Nopeusvalvonta-alueiden päivitys Garmin navigaattoriin

AHJOS TIMO 21.03.2016 20:20

Onko kokemusta nopeusvalvontakameroiden ja -alueiden sijaintitietojen päivityksistä Garmin navigaattoriin?

Navigaattorini näytölle tuli tänään ilmoitus, että päivityksen voisi ladata osoitteesta www.garmin.com/safetycamera Navigaattorini ostosta on nyt kulunut noin vuosi ja varmaankin siksi tuli nyt tuo ilmoitus. Kun menin tuolle sivustolle, löysin sieltä tarjolla olevat päivitykset ja yhteensopivuuslistan, jossa on lueteltu suuri määrä erilaisia navigaattoreita, mutta tietysti siitä puuttuu juuri se, joka minulla on eli Garmin Camper 760 LMT-D. Vuosimaksu on pieni, jos sillä yhdenkin ylinopeussakon säästää, mutta jos se ei ole yhteensopiva laitteeni kanssa, sekin raha menee hukkaan.

LEHTONEN TIMO 21.03.2016 20:29

Minulla on sama Garmin ja päivitin viime viikolla on se valikossa.

VÄLIMÄKI JARMO 21.03.2016 21:35

Ai tästäkö se haitariliike johtuu,kameran lähellä jarrut pohjaan ja 65 lasiin,sitten taas normi vauhtiin,80 on se rajoitus talvella. ,JV

NIEMELÄ TAISTO 23.03.2016 07:51

Halvemmalla pääsee kun noudattaa tiekohtaisia nopeusrajoituksia.Eikä tule tressiä.

HAAPANEN TIMO 23.03.2016 08:25

Ei mene noin mun mielestäni. Jos tie on samanlaista ja rajoitukset vaihtuvat tämän tästä jää helposti liikennemerkki huomaamatta. Kamerasta hälyttävä navi ikäänkuin huomauttaa asiasta, hälytysääntä ei tule jos nopeus on oikea.

@timppa

BACKMAN JUHANI 23.03.2016 10:19

Minulla on carminissa ainakin ylinopeus hälytin joka piippaa heti kun on piirunkin yli sallitun ei ole ollut tarvis päivittää kuin kartat että sillai meillä ja vielä vieressä toinen hälytin.

HAAPANEN TIMO 23.03.2016 10:35

Ylinopeushälytin on muuten hyvä mutta sillä ei mennä muun liikenteen tahdissa. Hälytysraja saisi olla esim. 5 km/h yli sallitun niin ajo olisi sujuvaa.

@timppa

AHJOS TIMO 23.03.2016 13:33

Asiaan liittyy vielä se näkökohta, että auton nopeusmittari näyttä selvästi vähemmän kuin mitä navigaattori näyttää. Jos on vaikka nopeusrajoitus 100 km/t ja pitää nopeuden auton nopeusmittarin mukaan siinä, navigaattorin mukaan nopeus onkin vasta 96 km/t. Navigaattori piippaa vasta silloin, kun sen näyttämä nopeus ylittää 100 km/t, jolloin auton nopeusmittari näyttää jo 105 km/t. - Tässä meidän kodin lähellä navigaattori piippaa ajonopeudesta riippumatta ja ilmoittaa "Liikkuva nopeusvalvonta-alue 40 km/t".

LAINE SEPPO 07.04.2016 15:06

Garmini kannattaa pitää päällä jo senkin takia että sen nopeusmittari on tarkempi kun auton, joka näyttää aina vähän väärin. Ei sitten tule vahinkoylityksiä ku neiti piippaa ja vielä lisäksi varoittaa jos on kamera tulossa vastaan. Kun vaan muistaa perillä laittaa neitin piiloon ettei äideille väärän ihmisen matkaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.4.2016 klo 15:08:48 Siis ettei lähde väärän...

