Garminin POI:t

SUOMI SEPPO 29.12.2015 14:41

Kun se Tomppa kuoli niin hommasin Garminin 760LM-campperin. Nyt ei tompan ent. käyttäjä osaa edes ohjekirjan avulla tehdä omaa tiedostia esim. "matkaparkit". Haluaisin ,esim. jos jostain saan koordit hyvälle paikalle , näpytellä naviin ne omaan tiedostoonsa. Tompassa se kävi helposti (tietysti kun oli vuosien varrella tottunut). Tässä nykyisessä navissa en ole löytänyt edes mahdollisuutta miten jonkin oman poin voisi muodostaa. Käyttöohjeetkin ovat hankalassa paikassa kun ne ovat vain läppärin ruudulla. On niin tottunut lukemaan sanomalehdenkin paperiversiona. Korostustussikin on niin hankala aina putsata näyttöruudusta. Näin reissun päällä ei ole tulostinkaan tullut mukaan. Kokemusta Garminista alle 24h. @seppo

HAAPANEN TIMO 29.12.2015 18:43

Garminissa POI on 'Suosikki' Dēzl taitaa olla hieman samanlainen kuin Camper ja siinä mennään näin: Paina ' minne' ja sen jälkeen kelaat nuolilla alas, viimeisenä löytyy ikoni 'koordinaatit'

Asetusten kautta löytyy 'nykysijainti' jos haluat tallentaa koordit.

Missäs Campermiehet luuraa??

@timppa

LEPPIKANGAS MARKKU 30.12.2015 00:15

Kysyt Timppa niin vaikeita, kun en ole aikaan käyttänyt. Huomemma lähdetään tielle ja pitää katsoa josko tulisi vastaan!

Leppis
HAAPANEN TIMO 31.12.2015 09:23

Jos Camperin järjenjuoksu muistuttaa NüviCamia klikkaa 'kategoriat' ja kelaa alas. Koordit ovat aivan viimeisenä yhtenä ryhmänä ladattujen POI-pisteiden jälkeen. Tälläinen ryhmälataus kulkee POI- nimellä Garminissa.

Kaikista malleista en tiedä kun ajatusmaailma muuttui niissä aika tavalla.

@timppa

SUOMI SEPPO 31.12.2015 10:00

Kyllä jotain oman ryhmälatauksen ohjeita kirjasesta löytyy. Tarkoitin alunperin sitä jos esim. nyt olen jossain mukavassa freeparkissa ja haluaisin tehdä tiedoston "Freepark" tai jo valmiiseen ja ladata paikan niin se ei taida onnistua siinä samassa kuin tapahtui tompalla ? @seppo

HAAPANEN TIMO 31.12.2015 12:42

Ei mene mun käsittääkseni niin ainakaan niillä malleilla joista mulla on kokemusta.

Tallennat paikan ja annat sille nimen niin löydät sen suosikit ikonin alta. Joissain malleissa talletun paikan voi luokitella omaksi ryhmäkseen esim. 'majapaikat' Itsellä käytännössä haku tapahtuu kuitenkin niin että haen suosikeista kaikki.

Näytölle paikat tulevat aina etäisyysjärjestyksessä.

@timppa

AHJOS TIMO 31.12.2015 16:29

Itselläni ei ole tuosta kokemusta, mutta muistan kuulleeni, että Garminin sivustolta voi ladata maksuttoman ohjelman, joka vie erilliseen tiedostoon kootut POI-pisteet navigaattorin muistiin.

HAAPANEN TIMO 31.12.2015 19:37

Mutta suosikeista ne löytyvät yhtä helposti.

@timppa

SUOMI SEPPO 31.12.2015 20:20

Hankalaa jos siellä on kymmeniä suosikkeja.

NIEMINEN RAIMO 31.12.2015 23:05

En tiedä onko kaikissa Garmineissa tuo matkustushistoria .Mulla se on Garmin Nuvi 2595 .Käyttöönotto:Asetukset-laite,sieltä ruksi historia käyttöön.Esiin saa sovellukset-käydyt paikat.Siellä on kalenteri josta saat esille kaikki paikat jossa olet pysähtynyt. Kuvankaappaus alla.

HAAPANEN TIMO 01.01.2016 08:09

Pitääpä tarkastaa löytyykö historia mun vehkeistäni. Ei ole Seppo mun mielestäni hankalaa suosikkien iso määrä, itsellä yli kaksisataa paikkaa siellä. Tietty mulla on aina ollut Garmin ja olen tuohon sydeemiin tottunut.

