WC:n tuuletin

HAAPANEN TIMO S 01.06.2008 20:40

Rakentelin vessakasettiin tuulettimen pienestä tietsikan puhaltimesta. Kasetin korkkiin asensin vesikannuista tutun hanan ja tuulettimen laitoin muoviputken pätkän sisään.Kuvat kertovat homman: http://picasaweb.google.fi/TimoHaapanen2/Kuvia Tuntuisi toimivan mukavasti, ulostulo olisi ollut parempi lattian läpi, mutta se ei ollut mahdollista. Kustannukset 12€

TERVO JARI 01.06.2008 20:48

Ryystää puhallin "lillinkiä". . .

miltei täys säiliö ja piitkä kurvi oikeelle ja sit pikkanen koukkaus oikeelle lissää . . . Ryystäää . . .

Piti maalata "piru seinälle" . . . Hyvä keksintö, näyttäis että ei pesuvesikään vaunua pestessä mene kuin huussin pönttöön vaurioittaen puhallinmoottorin mennessään . . .

Sais olla pikaliitin siinä "pikaklemmarin" tilalla . . .

Jari

PALIN MATTI 01.06.2008 22:49

Meinaakko Jari, että joku olis siellä vessassa tarpeillaan semmosessa kurvailussa ja rynkytyksessä. Mie uskon, että puhallinta pijettään päällä vain sen varsinaisen paskanusaktin aikana. Eihän se saa korvausilmaakaan muuta ku sillon, ku on pöntön läppä auki. Tarkoitus lienee, että siittä pöntön reiästä käy virtaus vain säiliöön päin. Pyssyy hajut sielä pöntösä.

Viisas konstruktio sinänsä, mutta aika ahtaalta tuntuu tuo virtaustie. Joku 50 mm putki tuntus luonnollisemmalta varsinkin kun huomioi fläktin aikaansaaman heikon virtausnoppeuen.

LAHTI ANTTI 01.06.2008 22:56

Mutta eikös vessassa kuulukin paska haista, jos siellä kerran "isolla" asialla käydään? Jos vain "pissalla" niin se ei siellä tuoksu, kun käyttää hajunpoistoainetta alasäiliössä. Esim. Elsan Blue.

KORHONEN KARI 02.06.2008 11:22

Hieno on viritys...vaan mitähän se naapuri,jonka telttakatoksen reuna on vajaan metrin päässä vaunusi seinästä,sanoopi aamuisin?No tämmönen tilanne on tuolla etelän alueilla eli vaunu/auto on naapurin katoksessa melkein kiinni.Siihen kun olis aamupaskan(krapula..)hajut pukannu niin ois varmaan tullut sanomista??

MIKKONEN MATTI 02.06.2008 13:07

Juu, ei tuommoinen passaa, metaani pahentaa ilmastonmuutosta. Kaasu pitää varastoida paineistamalla ja johtaa dieselmoottorin takaisinkierrätysjärjestelmään jossakin kinkkisessä ylämäessä.

HAAPANEN TIMO S 02.06.2008 17:25

Kyllä kasetissa on korvausilmaventtiili, se on siinä päällä oikealla, näkyy hieman puhaltimen takaa kolmas kuva oikealta. Painuu pikkuisen alas kun kasetti lykätään paikoilleen.

Ei sinne oikein isompaa putkea saa mahtumaan,saa nähdä kuinka pelittää.Tarkoitus on heittää hyvästit kempsannesteille.

Naapurin huutoa kuuntelen paljon mielummin kuin sitä joka kuuluu auton kahvipöydästä vessassa istuessani.

TERVO JARI 02.06.2008 17:54

häädön alueelta ku rapulapeen vedät sinne "kasettiis" . . .

Älä hyvä mies hyvästejä "kitkuille" anna, milläs ne caravankauppiaat sitte leveesti elelee ? ?

Jari

LINDBLOM ALF R 03.06.2008 20:10

Saman asian ajaa ja huomattavaste helpompaa on toteuttaa kattoluukkuun kiinnitetty tuuletin (jos on sellainen luukku, jossa keskellä on pyöreä 10 cm:n aukko. Tuuletin kiinnitetään aukon päälle, johdot lamppuun. Pyörähtää käyntiin kun valot sytytetään. Hyvin imee tuoksut ulos ja katosta ne huomaamattomasti leviää luontoon. Tuulettimeksi käy joka työpaikalla löytyvien PC-romujen tuuletin, nekin on sopivasti 12 volttisia.

