Vaunussa käytettäviä ulkoantenneja

PUTKONEN EINO 15.09.2016 21:34

Nyt mietityttää, mikä mahtaisi olla toimiva antenniratkaisu, lähinnä ulkoantennia ajattelen. Olen vaunuissa ja autoissa nähnyt niin hitonmoisia härpäkkeitä, joista en tosiasiassa ymmärrä yhtään mitään. Oma tarpeeni olisi tällainen, littana diki tv, joka pitäisi saada näkymään, ilman tuota piikikästä, (ennen sanottiin konkurssiharavaksi) joka vaununi katolla tällä haavaa rohjotttaa, ja vie melkoisen tilankin. Samoin mietin tuota läpivientiä, pitäiskö olla katossa vaiko seinässä - kumpi parempi, siis helpompi tiivistää ? Nykyinen tiivistekin näyttäisi jo olevan ihan vaihdon tarpeessa. Saisikohan tuon uudenmallisen antennin istutettua entiseen antenniputken reikään. Niitä uudenmallisia, esim. DVBT antennejahan ei luultavimmin tarvinne kohotella, eikä suuremmin käännellä...

Eikka

VÄLIMÄKI JARMO 15.09.2016 22:17

http://www.kaupanhinta.fi/s/Ufo%20antenni?gclid=Cj0KEQjwjem-BRC_isGJlJ-0h-MBEiQAbCimWMDN4K2UjenLlIZVjH9m_0XI9BtBDV8cRFWFjQ7fb5waAjW08P8HAQ. ,JV

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.09.2016 10:01

"DVBT antennejahan ei luultavimmin tarvinne kohotella, eikä suuremmin käännellä."

Ei ole erikoisia DVB-T antenneja, vaan kaikki käy, vaikka, kauppiaat mainostavatkin digiantenneja erikseen. Ainoat kriteerit ovat taajuusalue ja vahvistus sekä aktiiviantennissa (esim UFO) mahdollisimman pieni kohinaluku. Tuo UFO on ympärisäteilevä, eli ottaa vastaan (melkein) jokasuunnasta, eli sitä ei yleensä tarvitse käännellä. Noiden jokasuunnasta vastaanottavien antennien etuna on myös jos haluaa katsella DNA:n ja Digitan lähettämiä kanavia, niin ei tarvitse suunnata antennia välillä.

HAAPANEN TIMO 16.09.2016 10:57

Kyllä joskus on Triaxillakin sellainen tilanne että parikymmentä senttiä pitää nostaa.

Käytä sitä antenniputkea joka vaunussasi on, varmista tiivieys butyylimassalla. Hanki Triax 150 jossa on LTE-suojaus.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48357/dtncc/Triax-UFO-150-antenni-vene-ja-matkailuajoneuvokayttoon-LTE-s

Siihen virtalähde elle telkkarissasi lähtöä ole. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/31485/cdbhc/Triax-IFP-502-230V-virtalahde-UFO-antenneille-verkkovirtakay

Verkkokaupan virtalähde on hieman kallis mutta koska anntenni on siellä edullinen kannattanee hankkia molemmat samasta paikasta.

Asentaessasi F-liitintä noudata tarkasti ohjeiden mitoituksia.

@timppa

HALINEN HARRI 16.09.2016 12:35

Tuon Timon huomion allekirjoitan. Kun asensin Triaxin siihen tappiin jossa aiemmin oli Kaben alkuperäinen (ruåtsalainen) on löytynyt paikkoja jossa ei näy kun ei voi kääntää/nostaa. Eikös Triaxissakin ole pieni "sokea" kulma?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.09.2016 13:53

Ei mikään antenni ole ideaali, vaan kaikissa antenneissa on siitä pikkeamia. UHF-alueella jo 5 cm antennin siirto johonkin suuntaan (kääntö, ylös/alas tai sivulle) saattaa muuttaa tilanteen.

