Läppärin lämpeneminen

TOIVONEN MARTTI 24.05.2015 09:39

Kiitos Haapasen Timpalle! Jossain ketjussa jota en nyt jaksanut hakea esille Timppa kertoi puhaltaneensa läppärin sisuksista ison määrän pölyä ja koneen käyvän sitten paljon viileämpänä = ei puhalla ulos niin kuumaa ilmaa.

Toimerruin viimein itsekin tarkastelemaan tätä omaa läppäriä joka viime aikoina on kovasti puhissut ja ulostuleva ilma on ollut kovin kuumaa. Tässä peijakkaassa onkin tuolla pohjassa ennen tuuletinta eräänlainen sihti tai välppä jonka saa irrotettua. Sehän oli aivan tukossa pölystä! Se raon kautta kun sitten puhalteli paineilmalla niin johan tuli pölyä joka reiästä!

Nyt tuuletin käy vain jaksottain ja ulostuleva ilma on selvästi vähemmän kuumaa. Tämä tietää hyvää komponenttien vanhenemisen kannalta, kuumassa kone vanhenee nopeammin. Ja onhan se mukavampaa kun tuuletin käy vaan jaksottain eikä huuda kokoaikaa.

mot

KRISTO LAURI 24.05.2015 11:09

Minä puhdistin läppärini pölynimurilla, ja kyllä tuuletin hiljeni silläkin konstilla !

Lauri. K

TERVO JARI 24.05.2015 13:41

Itse en käynnistäisi läppäriä jos se käyttäytyy noin sillä puhdistusoperaatiosi on jäänyt "puolitiehen" irronneet pölytupot estävät aika-ajoin puhaltimen pyörimisen ? josta johtuu erttäin kuuma puhallus aika-ajoin .....

Joko purat läppärin auki jolloin pääset puhdistamaan sen kunnolla tai viet huoltoon jossa tekevät sen puhdistustyön.

Youtubesta löytynee ohjeet koneen avaamiseen ? Youtuben hakukenttään koneen merkki/tiedot.

Hae toisella koneella mahdollisesti löytyvät purkutiedot jolloin voit purkutyön seurata vaiheittain työn edistyessä ja näin säästyy läppärisi emolevy tuhoutumiselta, sen vaihtaminen uuteen ei yleensäkannata hintavuutensa vuoksi ...

Tämä on yksi arvio mahdollisesta lämpenemisen syystä .................

ESKOLA PENTTI 24.05.2015 14:49

Tarkoititko, Martti, tuota ketjua .... https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=121415857

Omakohtaisesti voin todeta, että puhaltimen käynti muuttui puhdistuksen jälkeen vallan sivistyneeksi.

TOIVONEN MARTTI 24.05.2015 17:34

Kiitos Jari ohjeista mutta taitavat olla tarpeettomat. Tuossa on termostaattiohjattu tuuletin joten noin sen kuuluukin käydä. Tiedän jo etukäteen mitä ohjelmia ajaessa tuuletin käynnistyy, nyt se vain käy vähemmän aikaa.

mot

TOIVONEN MARTTI 24.05.2015 19:23

Jes, tuota tarkoitin. Taisi olla kiitoksen paikka muille(kin) kuin Timpalle mutta hyvä että asiasta puhuttiin. Timpan kirjoituksen muistin.

Tuollainen ritilä oli keräämässä pölyä tuulettimen vieressä.

mot

HAAPANEN TIMO 24.05.2015 20:05

Penalle kiitos kuuluu minunkin läppärin putsauksesta. Tärkeä asia joka oli ainakain multa täydellisesti unohtunut.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 24.5.2015 klo 20:08:12 Tervasmäen Markkuhan se ensimmäisenä asiaan kehoitti. Kiitos!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.