Satelliitti-TV?

PÄTSI EERO 05.07.2008 21:41

Olisi tarkoitus hankkia satelliittilaitteet vaunuun, jotta voisi ulkomailla katsella uutiset yms. Näyttää tuo tarjonta vain olevan aika vähäistä. Täysautomaattisia satelliittipaketteja on tarjolla n 3000 eurolla, mutta niin paljoa ei olisi tarkoitus satsata asiaan. Onko teillä ehdottaa toimivia kokoonpanoja ja mistä niitä saa ja vieä järkihintaan. Lautasen tulisi olla 80-90 cm ja sellainen, että sen saisi käännettyä kattoa vasten ilman tikapuita. Jonkinlaista automatiikkaa saisi olla suuntauksen avuksi(moottoriohjaus?).

VIITANEN MARKKU 07.07.2008 21:40

Vaunuun kiinteästi asennettava antenni onnistuu jos katolla on tilaa. Yleensä vaunun katolla luukkuja on sen verran tiheässä, ettei antennin vaatimaa 1m x 1m aluetta tahdo löytyä. Euroopan caravan-alueilla näkyi paljon satelliittiantenneja jopa telttailijoilla omalla kolmijallaan vaunun tai teltan vieressä - tuntui olevan myös ihan toimiva ratkaisu. Jos käytät antennia vain etelän mailla, niin 60 cm on ihan riittävä, jossain aiemmassa keskustelussa joku väitti, että toimii se toimii Suomessakin.

Satelliittiantennien hinnat ovat edullisempia Saksassa ja valikoimaa löytyy, joten hankinta kannattaa jättää sinne. Suomesta esim. CanalDigitalilta saat hommattua TV Finlandin kortin valmiiksi niin että myös suomalaiset kanavat näkyvät siellä

UUSITALO MARKO 11.07.2008 17:05

Meikäläisellä on kotona Canal Digitalin perhepaketti omalla satelliittiantennilla. Laitteet tulivat aikoinaan ilmaiseksi kun hankki kanavapaketin.

Ostin autokäyttöön toisen samanlaisen n. 60 cm satelliittiantennin, joka maksoi mikropäineen ja johtoineen 90€. Kun otan Canal Digitalin boksin kortteineen mukaan matkalle, on käytössä samat parisataa kanavaa kuin kotonakin.

Antennin olen toistaiseksi asentanut kolmijalkaviritykselle kunnes löydän jostakin kohtuuhinnalla vaivattomamman version. Tosin antenni menee pakattuna melko pieneen tilaan ja kulkee takatallissa. Eikä talvella lumi ja jää tuki antennin kääntömekanismeja kuten kiinteästi katolle asennettavissa lautasissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.