Pyöräteline

LINDQVIST KIRSTI 14.07.2008 19:53

Missä olisi suht edullista asentaa pyöräteline matkailuautoon? Kyselin autoja myyvistä liikkeistä mutta hinnat tuntuivat aika arvokkailta(400e 4:n pyöränteline).

EEROLA TEEMU J 16.07.2008 00:06

Vaikea sanoa kun et kerro paikkakuntaa. Jos olet hankkinut jo sen telineen, niin asennuksesta varmaan pyydetään m- autoja myyvässä liikkeessä enemmän kuin tapauksessa että olisit ostanut "koko paketin heiltä". Meikäläisellä on Fiamman teline, joka on kiinnitetty 4:stä kohtaa m- auton takaseinään. Jokaisessa kohdassa on 2 pulttia läpi seinän ja seinän sisäpuolella on tukemassa metallilevykkeet. Ulkopuolelle on levitetty kiinnitysliimaa kosketuskohtiin. Kiinnityksen vuoksi on pitänyt irroittaa vesikeskuslämmityksen ilmanohjauslevy hetkeksi pois paikaltaan auton sisäpuolelta.

Itse kuvittelisin selviäväni moisesta yksinkertaisesta asennustyöstä alle tunnissa jos kaikki tarveaineet olisivat esillä. Ammattilaiselta menisi vielä vähemmän aikaa. Ts. pelkkä kiinnitys ei maksa kovin paljon. Ellei Sinulla ole telinettä, niin sen hinta löytyy caravan tarvikkeita myyvien liikkeiden hinnastoista netistä. Paikalliset m- vaunujen ja -autojen huoltoliikkeet hankkivat telineen ja tekevät asennuksen varmaan edullisemmin kuin m- autoja myyvät liikkeet. Kysele muutamilta tarjouksia.

LINDQVIST KIRSTI 17.07.2008 13:37

Päijät-Hämeessä ollaan.Pyörätelinettä ei vielä hankittu mutta tuo 400 eur oli hinta telineelle asennuksineen matkailuautoja myyvässä liikkeessä.Ilmeisesti jos ostan sen tarvikkeita myyvistä liikkeestä niin ostan 2:n pyörän telineen ja siihen sitten lisätään kiskot 3.ja 4.pyörälle.No täytyy käydä vaikka tarviketalossa kysymässä niin selviää.Mutta jos joku Lahden lähimaastoista tietää huoltofirmoja jotka näitä asentaisi niin tietoa otetaan vastaan.

AHOLA JARI 17.07.2008 19:29

Ainakin viime kesänä vielä Vapaa-ajan tarviketallossa (Villähde) oli Omnibiken telinettä 4:lle pyörälle. Tuolloin hinta oli muistaakseni, jossain 250-300€ hinnoissa.

Asennus ei ollut hankaalaa, joskin pitää osata huomioda sen max kantavuus 60kg, että osuu kiinnitykset (puu)rimojen kanssa. En antaisi tuntemattoman asennusliikkeen hommiksi. Asennus ottaa mahdollisesti useamman tunnin, koska osa ajasta voi kulua oikean kiinnityspaikan hakuun - varsinkaan, jos edes yritetään etsiä sisälle tuleville vastakappaleille näkymätöntä paikkaa esim. jos wc/suihku perällä kuten mulla.

Kustannustehokas asentamo torppaa sen helpoimpaa paikkaan..

ANTTILA MARKKU 18.07.2008 21:39

Olisko vetokoukkuun asennettava teline mitään?Se on ainakin halpa,ellet sitten päädy massojen tasaamiseksi peräkärryyn.Onko kommentteja?

AHOLA JARI 19.07.2008 11:06

Yleensä polkupyörien määrä jää vain kahteen, tai kolmeen, esim. Thulen malli. Neljän pyörän telinettä kyseltiin.

Niin, jos ei ole koukkuaa...

JOKINIEMI PETRI 26.07.2008 17:49

justiin asensin pyörätelineen.ostin tarviketalosta.omistori.joo kyllä se onnistuu kun hiukan miettii ja varaa aikaa.ei sitä tunnissa tee.johan siinä on laatikollinen pelkiä osia ja kuvat aikas huonot.mulla taka talli auto et alakiinitys hyvinkin helppo.kannataa miettiä laitaako ylä kiinikeet ikkunan ylä puolelle.sit ei ikkuna aukee kokonaa.se ei ole hyvä kuumalla kesähelteellä kun ei saa ikkunaa auki.vaiko lyhentää ylä putkia ja kiinittää ikunan alapuolelle.mä lyhensin ja asensin ikkunan alapuolelle.vastakappaleet siistissä harmaan muovikuvun sisällä.mulla tosin 2 pyörön teline ettei tota painoo kyllä hirveesti kerry.meinaan sen puurankan hakeminen voi olla sit vaikeenpi asia.ehkä 4 pyörän teline vaatii sen puurankan löytämisen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.