Editointi-ohjelma?

TUOMINEN MARKKU 21.06.2015 13:35

Pitäisi hankkia jokin helppokäyttöinen mm. autokameran tuotoksien editointiin soveltuva ohjelma. Ohjelma mielellään suomenkielinen ja "normaalilla" järjellä ymmärrettävissä. Mahdollisuus tekstin lisäykseen kuviin(videoon) ja myös still-kuvien lisäys videoiden joukkoon oltava mahdollista. Tuo suomenkielisyys hyvä, jottei kaikkea tarvitse opetella kokeile/erehdy/kokeile uudestaan menetelmällä!! Hintakaan ei saa paljoa yli sadan euron olla! Onko jollain kokemuksia esim. Pinnacle Studio ohjelmasta?
Kiitokset jo etukäteen!!

KORHONEN PAULI 21.06.2015 14:11

Oletko tutkinut tuolta? http://www.teknologiankehitysta.fi/2014/07/ilmaiset-videoneditointiohjelmat.html

pkk

AHJOS TIMO 21.06.2015 14:39

Windowsin mukana tuleva Movie Maker on nykyisin ihan hyvä. Se on suomenkielinen, jos Windows on suomenkielinen.

AHJOS TIMO 21.06.2015 17:32

Ellei koneessasi ole Movie Makeria valmiiksi asennettuna, tästä voit sen maksutta ladata ja asentaa: http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows/get-movie-maker-download

RAASU PERTTI 21.06.2015 19:14

Pinnaclen ohjelmat hyviä, suomenkielisiä, ilmaiseksi nyt vaan kertakaikkiaan ei saa monipuolista, ja ruokahalu kasvaa ja pikkutaiteilija herää. Mutta joillekin riittä pelkkä liimailu, ja siihen ilmaisohjelmat ovat riittäviä.

AHJOS TIMO 21.06.2015 20:40

Nykyinen Movie Maker on toiminnoiltaan monipuolinen, vaikka onkin maksuton. Siirryin siihen toisesta ohjelmasta, josta olin maksanut 50 euroa. En menettänyt vaihdossa mitään tarpeellista vaan päinvastoin sain paremmin toimivan ohjelman.

AHJOS TIMO 22.06.2015 13:54

Pertti Raasu kirjoitti: ", ilmaiseksi nyt vaan kertakaikkiaan ei saa monipuolista".

Ilmaisohjelmia on noin yleensä kolmea lajia: 1) Joku pieni tai pienehkö firma on tehnyt yhden tai muutaman ohjelman ja tarjoaa ilmaiseksi "kevytversiota", jonka voi päivittää maksua vastaan monipuolisemmaksi "pro-versioksi". 2) Microsoft on kukistanut monta kilpailevaa yritystä tekemällä niiden hyvin myyvien melko kalliiden tuotteiden vaihtoehdoksi joko erittäin halvaksi hinnoitellun tai täysin ilmaisen ohjelman. Sen jälkeen kun tutustuin Microsoftin nykyiseen Movie Makeriin, en enää harkitse minkään maksullisen videoeditointiohjelman hankintaa. Vielä joitakin vuosia sitten, kun sitä ensimmäisen kerran kokeilin, se oli paljon alkeellisempi kuin se 50 eurolla ostamani saksalainen ohjelma. 3) Avoimen koodin ohjelmat, joiden koodaamiseen on osallistunut suuri joukko vapaaehtoisia. En tiedä, onko sellaista videoeditointiohjelmaa olemassa, mutta esim. valokuvien editointiin tarkoitettu maksuton GIMP lienee toiminnoiltaan yhtä monipuolinen ja hyvin toimiva kuin esim. Adobe PhotoShop (täysversio), jonka nykyistä hintaa en tiedä, mutta aiemmin se maksoi Suomessa noin tuhat euroa.

