Omnistorin markiisi ei avaudu täysin!!

TUOMINEN MARKKU 03.09.2016 20:33

Missä vika, kun auki veivattaessa Omnistorin markiisi avautuminen pysähtyy n. 10 - 15 cm:n päähän aiemmasta max. avautumisesta?(näkee keskituen säätöpituudesta), myös molemmat tukivarret jäävät enemmän mutkalle kuin aiemmin. Markiisi toiminut tähän asti moitteetta, tämä vika tuli ilmi, kun avasin markiisia ensimmäisen kerran Hopeaperällä myrskyilmassa tehdyn hätäisen sisäänkelauksen jälkeen.

HALINEN HARRI 04.09.2016 16:03

Oliko kauan kiinni ennen avausta? Entäs edellisen kerran käytettäessä olisiko ollut auki "sokerisen" puun alla jolloin on liimautunut vain kiinni rullalle. Jos avatessa hiukan auttaa painamalla noita päätytukia varovasti ja samalla veivaa auki?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 04.09.2016 16:23

Löystyykö kangas uloimmassa asennossa? Jos kangas ei löysty vika on kankaassa, jos löystyy vika on avausjousissa.

TURUNEN HEIMO 04.09.2016 17:56

Omnistor on kyllä osannut pitää kaiken markiisin säätöihin ja huoltoon liittyvän pimennossa. Tympeää lähteä vain arvaamalla tekeen jotain säätöjä ja korjauksia.

JANHONEN MATTI 04.09.2016 20:04

Markiisin molemmissa päissä on lukitus joka estää markiisin avautumisen sen ollessa kiinni, jopa kaksinkertainen lukitus. Lukitus avautuu kun markiisia aletaan avaamaan kammella ja menee päälle kun etulevy suljettaessa kiinnittyy kotelon.

Avaa markiisi ja tarkasta tapahtuuko jostain syystä lukittumista kesken markiisin avautumisen. Niin ei pitäisi tapahtua, mutta tapahtuiko siinä mitään kun veivasit kiireellä kiinni. Tarkasta käyttäytyykö molemmissa päissä olevat vihreät lukitusvivut samalla tavalla.

Markiisin koneistoa voi kevyesti rasvata. Ensiavuksi käy CRC joka tosin siitä ajan oloon häipyy, mutta esim. vesiväripensselillä voi ohuesti sivellä väritöntä vaseliini liukupintoihin.

TUOMINEN MARKKU 04.09.2016 21:34

Hopeaperä, jossa hätäisesti veisasimme myrskyssä markiisin sisään, on "puuton" tältäkin kohtaa, joten en usko, että on "liimautunut" lopuuosaltaan kiinni. Seuraava aukiveivaus tehtiin muutaman vuorokauden kuluessa, jolloin vika huomattiin. Nyt tuntuu, että markiisin takapäässä oleva koneisto jumittuu niin paljon, että itse koneisto näyttää kiertyvän avauksen loppuvaiheessa. Kangas ei löysty enää loppuvaiheessa kuten aiemmin, sen kiristyminen tapahtui aiemmin hieman takaisinpäin veivaamalla, nyt on siis kireä koko ajan. Täytyy huomenna ottaa tikkaat avuksi ja avata markiisi niin paljon kuin aukeaa ja sitten tutkia missä mahdollinen vika. Saako muuten Omnistorista sen koneiston takapään jotenkin näkyviin, en ole vielä ehtinyt tutkia, irtoaako siitä joku peitelevy vai ei? Lukitusvivut ovat mielestäni auki ollessa vapaina ja ainakin tässä mallissa alumiiniset.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.