Lataa Garmin Express ja sinne varmuuskopio suosikeista. Siellä ovat tallessa ja ne ajettua takaisin mille tahansa Garminille.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.01.2016 12:12

"Ei ole Seppo mun mielestäni hankalaa suosikkien iso määrä, itsellä yli kaksisataa paikkaa siellä. Tietty mulla on aina ollut Garmin ja olen tuohon sydeemiin tottunut."

Minulla on jo yksin itseladattuja 45 erilaista suosikkityyppiä Tompassa paikkoja on kaikkineen vissiin yli tuhat, en ole laskenut. Tompan omat paikat sen päälle. Yksin Baltian caravanpaikkoja on 172 ja Puolan paikkoja 238

Kun haen ABC asemaa tulee näkyviin vain ABC asemat jne. Jos haluan hakea tuliaisviiniä kylään mennessäni saan Tompan hälyttämään kun Alko on lähellä, ilman sinne erikseen suunnistusta (kavereita kun on muutaman sadan kilometrin päässä joten ajellaan kylien läpi)

Garminissa ei taida saada näkymään myöskään noita POI paikkoja?

Vaikuttaa ettei Garmin ole minun navigaattori, kun olen Tomppaan tottunut.

Tuon reittiloggauksen teen erillisellä GPS loggerilla josta saatuun reittiin voin sijoittaa valokuvat ja laittaa myös valokuviin niiden ottopaikat.

HAAPANEN TIMO 02.01.2016 14:29

Namä ovat niitä tottumuskysymyksiä eikä oiken hyvää navia ole vielä tehtykään.

Mitäpä niillä kaikilla kämppäreillä siellä tekee kun ei käy kuin muutamassa ja niissä missä käy se tapahtuu suunnitelmallisesti paikkaan etukäteen tutustuen. Sama koskee Stellplatzeja.

Mulla suosikit ovat sellaisia joissa olen käynyt ja joihin menen joskus uudelleen ja ne voivat olla mitä vaan.

POI- pisteitä en ole ladannut kuin euroopan LPG tankkauspaikat, nämä ovat sellaisia joissa ei ole väliä millainen paikka on, kaasun saanti riittää.

Jos haen ABC- asemaa, kirjoitan naviin ABC ja ajan sinne.

@timppa

NIEMINEN RAIMO 03.01.2016 20:40

Garmin BaseCampilla voi tehdä lähes mitä vaan.Latasin tuossa juuri uusimmat Euroopan kartat,samalla päivittyi laitteen ohjelmisto.15 gigan kortti oli vaihdettava,kun karttatiedosto oli lähes 7 gigaa.BaseCampilla voi tehdä esim luokkia,vaikkapa nimeltään itsebongatut ja hyväksi havaitut yöpaikat.Navigaattori kiinni koneeseen kartalta valitset kohteen,lisää tarvittavat tiedot ja sopivan kuvakkeen ja lähetät navigaattoriin,helppoa kuin heinän teko.Menee mulla kohteeseen "Tallennettu"Loin luokan"Tenerife" sinne sitten paikkoja BaseCampilta.Paljonko paikkoja yhteen luokkaan mahtuu ja montako luokkaa voi tehdä,sitä en testannut.Tämä on ainakin silloin hyvä kun ei halua käyttää jotain paikkojen massalatausta.Kuvasarjasta selviää oleellinen.Tämä siis Nuvi 2595,eiköhän tämä kaikilla malleilla pelitä

LINDBLOM ALF 03.01.2016 20:57

Base Campissa on se ikävä ominaisuus, että se katsoo karttaa päiväntasaajalta, eli pohjoiset alueet ovat pahasti litistyneet. Aika erikoista että tänä päivänä on näin toteutettu.

NIEMINEN RAIMO 03.01.2016 21:18

Onhan tuossa nyt karttakulma säädöt samoin ilmansuunnat.Kohdista kartta ylös. Eihän tuo nyt mitään Google Mapsia vastaa,mutta parempi kuin navin näyttö.

TURUNEN HEIMO 19.01.2016 00:12

Kartat on ne samat kuin navissakin, siinähän koko homma idea onkin. Karttoja voi siirellä navin ja campin välillä. Esitystapa on kehnonpuoleinen ja varsinaisiin karttaohjelmiin verrattuna epäselväkin. Tietoa siinä on paljon, kuten navin kartassa pitääkin olla. Jos haluaa toisenlaista esitystapaa niin OSM-kartat ovat ilmaisia ja asiallisia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.