HALINEN HARRI 16.09.2016 16:51

Menossa on viides Triax. Paras teholtaan oli ns. venemalli. Liekö siitä nykyisen tarpeen mukainen olemassakaan kun tuo edellinen oli yli 10 v sitten. Käytössä oleva ostettiin vasta puoli vuotta sitten. Pitää tehdä reikä tuon tapin kohdalle jotta pääsee säätämään ne oikeat paikat hyvälle Triaxille.

PUTKONEN EINO 16.09.2016 17:30
Vielä tuon, esim. Triaxsin asennus entisen `Harava-antennin` putkeen, tarvitaanko siihen jotain sovitusosia ? Vielä, onko käytännön kokemuksia seinäkiinnityksestä, millainen pitäis olla. Kyllästynyt siirtelemään pöydällä - aina tiellä - ja olisi tarkoitus istuttaa seinään. Siis tekeekö matkustus, tärinä jotain mitä tarvis huomioida seinä kiinnityksessä. Kuinka pitää lukita jne...

Eikka

HALINEN HARRI 16.09.2016 19:55

Katso ostamasi Triaxin laatikosta tarvikkeita ja joissain myös virtalähde 12 V. Siellä on sellainen antennikiristin jolla saat sen putkeen kiinni. Varaa vain koaksiaali/F-liittimiä sillä saatat joutua poistamaan antennissa olevan tv-pistokkeen jotta sopii putken läpi.. Siellä laatikossa on kyllä muistaakseni F-liitinkin jolla saat kiinni virtalaitteeseen jollet saa virtaa TV:stä koaksiaalin kautta. Kaikenlaista pikku sälää voi sitten hakea halpakaupasta asennukseen riippuen kuinka asentaa.

HAAPANEN TIMO 17.09.2016 08:09

F-liittimen pitää olla johdon puolelta sopiva halkaisijaltaan, Antennijohtoja sekä liittimiä on saatavana usealla eri koolla.

@timppa

Eino Putkonen 26.04.2017 21:28

No nytpä sitten on lautasantenni katolla, koaksiaalit oikeilla liittimillä liitettynä, tuo 12v virtalähde/vahvistin, kytketty ja telkkariin liitettynä....vaan telkkari kertoo että EI OLE SIGNAALIA ?? Mitähän sitten pitäis tehdä ? Sama telkku Samsung 20 " seinään kiinnitetyllä, kääntyvällä nivelkannakkeella. Tämä sama telkkari näkyi ihan ok entisellä harava-mallisella antennilla, jonka poistin (aikansa eläneenä, hapettuneena,hieman kärsineenäkin)

Markku Hämäläinen 26.04.2017 22:28

Jos kyseessä on Triaxin Ufo on ensimmäinen kysymys palaako antennissa valo?

Ellei pala saako virtalähde sähköä?
Onko johdot oikeissa liittimissä, kuten antenille menevä siinä mihin se kuuluu.
Onhan liittimet tehty kunnolla eikä manttelin karva tee missään oikosulkua.
Noista voi aloittaa tutkimisen.

Tuomo Huovinen 27.04.2017 16:46

Kun puhut lautasantennista, eihän se vaan ole sateliittiantenni . Ite ihmettelin, kun kokeilin eri telkkareita autossa, mut ai näkynyt. Käytin ammattimiehellä ja se kertoi, että tarvii sateliitti viritimen. Sit laitettiin ufo katolle ja rupes näkymään. Jos vaihtaa paikkaa voi olla että on viritettävä uudelleen. Tuomo

Raimo Hytönen 27.04.2017 22:37

Triaxin saa paketin mukana tulevilla osilla putkeen kiinni, myös kattokaiteeseen. Ja F -liitin mahtuu kyllä sen vakiputken(pätkän) läpi, ja katostakin kun poraa tarpeeksi ison reiän (10-12 mm) riippuen valitusta liitinkoosta.

