Käyttövesijärjestelmäongelma

KORHONEN JOUNI 21.06.2008 20:27

Käyttövesijärjestelmän pumppu pyörii, vettä on säiliössä, sähköinen varo-/tyhjennysventtiili on oikeassa asennossa, mutta pumppu ei saa vettä nousemaan järjestelmään. Mistähän voisi olla kyse ja miten sen voisi korjata? Onko kellään vastaavia kokemuksia?

KORPPI SEPPO A J 21.06.2008 20:56

Oletko antanut sen pyöriä tarpeeksi kauan? Niin kauan,että lämminvesiboilerikin on täyttynyt. Trumassa se on n. 12 litraa. Vie jonkun aikaa, ennen kuin se on täysi. Vasta sen jälkeen tulee vettä kunnolla kaikista hanoista.

JANHONEN MATTI 22.06.2008 08:59

Ja jos kysessä on painevesijärjestelmä niin pumpun pyöriessä tetenkin hanat koko ajan auki jotta ilma pääsee veden edellä putkista ja boilerista ulos. Nopeimmin vesi tulee läpi kun kääntää hanat ensin kylmälle puolelle auki ja täyttää boilerin vasta sen jälkeen. Joskun boilerin täyttyminen ja ilman poistuminen järjestelmästä on yllättävän hidasta kun se on päässyt/laskettu tyhjäksi. Jos tämä keino ei tepsi niin sitten vaan pumpusta poistoputki irti ja lyhyt testiajo sen selvittämiseksi nostaako pumppu vettä. (varaudu kuivaamaan vesi pois jo sitä ehtii tulla) Tarkasta samalla onko pumpun imupuolen suodatin puhdas. (Jos suodatin on, kaikissa ei ole.)

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 22.06.2008 10:26

Meillä oli letku irronnut tankin korkinläpimenosta tankin sisällä. Pumppu pyöri, kun hanan aukaisi, vaan vettä ei tullut mistään hanasta. Muoviklemmari oli pettänyt, korvasin rosterisella.

KORHONEN JOUNI 22.06.2008 11:47

Kiitos avusta. Käyttövettä tulee jälleen! Otin poistoputken irti ja rakentelin ilmatiiviin "letkuviritelmän", jolla imaisin pumppuun veden. Käynnistyksen jälkeen pumppu pumppasi ilmat pihalle ja veden tilalle. Pumppu ei siis nostanut vettä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 22.06.2008 21:09

Näin taas kävi kuten monta kertaa ennenkin.

Kun ongelma on liian lähellä ei tule kuvattua kaikkia yksityiskohtia vaan kirjoittaa vain sen mikä mieltä kalvaa.

En kirjoita tätä Jounia moittiakseni, vaan kaikille (jopa itselle) opiksi ja ojennuksesi.

Kun halutaan apua tulisi laite/laitteet kuvata mahdollisimman tarkasti.

Tässä esimerkiksi jos olisi kerrottu pumpun olevan vesisäiliön ulkopuolella ja letkun kiertävän veden yläpinnan ylitse olisi jo monikin osannut neuvoa siemenveden laittamisesta pumpulle.

Tosin jos Jouni olisi osannut/huomannut kuvata ongelman tällä tarkkuudella olisi hän jo huomannut heti missä on vika.

Miten muuten, jaksaako tuollaiset pumput yleensäkään imeä ilmaa, niin ettei siemenvettä tarvita?

AHOLA JARI 22.06.2008 21:52

Minulle jäi kyllä vähän epäselväksi, a) oli edes vikaa missään ja b) olikos edes painevesijärjestelmä? Mitäpä tuosta..

Pumpun ilmausta olisin kokeillut ihan lennosta pumpun pyöriessä "tyhjää" - imaissut hanasta tai suihkuletkusta "siemenet" pumppuun, ja pahimmoilleen suuhunikin..

Ainakin painepuolen Agua 8 (säiliön ulko- ja yläpuolella) lähtee nostamaan painetta ihan kuiviltaan - totta kait hana(t) auki.

HAAPANEN TIMO S 23.06.2008 17:18

Painevesisysteemi täyttyy nopeimmin kun avaa ensin vain kuumanpuolen hanat( tai kääntää sekoittajan kuumalle) Vasta varaajan täytyttyä kylmäpuoli auki.

Selitys: Molempien hanojen auki ollessa vettä voi tulla hyvin kylmältä puolelta, koska reitti on helpompi, eikä varaaja välttämättä täyty lainkaan.

NÄÄTSAARI JUHANI 24.06.2008 08:37

Onko järjestelmän takaiskuventtiili kunnossa. Caravan huoltoliikkeet hoitavat asian!

TYYKILÄ VESA 25.06.2008 21:51

Mistäs se takaiskuventtiili yleensä löytyy? Itselläni vm. -03 Dethleffs Advantagen vesisäiliön sisällä oleva pumuppu ei ala imemään sen jälkeen, kun säiliö on tyhjennetty. Ainoa "konsti" on laittaa käsi säiliön päällä olevasta pienestä luukusta sisään ja kallistella pumppua kyljelleen jonkin aikaa, niin johan alkaa vetämään. Raision Carawallilla eivät vikaa saaneet poistettua vaikka 3 kertaa jätin auton korjattavaksi. Sanoivat vain kääntäneensä pumppua eri asentoon. Mutta milläs käännät, kun tuntuu olevan roikkuvassa asennossa ja pääsee vapaasti heilumaan. Autossa oli tuolloin vielä timanttitakuu, mutta ongelmaa eivät ottaneet tosissaan. Eli takaisin aiheeseen, takaiskuventtiilin viallisuus kuulostaa loogiselta, mutta lienee hankala vaihtaa ahtaassa paikassa, vai?

NÄÄTSAARI JUHANI 26.06.2008 06:23

Takuusta johtuen jätin vaihdon Keminmaan Caravanhuollon haltuun.Tiesivät sen olevan viallinen kun boilerissa ei pysynyt vesi, samoin wc-huuhteluvesi tuli lirisemällä.Mainitsivat että vaihtavat "kun löytävät sen" eli sijoituspaikka lienee merkkikohtaisesti missä milloinkin !?

NYYSSÖNEN KAJ 26.06.2008 17:03

Uppopumpputyyppisessä pumpussa ei tapahdu mitään ennenkuin ilma saadaan pois siipipesästä (vesipumppu). Minulla tuo onnistuu kun avaan vesiletkun alimmassa pisteessä olevan tyhjennyshanan hetkeksi - johan lähtee vesi liikkeelle! vesiselväkaj

HAAPANEN TIMO S 26.06.2008 17:57

Tuollainen mötikkä: http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lisätiedot_tilaussivu.asp?tunnus=121460 Asenna letkuun heti säiliön päälle.

MATTILA KARI U 27.06.2008 22:23

Tankin täyttö putkesta lähtee haara, Ilmaputki jossa on tuolainen mötikkä päässä ja mötikän toinen pää on vapaa. Käsittääkseni se estää vettä valumasta siälle jos täyttää säilion liian täyteen. ja täästää ilmaa säiliöön vetää kulutettaessa. Mötikkä on vesisäiliön päällä. Takaisku ventiili järjestelmässä on koska sähköon katkaun jäkeen vettä tulee paineella hetken. Ilmeisesti heti uppopumpun jälkeen säiliössä sisällä. Terveisin Kari.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.