Fiat Ducaton huohottimen lämmitysasennussarja myydään

NILSSON SEIJA 26.07.2016 10:47

Myydään Fiat Ducaton vm. 2001 Diesel 2.8:n huohottimen lämmitys asennussarja, alkuperäisosa 150 euroa/Tarjous. Käyttämätön.

Puh. 040 740 2284

LAUKKANEN MAURI 26.07.2016 13:55

Tiedoksi ostajille,se ei riitä että sinne huotinputkessa oleva vastus lisätään.

Jos haluaa lisätietoja. niin Italian Motor Tampereella tietää mistä Fiatin jäätyminen johtuu,eli minun Fiatti poksahti jäähän siinä Tampereen kupeelle ja siinä oli se huotinputkessa oleva vastus?.

NILSSON SEIJA 28.07.2016 10:14

No mutta ei siitä haittaakaan ole että se lämmitys on siellä. Jos sitä ei ole niin taatusti jäätyy. Itse luovuin koko matkailuautosta, koska sen pitää toimia säällä kuin säällä kuten henkilöautonkin. :-) ja varmaan muut merkit toimiikin paitsi Fiat ei tykkää pakkasesta.

TURUNEN HEIMO 28.07.2016 11:24

Kyllä tuo ongelma vaivaa monia autoja, ei ainostaan Fiatia. Ongelma on hoidettavissaa, talvisin liikkuu tiellä Ducatollaan yksi jos toinenkin ja tuskinpa he ehdoin tahdoin riskejä ottaa. Harrastus ei tainnut olla kovinkaan vankalla pohjalla kun noin kepoisin perustein sen hylkäsi.

HAAPANEN TIMO 28.07.2016 11:54

Aloittajan Ducatoon saa satavarman huohotinlämmityksen jatkamalla kannesta paisuntasäiliölle menevää letkua sen verran että sitä riittää kierrettäväksi huohottimen ympärille. Jatkuva jäähdytysveden lämpöinen syöttö ko. letkusta pitää huohottimen sulana.

@timppa

BACKMAN JUHANI 29.07.2016 17:00

Saisko kuvan tänne siitä jatko putkesta haapasen timolta kiitos.?

HAAPANEN TIMO 30.07.2016 08:44

Ei mulla kuvaa ole. Eikös aloittajan vuosimallin autossa tule syliterinkannesta pieni letku paisuntasäiliöön. Letkusta tulee aina moottorin käydessä kuuma vettä paisuntasäiliöön.

@timppa

EEROLA TEEMU 30.07.2016 13:02

Jatkoa Timon kirjoitukseen: Tästä huohotinputken jäätymisongelmasta on kirjoitettu vuosikausia. Alla on pari mielipidettä vuodelta 2007. Olen käyttänyt "vedellälämmitystä" jo n. 15 v, koska se lienee kaikkein luotettavin.

Tarkoitus ei ole vaikeuttaa aloittajan "sähkölämittäjän" kauppaa.

Re: Mitä tapahtuu jos pakkasella huohottimen vastus hajoaa?

11.10.2007 klo 11:48:51

EEROLA TEEMU J

Paljon olet hyviä neuvoja saanutkin. Tarkasti ottaen sitä vastuksen palamista ei voi pahimmassa tapauksessa tietää muutoin kun että öljyt tulee ajon aikana pihalle. Vaikka se vastus ennen ajoa kokeillessa lämpiäisikin, niin voihan se mennä heti sen jälkeen rikki. Jos vastuslanka palaa poikki tai ohjaava termostaatti ei toimi, niin välttämättä edes mikään sulake ei pala.

Suhteellisen luotettavaksi keinoksi jää moottorin vesikiertoon liitetyn letkun kuljettaminen koko matkan huohottimen letkun mukana ja tämän päälle eristysputkea. Tällöinkin lämmitystä tulee vasta kun moottori on lämmennyt, mutta ainakin tämä viritys on luotettavampi kuin vain yhdessä kohtaa letkua oleva vastus. Molemmat järjestelmät voi olla päällä yhtä aikaa ja lämmitysletku kesälläkin. Jos Delta tai muu korjaamo lisää lämmitysletkun 50 eurolla, niin on aika kohtuullinen "vakuutus" koville pakkasille.

Re: Mitä tapahtuu jos pakkasella huohottimen vastus hajoaa?

11.10.2007 klo 13:24:29

JANHONEN MATTI

............

Pääsääntö näyttää edellen olevan, että olevan, että mitä etelämmässä suunniteltu ja valmistettu auto sitä enemmän ongelmia talviolosuhteissa. Kun Ducatossa alkoi ilmetä jäätymisongelmia huohotinputkea eristettiin ensin solumuovilla ja kun sekään ei kaikissa tapauksissa auttanut, asennettiin huohotinputkeen sähkövastus turvaaman putken aukipysymistä. Tämäkään ratkaisu ei ole ole ongelmaton, kuten monet jutut tälläkin palstalla kertoo. Varmin konsti estää ongelmat jo ennakkoon on asennuttaa putke vesilämmitys. Lämmitysvesi on helppo ottaa huohotinputken vieressä kulkevista öljynjäähdyttäjän vesiputkista joissa virtaa vesi aina kun moottori on käynnisssä. Samalla nämä vastuksen sähköongelmat loppuu. Ansiapuna voi nostaa huohotinputken sellaiseen asentoon, että se pääsee valumaan ajon jälkeen tyhjäksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.