Dometic kaasutäyttötesteri

KÄNSÄLÄ JUHA 24.05.2015 21:53

Mitä tässä mittarissa voi olla vialla , kun tarkistaa pullon aina näyttää punasta , vaikka pullo olisi täynnä ?

http://www.asmobil.fi/verkkokauppa/images/kaasutason_mittari_1310_e49.jpg

TERVASMÄKI MARKKU 24.05.2015 21:54

Tuohan on aika uusi malli. Onkos vielä takuu voimassa? Tai huonot patterit...

NIVA MIKAEL 24.05.2015 22:20

Kokemukseni mukaan ko. laite on melkoisen herkkä näyttämään punaista jos mittari ei ole aivan kohtisuorassa pullon kylkeen nähden. Mittapää pitää olla myös painettu tiukasti pulloa vasten. Sen kulman asentoa voi mitatessa tällöin pikkuisen liikutella ja näin kokeilla muuttuuko väri vihreäksi. Mittari ei myöskään toimi jos pullon kylki mittauskohdalta on likainen, epätasainen, ruosteinen tms. Myöskin joidenkin pullojen yhteydessä mittari ei näytä toimivan ollenkaan. Johtuneeko pullon materiaalista tai muista ominaisuuksista. Mittarin käyttöä kannattaa kokeilla eri pulloilla, jotka ovat täynnä. Näin saa kokemusta miten mittarin kanssa pitää toimia. Tuntuu siltä, että tällaiset mittarit eivät toimi aivan 100%:sti kaikissa tapauksissa vaikka ovat kunnossa.

TERVASMÄKI MARKKU 24.05.2015 22:30

Itselläni on se Dometicin ensimmäinen malli. Ihan toimiva kampe. Sitten kun se ei enään näytä pullon alareunasta mitään, niin Trumaticcia ja kaasuhellaa käyttää vielä ihmeen kauan (yön yli helposti)

TURUNEN HEIMO 25.05.2015 08:36

Verme näyttää nestemäisen kaasun määrän. Kaasuuntuneena sitä voi hyvinkin riittää pitkälle käyttöön.

ANTTILA MARKKU 25.05.2015 11:37

Minulla on sellainen muoviliuska joka painetaan pullon kylkeen.Sen pitäisi myös näyttää pullon täyttöasteen,mutta minä en kyllä ole saanut siitä mitään tolkkua vaikka pullosta on kaasua virrannut koko ajan jonkin verran jääkaapille ja lämmitykseen.Mielestäni ei toimi.Merkki on tuo GLI eli kaasun tason ilmaisin,9,20 Vapaaajan tarviketalossa.Minä erehdyin maksamaan 25e tuosta lerpusta Voikosken myymälään.

TOIVONEN MARTTI 25.05.2015 14:01

Se on kai sellainen muoviliuska jonka värin pitäisi muuttua lämpötilan mukaan. Melkein sama kuin kädellä koettaisi, kylmän raja vaan ei ole kovin täsmällinen. Kaasuuntuessaan neste jäähtyy ja siksi se osa pulloa missä on nestettä on kylmempi, viileissä olosuhteissa voi olla huurteessa. Silloin sen näkee silmällä. Mutta siis tuon liuskan pitäisi olla sellaisessa kohdassa pulloa että nesteen pinta osuu sen kohdalle, muuten se ei näytä mitään. Eikä aina silloinkaan.

Ainut edullinen ja varma tapa on käyttää komposiittipulloa. Siinä näkee nestepinnan ilman apuneuvoja.

mot

PÖNTINEN PEKKA 25.05.2015 19:15

Akvaarion kylkeen nuo lerppumittarit on varmaan ihan paikallaan. Reissun päällä niitä on pari tippunut kyydistä ja näytöstä ei ota tolkkua. En ainakaan minä. Älysin onneksi lopettaa niitä myyvien tuen jo ajoissa.

Kertokaas nyt kuitenkin, mikä on se paras??