SAARNIO MAURI 03.06.2008 21:45

Ollaankohan me väärinkäytetty vessaa koko caravaanariajan, kun ollaan pidetty thetfordin läppää kiinni koko "toimituksen" ajan ja avattu se vain pyyhkimisen jälkeen tuotoksen pudottamiseksi säiliöön sekä huuhtelu ja läppä kiinni. Läpän aukioloaika on joitain sekunteja, eikä döfistä juuri esiinny, tosin kemikaaliotkin on käytössä. Niin ja tarttumisen ehkäisyksi on laskettu ennen toimitusta jonkinverran vettä pyttyyn läpän päälle. Ja juuri ajankohtaisen oman tuotoksen käryt on kyllä paras poistaa jostain muualta kuin kattoluukusta, jos ei hajuista nauti, tosin sanovat ettei oma p-ska haise, nimittäin alhaalta ylöspäin noustessa on "kärsä" sopivasti matkan varrella.Edellisessä m-ajokkiin laitoin ilmaritilät wc-pömpeliin siihen selän taakse ja 120mm:n Rittalin sähkökeskuslaitetuulettimen ritilällä ulkoluukkuun. Ritilän sisäpintaan sai uretaanipalan talveksi jos halusi.Huuhtelunapin viereen laitoin painikkeen josta käynnistyi ajastin ohjaamaan tuuletinta. Nyt on käytössä vaunu ja etuteltta "sopivasti" wc-luukun edessä joten edellisenkaltaista puhallinratkaisua ei voi käyttää,

MIKKONEN MATTI 04.06.2008 09:13

Hyvältä systeemiltä se vaikuttaa. Siitä saa myös vinkkiä, miten voisi talvella johtaa vähäiset pesuvedet WC-kasettiin, jos lavuaarista ja tiskialtaasta tulevan letkun liittäisi korkkiin sulkeutuvalla pikaliittimellä.

HUOVINEN SIRPA 04.06.2008 10:21

Aika ajoinhan tuota on ollut juttua tuosta vessan tuulettimesta, en vaan ymmärrä miksi sellainen pitäis olla.

Oikeet litkut vaan kasetin pohjalle ja vot, eipä haise paska. Esko

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 04.06.2008 19:07

Mites Mauri tuon naamanpesun kanssa? Meiaan jos ei ole paineentasaus systeemiä pöntössä niin kun lämpimällä säällä avaa luukun niin tulee tuo naamanpesukin suoritettua samalla ja vettä säästyy :-). Sinne pöntöön kun kertyy ylipainetta lämmetessään tai vuoristosta laskeutuessa. Kun pöntössä on painetta ja maljassa ainetta sekä luukkua avatessa on naama sopivasti hollilla saa automaattisesti naamanpesun. Nimim. kokemusta on

HAAPANEN TIMO S 04.06.2008 21:19

Tuossa on samantyyppinen systeemi, imee suoraa paineentasausventtiilistä: http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lisätiedot_tilaussivu.asp?tunnus=127780 Tuo imee tyhjennysputkesta: http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lisätiedot_tilaussivu.asp?tunnus=127770 Tuo ei ime mistään, tuulettaa vain.Pikkukuvasta näkee asennuksen paineentasausventtiiliin: http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lisätiedot_tilaussivu.asp?tunnus=128530

Kyllä tätä asiaa muutkin on fundeerannu.

NIEMINEN OLAVI J 04.06.2008 21:38

minulla on sog systeemi ja hyvin pelaa.

SAARNIO MAURI 04.06.2008 21:54

Eiköhän kaikissa Thetfordeissa ole venttiili joka avautuu kun säiliö on paikallaan. Ei meillä ainakaan ole ylipainetta ollut,ainakaan en ole havainnut, vaikka on Italiankin helteissä asusteltu. Kyseisen venttiilin jouduin kyllä kerran uusimaan kun ei pitänyt nesteitä sisällä, kun pystyasennossa kanniskeli tyhjennykseen.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 05.06.2008 17:33

Uusissa on tuuletusventtiili ja esimerkiksi meidän autossa siitä on vedetty putki lattian alle. Vanhassa sitä ei ollut vaan se oli sellainen naamanpesuautomaatti :-)

NYBERG JYRKI L 05.06.2008 20:07

Aikainaan, kohta parikymmentä vuotta sitten, tein tyhmyyden,erään niistä. Kaadoin talvella sitä sinistä kamaa siihen pönttöön ennen luukun aukaisua, vipu auki, naama oli tukkaa myöten sinisenä, onneksi ehdin silmät ummistaa! Lämpimässä vaunussa oli painetta ehtinyt kertyä sinne "vanhaan"alasäiliöön ja se purkautui suoraan silmille, eikai nykyisissä pöntöissä ole samaa vaaraa. Lennu

HEIKMAN RAIMO 06.06.2008 21:59

mä oon keksiny ratkaisun "naamanpesuautomaattiin" jos haluaa miellyttävämmän aamuherätyksen niin minä oon uhrannut yhden palan wc-paperia toimituksen jälkeen asettelen reiän päälle niin seuraavan kerran kun aukasee luukun niin vessapaperin pala ottaa suihkut vastaan ja on vielä valmiina ottamaan ne suihkut ja kikkareet ylhäältäpäin...