Jos taas antennissa oleva led ei pala, se ei saa virtaa. Asia korjautuu kytkemällä vahvistimeen 12V jännite. Jos kuva ei sittenkään näy, tarkista Liitokset (jos teit itse). Biltema myy (halvalla) eri pituisia valmiita johtoja, joissa sopivat F -liittimet (ei kannata itse alkaa näpertämään).

Mitähän tuo seinäkiinnitys mahtaa tarkoittaa - antennia vai toosaa? Jos antennia ja sisäseinää, niin unohda koko juttu - ulos se pitää laittaa - alupeltinen kori synnyttää Faradayn -häkki-ilmiön eli estää signaalin sisääntulon. Töllöön taas löytyy seinäkiinnittimiä vaikka millä mitalla, joskin hyvin muotoiltua voi joutua hieman hakemaan (pääosa melko kolhon näköisiä).


Vielä sen verran, että antenni kannattaa kiinnittää katon sivustoille, jolloin johtojen läpivienti jää yläkaapiston ovien sisäpuolelle eikä johdot jää häiritsevästi esille. Useimmiten siellä sijaitsevat myös muut johtolistat joiden sisälle antennijohdotkin voi piilottaa. Läpivienti, kiinnityslaipan juuri (laippakiinnitys) ja putken yläpää tiivistetään butyylimassalla vesitiiviyden takaamiseksi.
muokattu: 27.4.2017 22:56
Eino Putkonen 27.04.2017 22:57

Tuollaisia vastaavia antenneita olen nähnyt vaunujen katolla. Tuoteseloste; Digitaalinen monisuuntainen TV-ulkoantenni (merkki Köning) Veneisiin as.vaunuihin, autoihin ! Noinkohan on että tarttee vielä sen STB digivirittimen.. ? Ainakaan sillä 12 v lisävirtalaitteella ei näytä pelittävän. Nyt tarttee ammattimiestä .. luultavasti. Kiitos vinkistä jokatapauksessa.

Eikka

Markku Hämäläinen 28.04.2017 11:37
Eino Putkonen

Tuollaisia vastaavia antenneita olen nähnyt vaunujen katolla. Tuoteseloste; Digitaalinen monisuuntainen TV-ulkoantenni (merkki Köning) Veneisiin as.vaunuihin, autoihin ! Noinkohan on että tarttee vielä sen STB digivirittimen.. ? Ainakaan sillä 12 v lisävirtalaitteella ei näytä pelittävän. Nyt tarttee ammattimiestä .. luultavasti. Kiitos vinkistä jokatapauksessa.

Eikka

Jos kyseessä on digiTV ei sen kanssa tarvitse digiboksia, ellei sitten jatkossa, jos vastaanottimessa ei ole DVB-T2 viritintä. maksukanavat siirtyy DVB-T2 lähetyksiin jo 17.5.2017 alkaen.
Analogisella telkkarilla ei näy Suomessa mitään ilman digiboksia (STB)

https://www.dna.fi/antennitv

Nykymuotoiset SD-lähetykset loppuvat 31.3.2020
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/08/18/suomi-siirtyy-kokonaan-hd-aikaan-3132020

Onko kyseessä tämä antenni:
http://www.hongkong.fi/fi/koti-ja-asuminen/elektroniikka/kuva-ja-aani/antennit-ja-antennijohdot/konig-camping-antenni-lte-suodattimella/p/2810639/

Raimo Hytönen 28.04.2017 22:55

Niin no. Luin ketjun kokonaan läpi ja siellähän sanotaan toosan ilmoittavan, että signaalia ei ole.

Äkkipäätään tulee mieleen kolme vikavaihtoehtoa: 1) antennijohdot kytketty väärin, 2) antennijohtojen liittimissä vikaa ja 3) antenni ei saa virtaa.

Käsittääkseni kaikissa uutena ostetuissa härpäkkeissä on käyttöohje ja tämäntyyppisissä myös kytkentäkaavio, joista asian pitäisi selvitä. Toki ne voivat olla usein vain ulkomaankielellä, joka voi olla joillekin melkoinen haitta. Jos osaa lukea sähköpiirustuksia, kielihaittakin on marginaalinen. Ja käytettynä ostettuihinkin löytyy yleensä käyttöohje/kytkentäkaavio yleensä nettihaulla.

