Aurinkokennon tuotto näin keskitalvella

NYYSSÖNEN KAJ 08.12.2015 06:34

Kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on yksi eukalyptu spuu välissä niin saan siitä 0,2 -0,3A latausta mutta tänään kun taivas on pilvessä niin valo tulee koko taivaan kannen alalta on latausteho nyt 1A

KOISTINEN TOIVO 08.12.2015 07:38

Paljonkohan jännitehäviötä tulee, jos vetää sieltä roikan tämme pimeään pohjolaan.

Kennokauppias kävi. Kehui, että täällä on auringon sähkön tuotto yhtä hyvä kun pohjois Saksassa. Myöntelin, että kyllä se totta voi olla, mutta sielllä paistaa tasasemmin ympäri vuoden aurinko, kun täällä. Myönteli mies asian olevan juurikin noin Siksi pitäisi olla säätövoimaa, kuten allasrakentamista esimerkiksi ounasjoki, ja vuotos nyt ensialkuun. Auringola,ja tuulella on taipumus olla hiljaa keskitalven pakkasilla. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 08.12.2015 08:21

Jos sulla on kuitenkin akut täynnä ja nyt oli joku kulutus päällä ja siksi näytti mittari 1A

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 08.12.2015 15:16

Säädin näyttää miten paljon kenno voi tuottaa ja erikseen mikä osa lataa akkua ja paljonko siitä menee kulutukseen. Kulutusluku ei koskaan ole suurempi kuin aurinkokennon tuottoluku. Luvulla ilmaistaan kuinka suuri osa senhetken aurinko tuotosta menee kulutukseen. Eli jos kulutus on 3A ja kennnon tuotto on 1A

Saamme seuraavat näytöt: Kenno -> 1A Akkuun > 0,0A Kulutus > 1A

LAUKKANEN MAURI 09.12.2015 21:00

Minulla on hyvät mittarit paljonko sitä sähköä tulee talvella: Pihapiirissä on noin kymmenen aurikopaneeli lamppua,syksyllä kun aurinko paistoi jonkin verran vielä lamput paloivat iltassella puolille öin.

Sitä muka kun eteni paloaika lyheni,tänäpäivänä ne ei taida palaa ollenkaan!.

Tietysti taas kylmän vaikutus akkuihin on yksi tekijä,mutta se Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen sekä vähä aurinkoinen ,valitettavasti aurinkopaneeli miehet ja naiset ei asiaa ymmärrä?.

Sisi minun as,auton aurinkopaneeli on töpseli versio!.

LAAKSO MARKKU 09.12.2015 21:18

"Kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on yksi eukalyptu spuu välissä niin saan siitä 0,2 -0,3A latausta mutta tänään kun taivas on pilvessä niin valo tulee koko taivaan kannen alalta on latausteho nyt 1A "

Epäilyttää että sinulla on yksikidekenno jonka tuotto romahtaa kun on vähänkin varjoa edessä. Paluumatkalla eilen Lapista sää vaikutti täysin tyyneltä mutta ne tuulivoimaloiden siivet Tervolassa ja II:ssä vaan pyörivät! Pyöritettiinkö niitä sitten minun maksamillani verotukiaisilla vai tuuliko siellä?

HYTÖNEN RAIMO 12.01.2016 14:29

Ei millään pahalla, mutta ei uppoa meikäläisen kaaliin, että kulutus on aina pienempi kuin kennon tuotto.

Esimerkiksi tuo esitetty kaavio (tuotto 1A, akkuun 0A, kulutus 1A). Miten kulutus voi olla 1A, kun kulutukseksi ilmoitetaan 3A? Toki sen ymmärrän että kenno tuottaa yhden ampeerin, joka menee kaikki kulutukseen. Mutta jos todellinen kulutus on 3A, puuttuva osa otetaan jostakin muualta, tässä tapauksessa akusta, joka näin ollen purkautuu koko ajan 2A teholla.

Entäpä sitten auringoton keskitalven yö, jolloin kenno ei tuota mitään, mutta valoja tarvitaan. Käsitykseni mukaan kulutus on tuolloin tuottoa suurempi. Kokemusperäistä tietoa Metsähallituksen vuokrakämpistä, joissa aurinkopaneelisähkö loppuu jo harmaan syksyn aikana viimeistään puoliyön tuntumassa akkujen tyhjentyessä. Johtunee siitä, että paneeli ei lataa akkuja täyteen ja ehkä akuissakin olisi parantamisen varaa.

Jos tuotto olisi aina kulutusta suurempi olisit keksinyt ikiliikkujan, jossa tiettävästi kukaan ei ole vielä onnistunut. Ja jos tuotto olisi aina kulutusta suurempi välivarastona toimivaa akkua ei tarvittaisi lainkaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.1.2016 klo 14:44:28 Selvyyden vuoksi: ymmärrän kyllä, että jos puhutaan pelkästä kennosta, niin kulutus ei tietenkään voi olla tuottoa suurempi. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että et voi käyttää 1A tuotolla esimerkiksi 3A kuluttavaa laitetta.

LAUKKANEN MAURI 12.01.2016 15:36

Paljon on hyväuskoisia ihmisä täällä Suomessakin ,Toivo ei sentään langennut ansaan vaikka myyntitykit niin toivoivat.

Kuten tuolla edellä kirjoitin ne minun aurinkopaneelien mittarit toimivat,siis kymmenen pihavalisinta, akuilla varustettuna mutta kun syksy ne pimensi ja sama se on kaikkien aurinkopaneelien kanssa eli jos joku väittää että lataa,no kyllähän ne talvellakin lataa mutta millä virtamäärällä eli niin pienellä että siitä ei ole iloa mihinkään käyttöön mutta tuleehan siitä hyvä mieli jos on investoinut tuhansia euroja järjestelmään.

SUOMI SEPPO 12.01.2016 16:11

Taitaa olla tämä homma samalla tavalla kun tankattava kaasupullo. Parhaat asiatuntijat ovat niitä jolla ei semmoisia ole. @seppo PS. Oletan että Portugalin taivaan alla on talvellekin parempi tuotto kennolla kuin Suomessa. Siis oletan. En tiedä. Noin 50% nimellistehosta 6h/päivä joulukuussa mikäli ei ole päivä pilvinen..

POKKINEN TAPANI 12.01.2016 16:39

Talvituotosta en tiedä, kun silloin en sähköä niin tarvitse. Tarvitsen sähköä lähinnä kevät kesä syksy ja silloinkin aurinkosähköä lähinna pakastamiseen. Auton katolla kaksi panelia, toinen 140 ja toinen 110. Takakontissa inventteri ja 100l pakastin jolla marjat, lihat ja kalansaalis tarkoitus tuoda freesinä kotia. Akkuna AMG tekniikkainen 225ah ja hyvin pelittää aurinkoisina päivinä. Jos paljon pakastettavaa ja ijnvertteri huutaa yötä päivää niin silloin joutuu väliin käynnistämään myös auton moottorin syöttämään lisävirtaa. Nyt yhden vuoden käyttökokemuksella, hyvin pelittää.

-tapani-

HAAPANEN TIMO 12.01.2016 17:18

Paneleihin ei tarvitse tuhansia euroja investoida. Reilun satasen sadan watin paneli maksaa nykyään, niitä sitten niin monta kuin huvittaa ja säädin päälle.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.