VALLIUS MARTTI 07.04.2016 15:41

Ei sitten tule vahinkoylityksiä kun "neiti" piippaa Mutta jos on Garmin niin neiti ei voi piipata kun se on" Mikko" TV Kulkuri

LAINE SEPPO 08.04.2016 10:56

Minullakin oli ensin se sukupuolineutraali Mikko jonka mukainen ohjelmiakin oli päin prinkkalaa, mutta sitten löytyi se neitikin sieltä ja sn mukaan myös ohjeet parani ja selkiintyivät tolkullisiksi. En tiedä miksi sen Mikon ohjeet olivat yhtä höpöttelyä ilman mitään logiikkaa. Mutta nyt meidän neiti kyllä toimii. Jotenkin aivan eri jutut sillä Mikolla kun Minnalla.

VALLIUS MARTTI 08.04.2016 15:01

Kysymys Sepolle. Minkä lainen Garmin sinulla on kun siinä on se Minna joka ohjeet antaa,minä olin hankkimassa meneelää viikolla Garminia mutta kun kaupiaat sanoi että siihen ei saa muita opastus ääntä kuin "ropotti" Mikko niin jätin kaupaan moisen laiteen ja eilen soitin myös Garminin tekniliseen tukeen niin sieltä myös sanotiin että ei ole muuta ääntä kuin Mikko.ETTÄ kerohan Seppo minkä typpinen laite sinun Garmin on, niin minäkin voisin moisen hankkia.TV Kulkuri

LAINE SEPPO 08.04.2016 15:25

-Tämä minun värkki on Garmin Nuvi3597LM Parin vuoden(??) takainen malli sillä suuremmalla näytöllä. Jouduin kyllä Garminin liikkeessä sitä käyttämään ennenkuin oikea Minna sieltä löytyi sen Mikon tilalle.Toiminut siitä lähtien moitteetta. Olen kyllä ollut Garmineihin tyytyväinen, on vissiin kolmas, tai jos lasketaan yks varastettu niin neljäs minulla ja en vaihda ainakaan Tomppaan ihan helposti. Koke3illu kaikenlaisia naviskoja mutta tämä on nyt toistaiseksi paras ja jää meille.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.4.2016 klo 15:27:35 Minnqa katos ja tuli se Mikko siis viime talvena ku päivitin uusia karttoja.

YLINEN MATTI 10.04.2016 12:02

Huolia on kun päivitin karttoja kaikki ok sitten nämä valvonta kamerat ei tue firevoxia eikä gromea iekä exploveria vaikka mainostaa osto tehty vaan kun pitäisi aktivoida niin joka selaimessa EI TUE otan maanantaina yhteyttä tukeen saas nähdä missä olen töppäillyt koska olen usein huomannut että vika on näppiksen ja tuolin välissä terv.masa

HYTÖNEN RAIMO 12.04.2016 00:52

Mikähän noissa päivityksissä sitten mättää? Nehän tapahtuvat tietsikkaan asennetulla Garmin Expres -ohjelmalla, joka toimii kuin junan vessa - tai ainakin minulla on toiminut. Käyttiksenä aikaisemmin Windows 8 ja Explorer, nyt kymppi ja Edge. Ei minkäänlaisia ongelmia.

AHJOS TIMO 12.04.2016 06:57

Raimo Hytönen, puhutko nopeusvalvonta-alueiden päivityksestä eli niiden vuositilauksen maksullisesta uusimisesta, jota tässä ketjussa oli tarkoitus käsitellä? Navigaattori nevoo menemään tiettyyn osoitteeseen ja selaimellahan sinne mennään.