Asiaa auttaisi tieto siitä, mistä laitteesta (merkki, malli) oikein on kysymys. Voisi antaa sitten tarkempia tietoja


Signaalin puute voi tietysti johtua myös ajoneuvon (ja samalla toosan) sijaintipaikastakin. Esimerkiksi suuren peltihallin katve tai tiheä puusto voi estää riittävän signaalin saapumisen. Myös sää (pilvisyys) voi vaikuttaa näkyvyysalueen äärirajoilla melkoisesti signaalin tehoon.
muokattu: 30.4.2017 23:51
Eino Putkonen 29.04.2017 20:11

Juurikin tuo Köning, sitäkään en tiennyt Hongkongilaiseksi, (Kärkkäiseltä ostin) Juuri avatussa liikkeessä ei tosin myyjätkään tienneet että heillä on noita antenneja myynnissä -- kunnes itse hyllystä löysin. Tällaisen todellakin asensin tuohon Hobbyn antenniputkeen. Mielestäni tein ohjeenmukaiset liitokset .. nyt en tiedä pitääkö ohjelmavalinnoiss tms. tehdä vielä säätöjä... Mutta jokatapauksessa TV on Samsung 20" DTV monitor, DVB tuner Crystal Desing, 2HDMI HD ready SRS Tru surround XT T200 HD .. olipa litania, mutta nuo tiedot siitä löysin.

Eikka

Raimo Hytönen 01.05.2017 00:33

Onko tuo laite toiminut aikaisemmin? Nimestä (monitor) päätellen kyseessä on pelkkä näyttö, jolla televisiokatselu onnistuu vain tietokoneen avustamana. Oikaise jos olen väärässä.


Sorry, näkyy toimineen, tsekkasin vastauksista. Eli vika on antennin virransaannissa ja/tai antennijohtojen liitoksissa tai kytkennässä (oikeisiin paikkoihin). Yksi syy signaalin puuttumiseen voi piillä myös viimeisessä käyttöpaikassa. Jos käytit sitä toisen lähetysaseman alueella, joudut asentamaan asemat uudelleen. Ja voihan se uusi antennikin olla viallinen.
muokattu: 1.5.2017 10:21
Eino Putkonen 01.05.2017 19:04

Katselin tuopta ko. televisiota Jyväskylässä sekä Tuurissa, molemmissa sain näkymään...
mietintään menee ja kokeiluun testaukseen....jospa.

Eikka

Markku Hämäläinen 01.05.2017 21:10
Eino Putkonen

Katselin tuopta ko. televisiota Jyväskylässä sekä Tuurissa, molemmissa sain näkymään...
mietintään menee ja kokeiluun testaukseen....jospa.

Eikka

Virititkö kanavat uudelleen kun vaihdoit paikkaa?

Eino Putkonen 01.05.2017 23:02

Pitipä kyllä hakea ...

Markku Hämäläinen 02.05.2017 09:17

Kannattasi kokeilla toisella telkkarilla, voihan se antenni olla viallinenkin.
Joku asiaa tuntevakin voisi kenties auttaa jos näkisi systeemin.

Raimo Hytönen 02.05.2017 11:56

Vielä kerran. Onko se toiminut sillä uudella antennilla?

Eino Putkonen 02.05.2017 14:20

Kiitos kysymästä !
Eipä ole vielä toiminut. Huomenissa ilmeisesti käyn s. asentajan kanssa tutkailemassa, saa nähä olenko sitten viisaampi !!

