Tuuliseinän pystytys

KUNNAS TAPANI 02.06.2008 15:35

Ostin Vapaa-Ajan Tarviketalosta tuuliseinän, sellaisen sinivalkoraidallisen, koko 600x140. Vaan pystytys ei ihan helposti sujunutkaan - osaisiko joku neuvoa? Soitin liikkeeseen eikä sieltä mitään käyttökelpoisia neuvoja herunut. Ja tuotteen mukana ei ole suomenkielistä ohjetta, eikä kyllä millään muullakaan kielellä. Ilmeisesti kyse on jonkin itsestäänselvyyden oivaltamisesta, mihin taidan olla liian tyhmä.

PALIN MATTI 02.06.2008 16:56

Vaikuttaa olemattoman pieneltä tuo 600x140 seinä. Siihenhän saattaa kompastua. Ilmeisesti tarkoitat 6000 (6 metriä) pitkää ja 1400 (1,4 metriä) korkeaa.

Jos on sellainen perinteinen malli, niin mittaat ensin niitten ankkureitten paikat pihaan ja sitten junttaat ne maahan aika tarkalleen oikeisiin kohtiin ja pystysuoraan. Mittaus on helppo tehdä niillä yläorsilla. Sitten vain aita paikalleen niihin maassa oleviin ankkuritappeihin.

JANHONEN MATTI 02.06.2008 17:49

Itsellä on vastaava tuuliaita 6,0 m x 1,4 m. Tuulliaitaan on valmiiksi ommeltu pystytapin paikat molemmpiin päihin ja 2-3 tapin paikkaa (riippuu aidan pituudesta) pitkälle sivulla. Paketissa on mukana jatkettavat pystytapit. Etupään tapin yläpäästä vedetään kiristysnaru esim. auton peilin varteen ja takapään narun voi kiinnittää vetokoukkuun tai kattotikkaisiin. Tämän jälkeen vedetään muiden pystytappien yläpäästä narut maahan lyötäviin ankkuritappeihin (ylensä aika heiveröiset), puihin jne. jolloin tuuliaita pingottuu riittävän kireälle. Tämän jälkeen pientä narujen pituuden hienosäätöä ja siinä se. Asialle on avuksi jos pystykseen osallistuu pari henkilöä. Ihan hyvä keksintö jos on pidempään paikallaan. Jos autossa on markiisi niin tuuliaita kannattaa asentaa markiisin tukijalkojen ulkopuolelle.

KUNNAS TAPANI 02.06.2008 17:54

Ei tässä å yläorsia. On vain 5 pystytolppaa, jotka ujutetaan kankaassa oleviin kanaviin. Eli siinä on 1,5 m välein nuo tolpat. Mukana tuli 6 narua ja maakiilaa, eli ilmeisesti tarkoitus on, että se pysyy pystyssä, kun päissä olevat tolpat on tuettu kahdella narulla ja keskimmäinen tolppa sitten kai kahdella narulla sekin. Mutta siinä jää kaksi tolppaa ilman haruksia, ne on siis pelkän kankaan varassa siinä.

Kyse siis tästä tuotteesta: http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lisätiedot_tilaussivu.asp?tunnus=322120

SUOKKO OIVA J M 02.06.2008 18:24

Kyllä se pysyy pystyssä kun kasaat sen vähän kaarevaan muotoon niinkuin kuvassakin. Silloin ei tarvitse keskimmäiseen pilariin laittaa kuin yhden narun ulkopuolelle ja pilari maahan pieneen kuoppaan niin ettei se pääse liikkumaan.

JANHONEN MATTI 02.06.2008 18:37

Tee vain kuten edellä selvitin. Kuten kuvasta voi päätellä niin noilla kiinnikkeillä tuuliaita ei kovalla tuulella pysy paikallaan. Siinä kyllä lähtee sekä tuuliaita että markiisi. Esim ukkosmyrskyn uhatessa kannattaakin kelata markiisi sisään ja pudottaa tuuliaita pihamaton päälle ja panna vielä painoja päälle, ettei tuuli vie.

KUNNAS TAPANI 03.06.2008 08:35

Kiitoksia neuvoista, kokeillaanpa tänä iltana uudestaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.