TERVASMÄKI MARKKU 25.05.2015 21:29

Täysin varmaa on se, että kaasu loppuu yöllä. Kyllä sen huomaa, varmasti :)

HELLSTEN KARI 29.05.2015 23:54

Mikael tuossa edellä kertoikin jo kaiken olennaisen laitteesta. Täytyy olla oikea kulma mittarilla ja sileämaalinen kaasupullo. Ikävä kyllä, aina ei saa noita hyväkuntoisia kaasupulloja. Muuten on oikein pätevä laite.

POKKINEN TAPANI 30.05.2015 07:56

Ainut edullinen ja varma tapa on käyttää komposiittipulloa. Siinä näkee nestepinnan ilman apuneuvoja.

Toivo, vaikka komposiitissa on paljon hyviä puolia, niin sana edullinen ei oikein osu. Kätevä, käyttäjäystävällinen, hiljainen ja kevyt se kuitenkin on. Noh kun oikeastaan noita komposiitin etuja aloin kirjoittamaan? Helkutti kuinka se on hyvä ja sehän on kuin onkin edullinen, hinta kautta laatu. Ainut heikkous kompositin käytössä taitaa olla saatavuus kaikissa paikoissa. Ei se rautapullon ja komositin hintaero taida vuositasolla olla kovin merkittävä. Kiitän ja pokkaan. Taidampa itekkin siirtyä kokonaisedullisen kompositin käyttäjäksi. Ei oppi ojaan kaada. -tapani-

ANTTILA MARKKU 02.06.2015 16:45

Ainoa huono puoli komposiitissa on että joutuu laittamaan painoventtiilin pulloventtiiliksi ja se saattaa vuotaa etenkin jos liikkuu maantiellä reisussa.

KARJALAINEN ALPO 05.06.2015 19:47

Minäkin retkahdin ostamaan testerin, Dometic kaasutäyttötesteri, ja kyllähän se täysin humpuukivehje. Ei kerro koskaan totuutta. Paremmin osaa sanoa ennustajakin. Kuuluu samaan sarjaan kuin hirvipillit. Niitä en kylläkään ole koskaan ostanut.

KOISTINEN TOIVO 05.06.2015 20:13

Olen kilkuttelu menetelmällä koittanut kaasun pintaa tutkailla. Nyt aattelin joutessa. Punnitsen pullon täytenä, ja koitan sitten puntaroimalla, ja kilistelemällä opiskella pinnan seuraamista. Kun meillä kestää pullo vuuen verran, niin lähtiissä koitan selvittä, jotta pitäkö otta täysi mukaan kaveriksi

KARJALAINEN ALPO 05.06.2015 20:58

Toivo näinhän voi tehdä.

Mutta kun, olen niin laiska mies, että kun ostan täyden pullon jostain halvasta paikasta mikä kohdalle osuu, niin ei sitä sitten tule otettua pois ja punnittua ja niin edelleen.

Eli näillä mennään.

LAINE SEPPO 06.06.2015 12:26

Mulla on dometicin automaativaihtaja josta näkee myös pullon suurinpiirteiden täyttöasteen. Kohtuu kätevä. Vaan joskus sitten kolmen maissa yöllä havahdut siihe että sulla on kaks tyhjää pulloa ja pirun kylmä kun ei tule sitten sitä niin tarkkaan seurattua.

TOIVONEN MARTTI 06.06.2015 13:06

Voit sitten Toivopoika ruveta maksusta tekemään kaasumittauksia. Koju vaan kämppärin portin pieleen ja iso plakaatti: Mittauta kaasupullon täyttöaste! Illalla karavaanarit kutsuu katsomaan riittääkö pullo yöksi.

Äkkiä saat julkisuutta, ihme mies joka pari kertaa pulloa kilauttamalla kertoo kuinka paljon kaasua on. Kymppiuutisten kevennykseen pääset heti.

Telkkariin pääset muutenkin, erilaisia temppuohjelmia on rutosti.

Hyvää menestystä uralle! Harjoitteluintoa.

mot

KOISTINEN TOIVO 06.06.2015 13:36

Ihan julkisen tiion annan, kun laiskansorttinenolen. Koittakaapa kilkutella pullon kylykeä, niin se ääntää hieman erilailla siinä nesteen kohalla, kun tyhjällä kohalla. Pittää vaan puntaroimalla, ja arvioimalla koittaa saaha korvalle pinnan tason malli. Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.