Dugaton kytkin

IKONEN KAIJA 02.08.2016 11:47

Hei taas pitkästä aikaa

Onko kellään tietoa kun Dugaton kytkin on jäykkä eikä vaijeri ala kestämään. Missä vika. Isännältä alkaa päreet palamaan =( Vaijeri on vaihettu jo astetta paksumpaan ja alkaa sekin rispaantumaan.

HAAPANEN TIMO 02.08.2016 13:20

Kytkinasetelma on finaalissa.

@timppa

JANHONEN MATTI 02.08.2016 13:25

Pelaako kytkin muuten hyvin eli luistaako, täristääkö tai kuuluuko poikkeavaa ääntä ja jos ääntä kuuluu niin missä vaiheessa kun kytkintä käyttää.

Viittaa äkkiseltään paineasetelma ja/tai laakerivikaan.

Tämä "kaukoparantaminen" noilla oireilla on hieman vaikeaa, ja suosittelenkin, että käytte näyttämässä "potilasta" jollekin asiansa osaavalle asentajalle.

Yleensä tehdään niin, että kun kytkin avataan = vaihdelaatikko irrotetaan niin silloin pannaan vauhtipyörää lukuun ottamatta kaikki uusiksi, koska työn osuus remontissa on merkittävästi yleensä suurempi kun itse kytkinpaketin.

Kytkinpaketti kustantaa moottorityypistä riippuen 160-250 euroa.

Ilmo Utriainen 02.11.2016 17:51

Mulla oli taannoin vaihdettu kytkin joka oireili ennenaikaisestia jäykkyydellään. Kun se otettiin auki niin löytyi ruosteinen paketti, olisiko ollut joku halpapaketti hankinta
ed. omistajalla.

Heimo Turunen 03.11.2016 12:04

Todennäköisesti akseli jota pitkin irroituslaakeri liikkuu on töhnässä tai ruostessa. Sen voitelu ulkoa käsin on joko suksee tai varmistaa lopullisesti kytkimen vaihdon.
Ehdottomasti kaikki uusiksi työsylinteriä myöten se on kopan sisällä joten sen uusiminen vaatii saman vaivan kuin kytkimen vaihto. Siis vehkeissä jossa on nestetoiminen kytkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.