PALM PEKKA 22.06.2015 15:26

Movie maker löytyy mutta ruotsiks ja kun en tälläiällä viitsi enää alkaa sitä opiskelemaan niin titäiskö joku saako jostain kielen vaihdettua. ITE

AHJOS TIMO 22.06.2015 16:45

En tiedä, voiko sen kieltä vaihtaa, mutta tästä voit ladata suomenkielisen version: http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows/get-movie-maker-download

TUOMINEN MARKKU 22.06.2015 19:20

Olihan minullakin Movie Maker englanninkielisenä(versio 2,6), mutta kun en saanut sitä näyttämään(ymmärtämään?) Prego-autokameralla ottamiani otoksia, niin pitäisi saada jokin ohjelma joka sen osaa. Timon linkistä latasin sen suomenkielisen version, muttei sekään otoksiani näytä!!(eihän kieliversion pitäisikään vaikuttaa!!?). En löytänyt mistään ohjetta enkä myöskään tietoa, minkälaisia tiedostoja Movie Maker toistaa, osaiskohan joku neuvoa missä vika?

AHJOS TIMO 22.06.2015 21:29

Markku, saat ohjelman hyväksymät tiedostomuodot selville seuraavasti:

Avaa Movie Maker ja siinä Tiedosto > Uusi projekti > Lisää videoita ja valokuvia Avautuvan ikkunan alareunassa lukee "Tiedostonimi:", sen perässä on syöttökenttä ja sen perässä tiedostomuodon valintanäppäin, josta näkyy aluksi vain teksti "Videot ja valokuvat (.jpg; .png " Kun napsautat viimeksi mainittua valintanäppäintä hiirellä, avautuu täydellinen luettelo, jossa on kolmella rivillä muutamia kymmeniä tiedostomuotoja, jotka ohjelma hyväksyy.

Minulla on ohjelman Windows 8 -versio vuodelta 2012. Muut, varsinkin vanhemmat versiot voivat olla jossakin määrin erilaisia.

NIEMINEN RAIMO 23.06.2015 08:13

Esim: Pinnacle studio 17 löytyy Suomeksi.Hinnasta en tiedä.Tällä ohjelmalla pystyy tekemään lähes kaikkea. Liitteenä studio 17 editoitu autokamera pätkä.

https://youtu.be/8hWfrbe3p-4

rami

AHJOS TIMO 23.06.2015 09:23

Myös maksuttomalla Movie Makerilla voi tehdä tuon Ramin videon kaltaisen, koska siinä on ainakin nämä toiminnot:

Useiden autokameran kuvaamien pätkien yhdistäminen yhdeksi videoksi. Videon lyhentäminen leikkaamalla siitä pätkiä alusta, keskeltä ja lopusta. Erilaiset siirtymäefektit kohtausten väliin. Toisella kameralla otettujen valokuvien tai videonpätkien lisääminen. Alku- ja lopputekstit, alareunateksti tiettyyn kohtaan muutaman sekunnin ajaksi. Äänen muokkaus, taustamusiikin tai oman selostuksen lisääminen. Lopputuloksen "tulostaminen" monissa vaihtoehtoisissa formaateissa, kuten Youtube-optimoituna HD-videona (jos alkuperäisvideo on HD-tasoa).

Itse en kaipaa autokameravideoiden muokkaamiseen muita toimintoja.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.6.2015 klo 10:10:34 Tässä esimerkki Movie Makerilla muokkaamastani ohjelmasta, jossa olen käyttänyt useita sen ominaisuuksista: https://www.youtube.com/watch?v=6nFz7r7y6yU

Käyttäjän lisäys viestiin 23.6.2015 klo 10:22:43 Piti tietysti sanoa, että tuo on esimerkki muokkaamastani videosta eikä ohjelmasta. Tämän videon tarkoituksena ei ole korostetusti esitellä videon muokkausta, vaan päinvastoin tavoitteena oli, ettei muokkaus pistä häiritsevästi silmään. Leikkauskohdat huomaa jos katsoo tarkkaan oikeassa ylänurkassa näkyvää autokameran kellonaikaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.