Onko olemassa mittaria, joka......

TÄHTI HANNU 26.08.2015 11:36

Moro kollegat ja erityisesti teknisesti orientoituneet,

Autoni on varustettu nykyaikaisella tv-antennilla vahvistimineen. Edelleen on Suomessa kuitenkin olemassa alueita joissa katveet estävät tv:n katselun. Tänäkin kesänä muutamilla leirintäalueilla. Yleensä tämä ei haittaa mutta nyt sitten nämä mm-kisat. Ja tällä kertaa katve oli sellainen että kaupalliset kanavat näkyivät mutta ylen kanavat eivät. Ja kun varalla oli tabletti sonera yhteyksin, niin sekin jumittui naisten 800metrin kisan loppusuoralla ja miesten vastaavan kisan alkaessa.......no niin mutta se kysymys:

Onko olemassa mittaria jolla voisi kohtuuhelposti tutkia signaalitehoja ilman pitkään kestävää kanavien uudelleen hakua aina antennin uudelleen suuntauksen jälkeen? Eli siis tutkia sitä näkyykö haluttu kanava ko. paikassa vai ei?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 26.08.2015 13:22

Tuossa yksi halvimmasta päästä. http://www.satshop.fi/meters-tools/meters/revez-hd-tsf.html

TAIMIO REINO 26.08.2015 17:21

Jos on vaikeuksia kuvan saannissa, käytän seuraavaa metodia:

www.digita.fi sivuillta karttapalvelut, sieltä haulla etsitään maantieteellinen paikka, jossa ollaan. Haku palauttaa yhden tai useampia lähettimiä. Jokaisen lähettimen kohdalla on mainittu kanava, jolla mikäkin paketti (A - D) lähetetään. Siinä näkyy myös kompassisuunta lähettimeen. Sitten töllöstä tai digiboxista manuaalihaku päälle. Valitaan kanavaksi se kanava, jolla A-kanavanippu näkyy (A-nipussa on yleisimmät kanavat). Töllössä näkyy kaksi palkkia (signaalin taso ja laatu). Sitten vaan antennia pyörittämään kunnes palkit on tapissaan tai mahdollisimman lähellä sitä. Joskun joutuu lataamaan kanavat nippu kerrallaan. Viimeksi olin paikassa, johon ylti vain kaksi täytelähetintä ja niistä lähetettiin vain pari nippua (A ja B). Käytössäni on DNAn Welho-kortti ja heillä on D-nippu katsottavissa vain T2-vastaanottimella (HD) eli meni töllö uusiksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.