Etuteltan pesu

KAARNA PAULI 20.05.2016 15:04

Teltta pahus on aikas ligainen.Miten pestään ja millä välineillä entä millä aineilla. Aiemmin pesin etukatoksen omolla ja harjaamalla,ei ollut tulos kovin kehuttava. Vai pitääkö pesettää ammattilaisella ja mistä sellaisen löytää,kokemuksia pesulan tuottamasta jäljestä ja mitähän ne kustannukset ovat.

Pali

VÄLIMÄKI JARMO 20.05.2016 19:16

Eiköhän tuo kunnon mäntylliuos ja siihen vähän ruokasoodaa , ,JV

KAJAVA TIMO 20.05.2016 22:41

https://lyhyt.eu/etuteltta

LEHTINEN PERTTI 22.05.2016 20:46

Allekirjoitan mäntysuopaliuoksen ja kristallisoodaliuoksen.

Olen kahdesti pessyt etuteltan itse. Tekniikka on se, että tukeva pressu levitetään nurmikolle sen suuruisena, että teltan saa siihen levälleen ensin vaikka katto päällimmäiseksi. Ruohikko nostaa reunoja sen verran, että pressusta tulee matala pesuallas.

Sitten altaaseen suopaliuos ja vettä teltan päälle ja antaa liuoksen imeytyä puoli tuntia. Tämän jälkeen harjausta tarpeen mukaan varsinkin saumat. Teltan kääntö ja myös toisen puolen eli seinien harjaus. Sitten vain painelee pressun reunaa alimmasta paikasta ja valuttaa vedet luontoon. Lopuksi pari huuhtelua.

Riski: Saumat alkavat vuotaa pesun jälkeen varsinkin sieltä, missä putkirunko koskettaa saumaa! Ratkaisu: Aiankin minulla toimi se, että käsittelin katon saumat kertaalleen superlontupolla, joka oli kasteltu kyllästysaineella. No se oli lisäkäsittely, silä näitä kattosaumoja en huomannut kyllästää silloin kun kyllästin kangasseinät.

Onhan siinä hommaa, mutta hyvä siitä tulee kun ei hätäile ja odottaa teltan täydellisen kuivumisen ennen kyllästyskäsittelyä. Tulos voi tuskin olla parempi firmassa pesetettynä koska itse voi keskittyä niihin paikkoihin, mitkä tietää likaisiksi ja vaativan kunnon pesun.

Lisäksi kyllästys jää aina itselle tai on erikseen tilattava. Pesula ei yleensä tee kyllästystä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.