YLINEN MATTI 12.04.2016 18:52

Olin yhteydessä garmin tukeen ja mun kone herjaa siis 10 ja explorer ei edge garminista sanottiin että edge ei tue nopeusvalvontakameroita ei tue myöskään firefox eikä groma????onkohan mun peruskone joka on fujitsu esprimo jo aikansa elänyt??Sain tuesta pitkän toimenpide ohjeen yritetty on vaan taitoni ei riitä sitä mä ihmettelen että karttapäivityksessä toimii firefox miksi ne muuten myy sellaista nopeusvalvonta tiedostoa joka ei toimi tosin lupasivat rahat takaisin vaan se ei ole pääasia vai mitä?Yritän saada lapsenlapset selvittämään tän progen!!terv.masa

VALLIUS REIJO 13.04.2016 09:29

Hei. Samanlaisen valvontakamera ongelman kanssa paininut ja ei ole auttavaa neuvoa tullut että vois ladata . Maksettua kyllä sai. Tarjoavat rahan palautustamutta se ei ole okea vaihtoehto. Karttoihin tuli uusi päivitys ja päivitys on toiminut jo jonkin aikaa suhteellisen hyvin Garmin Express:n kautta . Ei vaan toiminnot enää toimi niinkuin pitää . Kartta näkyy aivan normaalisti mutta osoitteen hakuun kun syöttää tiedot niin tulee pelkkää sinistä . Sama jos haetaan kaupunkia .Ei ollut apua vaikka latasi kartat uudelleen joka toimi edelleen oikein sujuvasti. Odottelen Garminin vastausta.

YLINEN MATTI 13.04.2016 11:27

Pittäpä kokeilla ajo ohjeita meneekö samanlailla terv.masa

HYTÖNEN RAIMO 14.04.2016 00:15

Ainakin minulla on valvontakameratieto tullut karttapäivitysten mukana. Ja nehän ovat Garminilla ilmaisia.

KANTOLA TIMO 14.04.2016 08:15

Karttapäivitys sotki Camperin. Nyt ei löydä karttaa ollenkaan, vain isot tiet näkyy... Odottelen tuen vastausta ja ohjeita.

AHJOS TIMO 14.04.2016 13:40

Lähinnä Hytöselle: Kun Garmin navigaattorini oli ollut vuoden käytössä, sen näytölle tuli kehoitus päivittää nopeusvalvontatiedot eräältä tietyltä Web-sivulta. Siellä on eri maita koskevia paketteja. Katsoin tarkemmin vain pohjoismaita koskevan paketin. Sen vuosimaksu oli muistaakseni vähän alle 30 euroa, mutta tuettujen navigaattoreiden luettelossa ei ollut minun laitetta (Garmin Camper 760 LMT-D).

MERIKALLIO VELI-PEKKA 14.04.2016 20:22

Paska ostos koko Garmin itselle, veltto epäselvä miesääni ääniopastuksena, eikä koko koneesta löydy vaihtoehtoa, kysellyt myös Garminin helpistä, ei vastausta.

Onhan tuo sentään hauskuuttanut meitä koko matkan yrittäessään möngertää esim. saksankielisiä kadunnimiä. Kehtaakin muutoin laadukas merkki pilata vehkeensä tuontasoisella ääniopastuksella.

Nyt olisi laatupeli halvalla myynnissä reissun jälkeen tai sitten Päijänteeseen möngertämään oikeita suuntia hauille. Onneksi otin Tompankin mukaan, saa sentään välillä kuullaksensa miellyttävää ja selkeää naisääntä, oman kartturini lisäksi.

LAINE SEPPO 15.04.2016 16:13

Jos saat sen sekopäämiesäänen pois ja siihen tämän naisäänen tilalle niin siinä muuttuu joku ohjelma(?) myös ja se lakkaa sekoilemasta. Itsellä sekos kun päivitin ja yritin samalla vaihtaa espanjankieliseksi se onnistui mutta kun vaihdoin puhekielen takaisin Suomeksi niin se sekos ja tuli se sukupuolineutraali miesääni. Garminin liikkeessä laittoivat sen naisen takasin koneeseen ja alkoi toimia moitteettomasti. Osaa lukea virheettömästi ja antaa ohjeet ihan ok niinkuin ennen. En tiedä mikä tämä miesääniohjelma oikein on, sekava se oli ainakin, ei selvää lausetta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.