Lisää "ihmepesuaineita" karavaanarille

LEHTINEN PERTTI 12.06.2016 16:06

Kyllä oli hämmästykseni suuri kun keksin kokeilla uutta vaununpesuainetta.

Käytin jotain biologisesti hajoavaa "luontoon sallittua" Bilteman auton ja matkailuajoneuvon tarkoitettua pesuainetta, puiden alla sotkeutuneen ja pihkaantuneen vaunun katon pesuun. No eihän siitä pesusta mitään tullut. Ei ajatustakaan, että musta olisi töhkä lähtenyt, vaikka kuinka hinkkasi ja pesuaineen annostelu oli ohjeistuksen kovemmasta päästä.

Sitten muistin, että kerran savuvahinkojen pesuun saimme pesuainetta, joka on orgaanisten aineiden pesuun tarkoitettu täysin luontoon hajoavaa biologista pesuainetta ja se on kodissa toiminut hyvin. Tuoksu on myös tosi raikas, siksi se on kotona niin kiva käytttää.

Anomuksesta vaimo luovitti tätä ainetta 200 ml testikäyttöön. Aine sekotettiin n. 3 litraan vettä ja kun sen levitti vainun katolle, hetken perästä sai lakasta sen mustan töhkän pois. Ikinä elämässäni en ole näin helppoa vaunun katon pesua tehnyt! Katto oli aikaisemmasta pesuyrityksestä johtuen jo valmiiksi märkä. Pesuaine levisi sinne helposti ja noin pieni määrä sitä riitti hyvin.

No nyt kun katto on kuivinut, maalipinta kiiltää kuin pinta olisi vahattu, mutta ei kyllä tunnu vahatulta. Vahaus pitänee tehdä erikseen.

Aine oli => Alron Cemical AB:n Bio-Fresh.

Se ei ole hankintahinnaltaan ollenkaan halvimman pään ainetta ja sitä taitaa olla aika vaikea saada muualta kuin maahantuojalta, mutta se toimi aivan järjettömän hyvin vaunun katon pesuun ja kulutus oli vain muutama sata millilitraa, mikä riitti.

(Samasta paikasta muuten ostin aikanaan biologisesti hajoavaa WC-nestettä, millä olen korvannut aikaisemmin käyttämäni Aqua Kem Blue:n. ISOJA pönttöjä kun ovat olen käynyt maahantuojan myymälässä vain kerran.)

Ja sitten .... kun tunnen teidät karavaanikaverit riittävän hyvin niin tiedän, ettei kukaan tietenkään eikä koskaan ala täällä uhoamaan, että "paljonko sulle tuosta mainoksesta maksetaan"!

Ihan sama sanokaa mitä vain, Tällä kerralla katon pesu kuitenkin oli helpoin homma mitä ikinä olen vankkurin katolle tehnyt.

KOISTINEN TOIVO 12.06.2016 16:23

https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=sv&u=http://www.alron.se/butik/mikrobiologiska-produkter/bio-fresh/&prev=search Kiitos vinkistä Kaikki hyvät vinkit ovat tervetulleita. Toivopoika

BERGSTRÖM BIRGER 12.06.2016 16:59

Tuossa linkki:

http://www.fi-service.fi/hajunpoisto-ja-desinfiointikemikaalit

BB

LEHTINEN PERTTI 12.06.2016 19:53

Joo, ton näköisiä purkit ovat.

Tämä käymäläkemikaali "Bio-T käymälämikrobi" on annostukseltaan pikkasen pienempää kuin AQUA KEM Blue, mutta silti tuntuu toimivan.

Tämä teksti: "Hapettavien kemikaalien käyttö sallittu vain koulutetuille ammattilaisille, ei yksityisille." saattaakin olla syy miksi näitä ei ole myynnissä jokaisessa karavaaniliikkeessä. Meille ne tuli käyttöön kun vakuutusyhtiö antoi savuntorjuntatehtävän Lassila Tikanojalle ja he toimittivat tämän aineen pintojen pesuun.

Sitten miten tuo käymäläkemikaali voi olla vain ammattilaisille?

MARTTILA RAIMO 13.06.2016 09:17

Ja mitäpä siitä, jos maksettaisiinkin hyvistä kokemuksista. en minä ainakaan kateellinen olisi. Parempi antaa myönteistä palautetta, kuin jatkuvasti rutista kielteisistä kokemuksista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.