Hekku!

HAAPANEN TIMO S 08.06.2008 15:57

Kyllä nyt tuli rakenneltua toimiva laite.Tulin juuri testausreissulta,vehje pelaa hienosti.Pytyllä istuessa tuntee pienen ilmavirran alaspäin, eikä minkäänlaista hajua nouse vessaan, siis ei mitään. Kotiin ajelin täydellä pytyllä, enkä sulkenut kasetin korkissa olevaa hanaa ajon ajaksi. Tavaraa ei hölskynyt ylös muoviletkuun. Kotona avasin pytyn luukun, ja jätin sen sekä kannen auki pariksi tunniksi. Vessassa oli 27° lämmintä, mutta hajua ei tullut lainkaan. Pienikin ilmavirta riittää, kunhan se on oikeaan suuntaan.

LINDBLOM ALF R 10.06.2008 17:23

No näin mekin ollaan vessaa käytetty, ehkä se ei ole oikea tapa. Vielä puolustaisin tuon kattotuulittimen asiaa, yksinkertainen kun on kaunista. Kabessa on alhalla ja ylhäällä vessanoven kohdalla leveät raot, ovi kun on kaareva. Näinollen kattutuuletin imaisee mukavasti raikasta ilmaa alhaalta ja ylhäältä. Pöntöstä tulevat tuoksut eivät osu naamaverkkiin. Kattotuulettimen lisähyöty on, että sitä voi käyttää apuna ilmanvaihtoon muulloinkin (toki voihan pönttötuuletintakin käyttää tähän, uloshan ne sulotuoksut silloin vain koko ajan menevät naapurien kiusaksi). Lisäksi, tällä ratkaisulla ei rikota olemassaolevia rakenteita, sen voi hetkessä poistaa ja asennuskin vie kokonaisuudessa puolisen tuntia aikaa. Saahan näitä kattotuuletinluukkuja ihan valmiinakin, hinta vain on aika suolainen.

Ratkaisu ollut käytössä parisen vuotta, ja hyvin toiminut. Koiriakin kun on, niin tuon lisätuuletuksen tarve pitämättä ovea tai ikkunoita auki on usein ollut tarpeellista.

Terveisiä Alf

HAAPANEN TIMO S 10.06.2008 17:38

Ei auta Alf. Tää on parempi, enpä usko kempsannestettä enää ostavani. Rakenteita ei rikota, voi hetkessä poistaa, eikä asennus vie puolta tuntia enempää. Tämä on totta myös pönttötuulettimessa.

HAAPANEN TIMO 26.05.2016 23:20

Kaivoinpa piruuttani tämän vanhan avauksen esiin kun siirsin kahdeksan vuotta loistavasti toimineen systeemini uuteen autoon.

https://picasaweb.google.com/113500476871095750357/WCKasetinTuuletin

@timppa

MERILÄINEN TOMMI 27.05.2016 00:30

Meikäläisen 2000 luvun alun Euramobbiilissa tuollainen on ihan vakiona. Putki tuulettimelle lähtee siitä samasta kohtaa, joka jää sinun kuvassa sen tuulettimen taakse piiloon. Onkko se siis korvausilmaventtiilin paikka. Ropeli alkaa pyöriä kun kasetin luukun aukaisee. Ei oo ollut hajuongelmia. Mitenköhön yleisiä nuo tuulettimet autoissa yleensä on, kun en oo aiheeseen perehtynyt?

KOISTINEN TOIVO 27.05.2016 06:40

Miten tuo systeemi toimii kovalla pakksella. Tuosta luukun auki, tai kiinni. Kun on istunnolla, ja se kasetin liukuluukku on kiinni, ja huuhdellessa avataanj ja asiat putoavat alas. Voiko ola vaara, että neste valuu luukun yläraosta väärään paikkaan. Näin kävi tuttava perheelle kerran. Meillä on tapa, luukku auki koko istunnon, ja huuhdeltua kiinni. Pistämmä vähän paperia ensin pönttöön, jos on kasetti täydempi, niin ei roisku taka kasvoon. Hajuahan tulee, mutta kattolukku auki, niin kyllä se siitä. Hajuahan se. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 27.05.2016 06:51

Pikkuhommalla tai pikkurahalla hajusta pääsee. Minkäänlaista hajua ei vastatuuleen tuuletinvessasta nouse.

SOG on noita sydeemeitä kehitellyt ja on tainnut harrastaa teollisuusvakoilua tehdessään melko samalaisen tuuletuksen minkä minä tein jo ajat sitten. Tuota kuvan mallia ei kahdeksan vuotta sitten ollut

https://www.google.com/search?q=SOG+toilet&espv=2&biw=1280&bih=675&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwihnLyNrPnMAhVrKpoKHR0gBOYQsAQINg#imgrc=FXyZ87-v77vdmM%3A

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.