vaunun tiivistäminen

VÄNSKÄ TARMO 01.07.2015 21:48

on eifelland 2007 ajattelin että pitäisikö käydä tiivistemassalla läpi katon saumat. onko kokemusta?vuotoja ei ole.

RÄSÄNEN VEIJO 01.07.2015 21:59

mulla rupes auto eilen vuotamaan katosta ja fiilistelyt tyrehtyivät siihen kun mietin pitääkö pistää sadetakki päälle myös autossa istuessa. Tiivistämisessä toivon saavani täältä pikaisesti toimivia vinkkejä ennen kuin sotken autoni. kosteus mittausta en tarvitse sillä näin veden tippuvan katosta. Aaapua.

JANHONEN MATTI 01.07.2015 23:59

Omassa autossani on kattosaumoja jotka huom. eivät vuotaneet.

Varmuuden vuoksi teippasin saumat autojen kiveniskemiä vastaan kehitetyllä 50 mm leveällä suojateipillä 4 vuotta sitten. Ei ole vielä tietoakaan irtoamisesta. Teippi estää sen, että saumoihin ei pääse siitepölystä muodostuvaa liejua eikä vettä joka jäätyessään repii saumoja auki.

Teippiä on kirkasta ja sitä myydään rullatavarana, ja se on helppo kiinnittää kun teipissä on suojapaperi jota poistetaan teipin päältä sitä mukaa kun teipin veto etenee. Saumojen reunat puhdistetaan ennen kiinnitystä hyvin ja vielä ennen kiinnitystä pyyhin reunat kevyesti Sinolilla. Jälki on siisti ja kattoa voi pestä auton pesuaineilla aivan huoletta. Teippi myöhemmin irrottaa eikä ota maalikerrosta mukaansa.

Teippi pysyy ihan kokemusperäisesti katon saumoissa hyvin eikä irtoa staattisessa kuormassa, kun se pysyy autojen helmapelleissäkin. Katon voi huoletta pestä pesuainetta käyttäen.

Myy ainakin Dinitrrol-suojausta tekevät liikkeet ja automaaleja myyvät liikkeet. Googletamalla kiveniskemäteippi löytyy liikeitä.

KOISTINEN TOIVO 02.07.2015 06:57

Kosteus mitaus on tärkeä, jotta selviää onko kosteus levinnyt. Siten on tärkeää kuivata takenteet, ja vasta tiivistää sitten. Viileä puhallus kostean kohdalle, kunnes kuivuu. Pahimmillaan joutuu aukomaan rakenteita Tietysti on sateensuojassa oltava homman keston ajan. Suosittelen hyvän ammatilaisen luokse menoa, ellei asiaa halitse itse. Toivopoika

VÄLIAHDE JUSSI 17.07.2015 20:26

Pääasia on että,kuivaat sen näin lämpimänä kesäsäällä ja vedät ressun päälle ainana kun, alkaa sataa ,mutta kuivuri puhaltaa kostuneeseen saumaan sitten,kun se kuiva peität sauman rauhassa kaikki entiset tönät pois ja uudet tilalle,näillä eväillä minä olen pärjännyt tähän saakka.Vasta vaihdon katto luukun 1973 vuotiseen kafiin oli kattorimat ihan viellä valkoiset juurikuin, ihanuudet. Kyllä Suomalainen vaunun osastehdä,mutta pito on sitten,ihan erijuttu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.