Trumatik 6002 termostaatti

MYLLYKANGAS KARI 27.06.2015 23:27

Autoni on Dethleffs 5881 vm 2007, jossa on Trumatik 6002 ilmalämmitin. Ongelmana on ollut sisälämpötila. Keväällä sain sisälämpötilaiksi n. 19 astetta, vaikka lämmittimen säätönamiska oli täysillä eli 9:llä. Lämmitin puhalsi silloin vain haaleaa ilmaa hyvin rauhallisesti. Otin irti anturin, niin sen jälkeen alkoi puhtia löytyä pannusta ja lämpöä tuli riittävästi :). Ostin uuden anturin, mutta tilanne ei kuitenkaan muuttunut. Niinpä vein auton huoltoon. Huollossa he siirsivät anturin ulko-oven yläpuolelta vaatekaapin seinään. Nyt saan sisälämpötilaksi n. 22 astetta, kun lämmittimen säätönamiska on täysillä. Huolto kertoi, että he mittasivat kaikki komponentit ja ne olivat ok.

Hiukan arveluttaa käyttää lämmitintä talvella, jos kesälläkään se ei toimi tämän tehokkaammin.

Olisiko vihjeitä miten lämpöä saisi lisää?

Voisiko tuon lämpötila-anturin johtoon laittaa potentiometriä, jolla keinoteikoisesti nostaisi anturin vastusta ja siten kertoisi pannulle, että autossa on kylmempää ja tarvitaan lisää puhallusta? Onko kukaan kokeillut tehdä moista?

Voinko särkeä piirilevyn, jos laitan moisen potentiometrin?

Käyttäjän lisäys viestiin 28.6.2015 klo 14:54:12 Taisin laittaa kysymykseni väärälle osastolle. Kysymys olisi kuulunut matkailuautot -osastolle. Kopioin tämän kysymyksen sinne. Please, vastaukset sinne osastolle

BRAGGE MARTTI 03.07.2015 21:48

Älä kytke ollenkaan etätermostaattia. Koettu Hymerissä.

M.B

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.