Radioantennin paikka integroidussa matkailuautossa??

TUOMINEN MARKKU 20.10.2015 22:14

Mikä on karavaanariystävien neuvo paikasta ja asennustavasta, jos asentaisi erillisen piiska-antennin tähän kotteroon. Käsittääkseni auton kyljet ovat alumiinipeltiä, joten sen suhteen asennuksen pitäisi onnistua? Myös sisäseinän pinta on alumiinia. Tuli vaihdettua auto integroituun ja sama vaiva mikä oli aiemmassa(Ducato/puoli-integroitu) radion kuuluvuuden suhteen on tässäkin. Asensin Ducaton oik. etulokasuojaan pienen piiskan ja sen jälkeen alkoi radiokin kuulua!!

Onnistuisikohan vastaavan tyyppinen asennus tähän vai onko jokin helpompi/parempi tapa parantaa radion kuuluvuutta? Antennina tässä on Blaupunktin tuulilasiantenni ja se ei kyllä toimi!! Katolla on Triaxin "ufo"-antenni ja sen vahvistimessa näyttää olevan yksi vapaa liitin? Saiskohan siitä kuuluviin myös radion?

AHOLA JARI 20.10.2015 23:44

"..Katolla on Triaxin "ufo"-antenni ja sen vahvistimessa näyttää olevan yksi vapaa liitin? Saiskohan siitä kuuluviin myös radion?"

Sellaiseksihan se on on tarkoitettu myös ;) http://www.sajt.fi/triax_ufo_150_lte_digital_matkailuantenni_109150

Helppo kokeilla kun ei ole kuin johdonvetoa vailla - tod. näk parempi kuin a-pilarin kyljessä olevat piiskat..

KORHONEN PAULI 21.10.2015 09:01

Minä vedin piuhan triaxilta radiolle. Kyllä nyt toimii.

pkk

PALM PEKKA 21.10.2015 12:28

Samoin tein minä kaikenlaisten ikkuna-antennikokeilujen jälkeen ja hyvin kuuluu. ITE

NISSINEN VESA 25.11.2015 19:34

Mesessä asuintilan radio on kytketty ufoxiin, ja kojelaudassa olevan radion piiska on konehuoneessa näkymättömissä. Kumpikin pelittää rutisematta. Vn

TUOMINEN MARKKU 25.11.2015 20:28

Vedin koaksiaalikaapelin Triax'in Ufon vahvistimelta radiolle ja hyvin kuuluu!! Paikallisista "erikoisliikkeistä" ei saanut valmista kaapelia sopivilla liittimillä, joten siinä oli oma hommansa sellaisia rakennellessa, mutta suurin työ taisi kuitenkin olla kaapelin veto niin, että se ei näy. Autossamme on vahvistimen virransaanti kytketty sisävalaistuksen pääkatkaisijan taakse, joten aina pitää muistaa kytkeä myös se päälle. Jos unohtaa, sen kyllä kuulee(eli ei kuulu!) radiosta! Autossa on alkuperäinen? Blaupunktin tuulilasi-antenni, josta tuulilasin vaihdon? yhteydessä ovat ne "antenni"liuskat jääneet asentamatta!!

KILLSTRÖM NIELS 10.12.2015 08:25

Olen kans ihmetellyt radion huonoa kuuluvuutta, kyllähän se tääll Turus kuuluu mutt mail on heikompaa, puoli-integroitu malli, anteenia ei näy missään. Minne se on oikein jemmattu?

Ufoksi löytyy katolta vaan vaatis vaihdon uuteen kun puut kasvattivat oksansa liian alhaalla.

HYTÖNEN RAIMO 31.12.2015 17:11

Biltemasta löytyy sopivia liittimiä (F) ja valmiita johtojakin. Eikä maksa paljon.

Ja jos Biltema on kaukana, niin onhan sillä myös nettiostomahdollisuus.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.