUNEN HANNU 28.07.2008 16:18

Niin siis me ihan oikeasti harrastetaan melomista...

t.Kaarina

PALIN MATTI 28.07.2008 16:58

Jatka vai Erkki kaikessa rauhassa kirjoittelua tälläkin saitilla. Tarkoitin kommentillani sitä, että suuremmalla todennäköisyydellä saat vastauksen kysymykseesi melonnan harrastajilta kuin karavaanareilta.

Kokeilepa ihan piruuttasi kysellä asiaasi jollain melontasaitilla ja vertaa sitten vastauksia täältä saamiisi. Sitten todennäköisesti ymmärrät mitä tarkoitin.

TERVO JARI 28.07.2008 17:49

http://www.kanoottiliitto.fi/

http://melonta.fi/kanootitjakajakit_retki_ko.htm

http://merimelojat.sporttisaitti.com/jasenopas/keskustelupalsta_seura/?num=13048

http://www.google.fi/search?q=kajakki+keskustelupalsta&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

Tuossa aluksi . . .

tarvittaessa saat osotteita lissää . . .

Jari

TIKKANEN MIRJA 28.07.2008 18:14

Juu, taas oon ajatellu puolet ja sanonut puolet...Kummiskin on siis muitakin ku niitä jotka on vastannu =)

JYLHÄ HANNU 29.07.2008 10:37

Heippa!

Kyllä melontavehkeet kuuluu tosiaankin karavaanivarusteisiin! Eikö muka kaikilla ole mukana vetoauton katolla yhtä kaksikkoa ja kahta yksikköä kuten meillä??? ;)

No, ei meilläkään sentään aina... Mutta tuohon kysymykseen: jos riittää se, että lilluu vedessä ja naatiskelee auringosta eikä halua meloa retkiä tms. voi varmaan puhallettava kajakki/kanootti piisata. Mutta ei varmastikaan sillä kannata lähteä tekemään pitkiä retkiä tai laskettelemaan koskia. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta eräällä tutulla on puhallettava kajakki, josta hän sanoi, että sillä voi lilluskella mutta kun hän tahtoo "oikeasti" meloa, pitää hommata sitten kunnon amme käyttöön.

Eikun melomaan!!!! Meillä on just keväällä ostetttu 3-aukkoinen uusi kajakki, jotta 25 kiloinen labradorinnoutajammekin pääsee nauttimaan melontaretkistä eikä joudu jäämään vaunulle yksinään. Ja hyvin on melontatreenit sujuneet. Ensin istuttiin toki kuivalla maalla ja ihmeteltiin aukkopeitesysteemejä. :) Nyt neiti osaa jo käyttäytyä ihan kuin olisi aina kajakissa istuskellut. :) Joskus vähän kalllistellaan, kun sen pitää katsella korvat hörössä veden pinnalla kelluvia lehtiä tai ohi porskuttavia vesilintuja.

t. Virpi

HAUTAMÄKI JARI J 30.07.2008 11:16

Vertailin puhallettavia kajakkeja keväällä ja kesäkuussa itäeuroopassa. Hankituksi tuli GlasOlssonilta 2 kappaletta yksiköitä hintaan 112€ /kpl. Niissä on kellukkeet sisäänrakennettu ja pystyy rantautumaan myös kivelle. Jatkettavat melat osti Pärnyn Rimistä hintaa 11.50€.

Muutama kerta testattu kalassa joten sillä kokemuksella suosittelen, ei jää koukku kiinni kajakin pintaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.