Eikka

Eino Putkonen 04.05.2017 21:10

Tänään viimeksi kokeiltu (erilaisella lisäsähköllä toimivalla antennilla, ns. sisäantennilla. Vaunussa ei toiminut...ei signaalia... toin telkkarin, kerrostalon pyörävarastoon laitoin antennin toimintakuntoon, kanavahaku päälle... kanavat 10- ylöspäin löytyivät ja näkyivät hyvin, 1.2.3.4.5.6.7.8...ei mitään ... On tässä eräskin tunti rassattu, jos polttaisin olis varmaan menny paljon tupakkaakin... Huomenna meen TV huoltoon, telkkari kainalossa kysymään mitä vielä... loppuu se rassaaminen... toivottavasti ..

Eikka

Raimo Hytönen 05.05.2017 16:09

No - tuliko siitä tolkkua?

Eino Putkonen 05.05.2017 23:11


No arvaappa ! TV huollossa ei nyt just tänään sattunut olemaan SE kaveri paikalla jolla olis nimenomaan tv - puolen asiantuntemusta, koskien esim. jotai ohjelmistopäivityksiä....Menee mulla yli hilseen,,,, no maanantaina odotellaan soittoa !!

Eikka

Eino Putkonen 11.05.2017 10:00

Tämä menee jo vitsin puolelle, telkkari ihan ok. Antenni, - vaihdettu uuteen, ei signaalia..!
Vielä sekin hauskuus, telkkarissa näkyy kuva, esim. RUUVIMEISSELILLÄ, - asetettuna koaksiaalikaapelin jatkeeksi, vaan ei König lautasantennilla......pajon on säädetty, kokeiltu ja taas kokeiltu.....

Eikka

Raimo Hytönen 11.05.2017 10:49

Vaikuttaa siltä, ettei kyseinen antenni toimi lainkaan Suomessa. Vahvistaa vanhan totuuden, että hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan.

Markku Hämäläinen 11.05.2017 12:53
Eino Putkonen

Tämä menee jo vitsin puolelle, telkkari ihan ok. Antenni, - vaihdettu uuteen, ei signaalia..!
Vielä sekin hauskuus, telkkarissa näkyy kuva, esim. RUUVIMEISSELILLÄ, - asetettuna koaksiaalikaapelin jatkeeksi, vaan ei König lautasantennilla......pajon on säädetty, kokeiltu ja taas kokeiltu.....

Eikka

Oireet viittaavat vahvasti syöttöjännitteen puutteeseen.
Jos sinulla on yleismittari, mittaa onko antennille tulevan koaksiaalin keskijohtimen ja vaipan välillä jännitettä.
Myös koekynällä (12 V) voi testata löytyykö sieltä sähköä.

Tuleehan siihen virransyöttölaitteeseen sähköt?
Onko siinä virransyöttölaitteessa sulake ja onhan se kunnossa?
Onhan jännitteen napaisuus oikein?

Sellaista mahdollisuutta ei ole, etteikö antenni toimisi sinänsä Suomessa.

Eino Putkonen 11.05.2017 23:37

Siis kaikki vaihdettu uusiin. antenni lisävirta ! Mitattu virta on kaapelissa .. jne. Mysteeri ..

Raimo Hytönen 12.05.2017 00:05

Jos antenniin tulee käyttöjännite, vika on antennikaapelissa (koaksiaali) tai sen liitoksissa. Teitkö liitokset itse. Jos, niin ulko- ja sisäjohto voivat olla jostakin oikosulussa, jolloin systeemi ei toimi. Kannattaisi kokeilla jollakin valmisjohdolla, saa alan liikkeistä ja Biltemasta. Samoin hommaa voisi kokeilla paikassa johon lähetysasemalta tulee vahva (esteetön) signaali. Ja onko siinä vahvistin?


Jos kyseessä malli LTN 117 huomioni kiinnittyi kaapeliliitäntöihin, joista yhdessä on toisessa päässä F -liitin, toisessa IEC. Periaatteessahan väärä liitin ei pitäisi mennä paikalleen ainakaan ilman lievää väkivaltaa, mutta tuohon kaapeliasiaan tämän probleeman ydin näyttää kulminoituvan.
muokattu: 12.5.2017 00:39
Markku Hämäläinen 12.05.2017 11:19
Eino Putkonen

Siis kaikki vaihdettu uusiin. antenni lisävirta ! Mitattu virta on kaapelissa .. jne. Mysteeri ..

