Ulkomainen nettikauppa/Kotimainen nettikauppa

HAAPANEN TIMO 19.05.2015 09:13

Löysin hyvä esimerkin kun tilasin läppäriin uuden akun. Tässä nettikauppa myy suomi hinnalla hyväuskoiselle tarvikeakun. Ostaja luulee ostavansa täkäläisestä firmasta. http://www.kannettavanakku.com/laptop_battery_desc.php?id=109784

Akun hinnaksi tulee 51,65

Toinen vaihtoehto: http://www.ebay.de/itm/AKKU-fur-Dell-Latitude-E4300-E4310-0FX8X-XX327-XX337-4400mAh-/310462414788?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4849007fc4

Akun hinnaksi tulisi 29,77 mutta uskaltaako tuolta eebayn syövereistä mitään tilata miettii epäluuloinen.

No, pienen tutkimisen jälkeen Ebayn myyjaksi löytyy Berliinissä sijaitseva iso nettikauppa http://www.akku-und-mehr.de/ Täysin luotettavahan se on.

Kotimaiselta näyttävän kaupan nettisivun takaa löytyy kiinalainen kauppa joka tietty on luotettava ja on tehnyt hienot nettisivut meille. Mutta tavaran hinta on lähes tuplat saksalaiseen kauppaan verraten. http://www.batteryforlaptop.com.au/contact_us.php

Kannatta tutkia eikä hutkia, arvatkaapa kummasta tilasin.

@timppa

HALINEN HARRI 19.05.2015 10:36

Kovin on pieniä nuo kotimaisten nettikauppojen varastot tilattujen tuotteiden alkuperämaiden ollessa muu kuin Suomi. Pääosin ne ovat tilausten välittäjiä ja joskus rahatkin menevät suoraan valmistajan/ulkomaisen tukkurin tilille. "Suomalainen tukkuri" saa provisionsa/komissionsa usein jälkikäteen - jos saa. Huijareita on myös tällä alallakin.

JANHONEN MATTI 19.05.2015 11:11

Onko kellä kokemusta tällaisesta nettikaupasta.

www.e-ville.com.

Omistuksen sanotaan olevan suomalainen 100 % vaikka toimii Kiinassa (varasto myös Suomessa) Asikaspalveluakin luvataan suomen kielellä.

YLITALO ASTA 19.05.2015 11:21

OBD lukijan tilasin joskus puolitoista vuotta sitten E-villeltä. Kaksi viikkoa tilauksesta tuli, kiinasta oli laitettu postiin. Maksu meni visalla. Eli ei ongelmia ollut.

T : Masi

HAAPANEN TIMO 19.05.2015 12:24

Ei Harri tuolla suomenkielisellä sivulla ole muuta suomalaista kuin teksti ja sekin pikkuisen huonoa. Kiinaan menee tilaukset suoraa.

@timppa

TOIVONEN MARTTI 19.05.2015 13:19

Timppa tuo ebayostos on aika turvallilnen kun maksat paypalilla. mot

AHJOS TIMO 19.05.2015 13:49

Olen tilannut pienlaitteiden akkuja tästä kotimaisesta verkkokaupasta, jota voin hyvän kokemukseni perusteella suositella muillekin: http://akkunetti.fi/

Tässä oli erityisen hyvää se, että kun en etukäteen tiennyt, minkälaisia akkuja minun pitäisi tilata, se selvisi tuolta sivustolta.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 19.05.2015 14:36

Matti, tilasin e-villeltä kahdesti samalla kertaa, ensimmäisen ja viimeisen.

Ensinnäkin tavara oli epäkurantti, autokamera ei pysynyt pidikkeessään ja muutoinkin lelu. Siinä sitä rumba käytiin palautuksen kanssa. Kiinasta tulevasta tavarasta on maksettava tulli erikseen tullille, ja palautusvaiheessa tullimaksu menee sen siliän tien.

Olenkin päättänyt, että mitä en kivijalkaliikkeestä löydä, sitä en tarvitsekaan. Sen säästön, mitä mahdollisesti nettikaupassa saan, voin kuitata jättämällä yhden vähän railakkaamman ravintolaillan väliin, sehän on jopa terveellistäkin, tulee aina ylensyötyä.

HAAPANEN TIMO 19.05.2015 14:44

En minä Martti olekkaan se epäluuloinen, vaan halusin näyttää kuinka lähellä huijausta on tuo suomenkielinen kiinan sivu kovine hintoineen.

Varmasti sieltä tilataan siinä luulossa että tavara tulee täältä ja reklamointi olisi helppoa joten kannattaa maksaa suomihinta.

