Kun toi vesipumppu jää huutamaan,päälle!.

LAUKKANEN MAURI 18.07.2015 22:08

Eli oli noita vaahtosammuttimen kokoisia miehisiä töissä ,as,autossa ja kas kummaa aamulla kävin kus,kopissa tarkistamassa tilanetta ja se keleen vesipumppu huusi valittaen veden puutetta,mutta pyöri vielä vilkkaasti.

Siis kuinka kauan tulinen puppu voi pyöriä qilman vettä? on kysymys.

Joutessani ajattelin laittaa ajastimen siihen vesipumpun syöttöjänniteeseen,eli maksimaalinen käyntiinajo olisi vaikka 5min,eli 300 sekuntia .

Mutta jos on suihkussa niin hanan kiinni käytöllä taas sama aika jatkuu .

Mutta tämä on visioajattelua,As,autojen ja vaunujen parantamisesta kai?.

HELLE RAUNO 19.07.2015 17:44

Eikö se, että pumppu on pyörinyt yön yli särkymättä jo vastaa varsinaiseen kysymykseesi. Jotkut pumpputyypit eivät siedä kuivakäyntiä kovinkaan pitkään. Oletan että autossasi on keskipakoispumppu, sellainen jossa pumpun siipipyörä on pitkän varren päässä säiliössä ja moottori säiliön ulkopuolella. Tällainen ei ole niin kranttu tuon kuivakäynnin suhteen. Mitä tulee tuohon suunnitelmaasi, niin kaikenlaistahan voi viritellä. Monissa autoissa on kojetaulussa kytkin, mistä saa virran katkaistua vesipumpusta. Pieni kurinpalautuskin voisi auttaa !!!!!!!!

GRÖNLUND JORMA 25.07.2015 09:18

Minulla vaunussa uppopumppu Solikan vesipöntössä letkun päässä. Viime kesänä yksi hellepäivä oli kovaääninen tuuletin kattoluukussa päällä ja vettä ottaessani jäi se vesipumppu multa itseltäni päälle (Mä kun olen siihen laittanut erillisen virtanapin kun hanan mikrokytkin meni jo 15 vuotta sitten rikki).

Oli sitten päällä koko päivän eli viitisen tuntia. Illemmalla kun sammutin sen tuulettimen, havahduin vesipumpun vinkumiseen. Siellä se vesipöntössä vinkui ja pönttö puolillaan vettä. Vesi oli uhan kuumaa. Pumppu oli sen veden kuumentanut.

Ihme homma että pumppu toimii edelleen ihan hyvin. Onneksi pöntössä oli vettä ettei se joutunut kuiviltaan pyörimään.

IPATTI VEIKKO 08.09.2015 16:14

Sen pumpun käynnistävä mikrokytkimen voisi vaihtaa .

HALINEN HARRI 08.09.2015 18:37

Jos oli uppopumppu niin saattaa olla ettei nosta enää vettä vaikka moottori vielä pyörii - vesi ei toiminut laakerina yön aikana. Mutta sehän on helppo tarkistaa. Itselläni oli kerran sellainen vipuhana suihkussa yhdessä autossa että kun kävi suihkuhuoneessa pyörähtämässä sai suihkun pyytämättä ja tilaamatta - tai jos oli vedet tyhjennetty saattoi jäädä pumppu huutamaan jota ei kuullut jos esim. ulkomelua. Onneksi siinäkin oli uppopumppu joten muutama kymppi ja sai uuden pumpun.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.