Jos kaapelissa on antennin päästä mitattuna oikea jännite on ongelmana joko virransyöttöboksi tai boksilta telkkarille menevä kaapeli.
Kaapeli voi olla oikosulussa, tai sitten keskijohdin ei saa kontaktia.
Onhan liittimen ulkokuori kiinni kaapelin vaipassa?
Keskijohdin voi olla liittimessä joko liian lyhyt tai ohut.
Jos keskijohdin on kovin ohut voi sitä taivuttaa hiukan mutkalle.

Johtuen ehkä entisestä työstäni, ei tuollainen asia mielestäni vaadi rakettitieteen ymmärrystä. :)

Raimo Hytönen 12.05.2017 14:00

Vika on johdossa, sanoi sähkömies-)


Joissakin virtabokseissa voi olla virtakytkimen ohella myös antenninvalintakytkin. Jos laitteessa on sellaiset, niidenkin oikea asento kannattaa tarkastaa

Eino Putkonen 12.05.2017 22:02

Kyllä pirusti olen käyttänyt aikaa mokoman latteen kimpussa. (Ostin myös radion, sellainenkin vaunustani puuttui ja se lähti toimimaan ihan moitteetta.) Jyväs Caravanilla kävin myös jututtamassa alan asentajaa, ei mitään oivallusta. Tosin lievä pyyntö, jos toisit nähtäville niin vois katsoa... Tuohon oheen liitin piiroksen...(kaikki liitokset, tehdasliitokset tarkistettu eri kaapeleilla)

Eikka

Liitetiedostot

tv_ant_2.jpg
Markku Hämäläinen 12.05.2017 23:02

Mikä on tuo antennirasia antennille menevässä johdossa?
Siinä ei saa olla sellaista.
Se voi estää jännitteen kytkeytymisen antenille.
Jokatapauksessa koska siinä koaksiaalissa on tasajännite rasiaa voi käyttää.


Onhan virransyöttörasia Königin oma? Antennin tiedoissa kun puhutaan 12 V:sta. Jos tuo antennijohdossa oleva rasia on normaali kotirasia on siinä läpimenovastusta joka tiputtaa jännitteen kuormitettaessa, ilman antennia yleismittarilla se näyttää olevan kunnossa.
muokattu: 13.5.2017 11:06
Eino Putkonen 13.05.2017 12:55

Antennikaapelin (kierteelisen) liittimen rasia, jossa yhdistyy anteennilta tulevaan, tehdasvalmisteiseen koaksiaalikaapeliin. Nyt siis, vielä kerran on jokainen liitos, myös lisävirta, tarkistettu/varmistettu, joko ovat tehdasliitoksia taikka monella eri jatkokaapelilla
testattuja !! Eilen löysin, mökkikäytössä olleen, mahdollisesti tuohon sopivan rasian- lisävirralla varustetun...kokeilen kunhan ehdin...

Eikka

Raimo Hytönen 14.05.2017 00:25

Minusta kytkentä on outo, mielestäni 5 V:n muuntajaan pitäisi tulla virta kahdelta 230 V:n johtimelta,, jos vain yhdellä kuten kuvassa on esitetty, se ei toimi. Asia muuttuu toiseksi jos johtimet kuvaavat parikaapelia, mutta silloin muuntajalta ei pitäisi olla johtoa televisioon.


