Dia/negatiiviskannereita tarjolla ...

AHJOS TIMO 31.08.2015 14:01

... tänään Lidlin myymälöissä hintaan 39,99 euroa. Ostin sellaisen jouluna 2011 ja moni on vuosien varrella kateellisena kysynyt, missä niitä myydään. Samalla laitteella voi skannata kehystettyjä dioja ja 35 mm kinofilminauhaa, positivista tai negatiivista. Tarkemmat tiedot laitteesta: http://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/SID-B38AAAF8-475DF7B4/lsp/hs.xsl/product.html?id=68112814&title=Diaskanneri&count=1

Käyttäjän lisäys viestiin 31.8.2015 klo 14:14:13 Tänään myynnissä olevan laitteen pakkauksessa mainitaan mahdollisena käyttöjärjestelmänä myös Windows 8.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.8.2015 klo 14:21:28 Jos tuo linkki avaa tuotesivun saksan tai englannin kielisenä, vaihda kieli ensin suomeksi ja syötä sitten tuotenumero 73761.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.08.2015 16:14

Minulla oli tuollainen, en ole varma merkistä. Totesin homman työlääksi ja jälkikin oli mitä sattuu nippa nappa erotti Teijan maikkarin pöllöstä. Vein laitteen takaisin ja aloin testaamaan kuvaamalla kopiointia.

Parhaaseen tulokseen olen päässyt kuvaamalla järkkäsillä ja sopivalla zoomilla valkoiselta levyltä. Hopeakangas ei antanut tasaista tulosta, hommasin hyllyjen taustalevynä kaytettävää valkoista kovalevyä, jonka ripustan n. 2,5 m etäisyydelle projetorista.

Kun kamera on kerran tarkenney käsitarkennuksella niin kuvia syntyy tahtiin kuva/2 sek. Kuvaan RAW-formaatissa jolloin jälkikorjaus on helppoa mm. valkotasapainonsäätö kun kaikki diat eivät enää ole virheettömiä.

Olen kopioinut n. 2000 diaa ja muutama sata olisi vielä tehtävä.

BERGSTRÖM BIRGER 31.08.2015 18:03

Minä käyttelen tällaista:

http://www.canon.fi/scanners/flatbed-scanners/canoscan_9000f/

http://www.verkkokauppa.com/fi/search?q=canon+canoscan+9000f+mark+ii

Olen skannannut lähinnä negatiiveja ja paperikuvia sekä normaaleja paperidocumentteja.

--BB--

AHJOS TIMO 31.08.2015 20:46

Minullakin on ollut aiemmin kaksikin tasoskanneria, jotka ostin sen ominaisuuden vuoksi, että niillä pystyi skannaamaan myös kinofilminegatiiveja ja dioja. Toinen oli Canon, ensimmäinen muistaakseni Epson. Mutta niillä työskentely oli äärimmäisen hidasta. Tuskin niillä kukaan jaksaa satoja dioja skannata. Tuolla Lidlin skannerilla työskentely sujuu nopeasti ja tulos on mielestäni ollut erinomaista. Olen poistanut diat kehyksistä ennen skannausta.

AHJOS TIMO 31.08.2015 21:03

On minulla nytkin myös tasoskanneri, mutta jos pitää paperivalokuvia tallentaa digitaalisessa muodossa, minäkin valokuvaan ne. Skannerissa on niin monta metkua, jotka pitäisi hallita, ettei esim. valokuvapaperin pinnasta tule kuvaan mitään ylimääräistä. Digikuvaaminen on sitä paitsi paljon nopeampaa. Olen kuvannut esim. edesmenneen isäni albumin siten, että myös hänen albumin sivuille kirjoittamansa selitystekstit näkyvät ottamissani kuvissa. Sidotussa albumissa olevien kuvien skannaaminen olisi muutenkin hankalaa, kun albumi ei aukea riittävästi. Äitini kuoleman jälkeen digikuvasin suuren määrän pienikokoisia paperikuvia 1930-50-luvuilta siten, että yhdellä kertaa kuvasin esim. 6-8 pientä valokuvaa ja sen jälkeen samassa järjestyksessä niiden kääntöpuolet, joissa oli usein kynällä kirjoitettuja muistiinpanoja.

BERGSTRÖM BIRGER 01.09.2015 08:49

Minulla ei ole yhtää dia eli niitä en ole skannannut. Negatiiveja voi skannata 2 "riviä" kerralla eli noin 12 kuvaa.

Valokuvia voi laittaa tason täyteen pienin välein, niin ohjelma erottaa ne kaikki kuvat omiksi kuvikseen. Riippuu kuvien koosta, montako niitä saa kerralla skannattua, "vakiokuvia" muistaakseni 6 kappaletta ja niitä pieni mustavalkoisia sitten vastaavasti enemmän. Olen skannannut varmaankin yli 20.000 kuvaa ko laitteella.

--BB--

TURUNEN HEIMO 01.09.2015 09:06

Kyllä noilla ehkä postikorttikokoon saa mutta liikaa ei sovi odottaa. Eipä hintakaan kova ole, jokseenkin ominaisuuksien mukaan. Minulla on ollut useita skannereita, parhaat niistä Minolta ja Nikon joista kumpikaan ei niitä enää tee. Minolta kamerapuolen osti Sony ja Nikon lopetti muuten. Nyt käytössä Epson V700 jolla työ käy sujuvasti sillä kerralla tulee 12 diaa kehyksissä tai 4 x kuuden filmiliuskaa. Pöynpoisto infrapunakanavalla. Laatu on hyvä. Sovellus erottelee kuvat erilleen. Epsonin etuna on asiakkaasta huolehtiminen, päivitykset tulee hyvissä ajoin jo menneillekin malleille. Jospa vain löytyisi jostain Reflectan projektoripohjainen skanneri, sillä läimäisee koko lippaan kerralla. Suosittelen hyvää tasoskanneria filmimahdollisuudella sillä sillä voi pelastaa paperikuvatkin jotka ovat menettäneet värinsä ja kontrastinsa.

KALLIONPÄÄ HANNU 04.10.2015 11:41

Digikamera on skanneriin verrattuna "räpsäyksen" nopea. Itellä menevät kuvien lisäksi kaikki kuitit, laskut, käyntikortit jne. kiintolevylle (varmuuskopiointi huolehdittava). Arkistointi Adoben Lightroom:illa, siihen hakusanat kohteesta, löytyy vaikkapa muutaman vuoden takainen akun maksukuitti tai kuvat lapsuudenkodista.

Epson 4870 tasoskanneri tekee kyllä hyvää jälkeä filmistä kinokoosta aina 9x12 cm tai isompaankin kokoon. Sen kanssa pitää touhuta vaan aika kauan saadakseen hyvän loppuloksen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.