Jos antenni vaatii 12 V:n jännitteen se ei varmasti toimi 5 V:lla. Ja kuvassa esitetty antennirasia pitänee sisällään vahvistimen. Tarkistin, antenni (117 KLN) vaatii 12 V, joten ei toimi tuolla muuntajalla. Eikä kuvan mukaisella kytkennällä muutenkaan.
muokattu: 14.5.2017 01:00
Eino Putkonen 20.05.2017 09:55

Nonniin !
Nyt asia on sitten ihan viimeistä piirtoa myöten selvinnyt.. !! Kyllä vei tunteja !! Asia menee näin; König, antenni katolla, (vaunun omassa antenniputkessa) sieltä koaksiaalikaapeli putken alapäähän, (juuri ylettyy) siitä koaksiaalikaapeli (alkuperäisasennus, menneekö lattian kautta) antennirasialle, jossa kierteellinen liitos, siitä edelleen koaksiaalikaapelilla, johon tehty jatko. Jatkon yhteyteen liitetty tämä antennin lisävirtarasia (220 v ulos 5 v) tästä rasiasta koaksiaalikaapeli televisioon. Näillä asennuksilla telkassa loistava kuva....siis kotona (kerrostaloasunnossa) ja nimenomaan tällä König antennilla saadulla signaalilla. Mutta vaunuun vietynä asennettuna, (prikulleen samoin) ... ei signaalia ! Syy, antenni ottaa signaalin vastaan satelliitista ja nyt tuo vaunu on paikassa (iso maatilan rakennus jossa on peltikatto) , näinollen ei toimi peltikaton alla. Sensijaan harava-antennilla, (jopa ruuvimeisselillä) samassa tilassa toimii ihan ok. En tiedä saako tästä mitään tolkkua, mutta itselleni selvää kuin pläkki... asennukset tehty ihan ok. ei muuta kuin menoksi ... Ehkä jollekin tästä vähän opiksi, jos olisi ollut tällaisia pulmia...

Eikka

Markku Hämäläinen 20.05.2017 15:09

" Syy, antenni ottaa signaalin vastaan satelliitista ja nyt tuo vaunu on paikassa (iso maatilan rakennus jossa on peltikatto) , näinollen ei toimi peltikaton alla. Sen sijaan harava-antennilla, (jopa ruuvimeisselillä) samassa tilassa toimii ihan ok. "

Ei muuten tuo antenni ota vastaan satelliittisignaalia.
Jos nyt toimii vika jäi selvittämättä, kyllä sen antennin pitää olla parempi kuin ruuvimeisseli.

Satelliitti antennit ovat aivan erilaisia ja vaativat tarkemman suuntauksen, eivätkä ole koskaan joka suunnasta vastaanottavia.

Jos kyseessä on König ANT 117-KN ufo-antenni, niin kyllä se on ihan maanpäälisiä lähetyksiä vastaanottava, vaikka siinä ufo mainitaankin.
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/k%C3%B6nig-ant-117-kn-ufo-antenni

Raimo Hytönen 20.05.2017 19:24

Periaatteessa samaa mieltä Markun kanssa. Ja tuo peltikatto tms. asiahan tuli jo käsitellyksi toimestani aikaisemmin (Faradayn -häkki ilmiö). Mutta hyvä kun pelittää, vaikka noin monimutkainen kytkentä ihmetyttääkin..

Eino Putkonen 23.05.2017 11:28

Nyt olen antanut itseni käsittää/kuunnella väärin tätä antennin toimintatapaa . Siis König- ufo, antenni ottaa vastaan maanpäällistä, linkkimastoilta tulevaa signaalia ! Asia nyt ymmärretty ! Tuossa jälkimmäisessä kommentissa ihmeteltiin ns, monimutkaista kytkentää? En ohjeitten mukaan muuta keksi, kuin - käyttää lisävirtaa antennilta tulevaan koaksiaalikaapeliin, siihen tarkoitukseen - pakkauksessa mukana tulevalla muuntaja adapterilla. Siis peltikaton alla ei näy (kerrostalossa kotona ok.) Joten uskon myös näkyvän tuolla reissussakin. Vielä en ole vaunua tänä kesänä vetänyt, paitsi käyttänyt vaunupesussa. Muuten harvassa on paikat johon vaunu mahtuu sisälle....

Eikka

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.