@timppa

HALINEN HARRI 19.05.2015 15:55

Matti kyseli kokemuksia e-villestä. Olen käyttänyt monta kertaa, laatu ollut sitä mitä osaa odottaa ns. hinta kohtaa laadun, mutta ovat toimineet sen ajan ettei viitsi valittaa jos nyt joku tavara hajoaisi. Toimitus Kauko-Idästä pääosin nyt tänään tilasin Suomen varastosta rannekellon (ulkonäön perusteella). Toimitusajat luvattuja, mutta aina ei tule painettua mieleen luvattiinko toimitusajaksi viikko vai kolme. Mutta tavarahan on sellaista että ilmankin on pärjännyt joten toimitusaajalla ei niin väliä. Alkaa nuo kellot olla kaikki käyntitarkuudeltaan (esim. Lidlin 8 euron kellot) hyviä että jos niiden takia myöhästyy niin oma syy. Aiemmin käytin Lidlin kronimetrilaatuisia (alle 20€) ja niiden käyntitarkkuus oli alle 20 sekuntia/vuosi. Arvattavasti jonkin tunnetun kellomerkin koneistoja joille tuo 20 sekuntia/vuosi ei ole riittävä.

TOIVONEN MARTTI 19.05.2015 18:02

Näin on, Timppa! Aika monet nettikaupat yrittää naamioitua kotimaiseksi. Onneksi meidän kieli on aika vaikeaa noille konekääntäjille ja hiukan suomea taitaville ulkomaalaisillekin. Kieli paljastaa.

Olen aiemmin kertonut hyviä kokemuksiani dealextremistä. Siellä ainakin asiakaspalvelu toimii. mot

Käyttäjän lisäys viestiin 19.5.2015 klo 22:12:58 http://www.dx.com/?Utm_rid=80148800&Utm_source=affiliate

TOIVONEN MARTTI 19.05.2015 18:06

Juu Timppa, tarkoitin noin yleensä että jos tavaran myyjä ilmoittaa maksutavaksi paypalin niin sitä voi jo pitää turvallisena sen perusteella. mot

TURUNEN HEIMO 05.06.2015 18:09

E-Villen kaupasta aika vähän kokemusta mutta Dx toimitti doa-tuotteen (rikki saapuesaan) uuden noin vain ilmoittamalla. Saksalaisissa kaupoissa usein mahis maksaa vain etukäteen joten saavat pitää myytävänsä. Ainoa järkevä tapa maksaa on luottokortti ja PayPal.

PALM PEKKA 05.06.2015 18:34

Molemmista sekä Suomalaisesta että ulkolaisesta olen saanut sitä mitä olen tilannut. Suurin ero toimitusajoissa. Ääripäitä, Suomalaisesta hitain kesti 29 päivää ja nopein ulkomaisesta oli seuraavana päivänä kotiovelle. ITE

HAKALA SAMI 16.06.2015 23:40

Ulkomaisista monilla palvelu on moninverroin parempaa kuin kotimaisilla. Toimituksesta ym tulee tietoa asiakkaalle ihan eri tavalla kuin kotimaisista. E-ville pidän täytenä kusetuksena, samaa tavaraa löytää ebaystä luotettavammista kaupoista puolet halvelmmalla, jää vain se turha välikäsi pois. Taitaa tuo E-ville olla vain vähän nätimmin toteutettu versio tästä samasta ideasta ... kun kaikki eivät osaa/halua tilata itse ebayllä kiinasta, perustetaan välikäsi ja tuplataan hinta. Noiden kanssa kun olet tekemisissä. huono puoli on siinä että olet tekemisissä vain välikäden etkä itse myyjän kanssa, joten hinta kasvaa, toimitusaika pitenee ja vastuukysymykset menevät hankalammiksi.

Ja tietysti ihan mediakritiikillä voi jo arvata että esim tuollainen kannettavanakku.com ei ole mikään todellinen verkkokauppa.

MYLLYRINNE KALERVO 17.06.2015 22:45

Dealextremen kanssa ei ole ollut vaikeuksia: postissa hajonneen täppärin rahojen takaisinsaanti onnistui kohtuu hyvin. Toimitusajat vaan ovat pitkiä, mutta toimitukset taasen "ilmaisia". E-villen kanssa käytiin sähköpostikirjeenvaihtoa pitkään laturin suomalaiseen pistorasiaan sopimattomuuden takia. Taisi olla vasta neljäs pistotulppa, joka sopi suomalaiseen normimaadotettuun rasiaan ja aikaa kului pari kuukautta...LightinTheBoxilla on parhaat näkemäni asiakkaan infoproseduurit ja nopeat toimitukset, joista kyllä sitten joutuu hiukan maksamaankin (DHL).

TURUNEN HEIMO 18.06.2015 08:48

Tuo on kyllä melkoinen logistinen ihme. Onko tuo ulkomaa Ahvenmaa? Tuotteen kulkua on helppo seurata netissä. Tilasin pyörään osan Britanniasta ja se lähti matkaan Ranskasta jossa ilmeisesti heidän varastonsa. Tuloreitti Ranska-Saksa-Tanska-Suomi. Kaksikymmentä merkintää seurannassa ja Suomessa koodi luettiin kolmesti ennekuin silloinen Itella sai sen ja jos luovutus lasketaan koodi vielä luetttiin viidesti. Tiesin koko ajan missä tilaus matkasi. Syy miksi tilaus joskus viipyy ja viipyy on siinä että firmalla jolta tilaus tehdän on tuote vain virtuaalisesti ja se tilaa sen toiselta vasta saatuaan tilauksen. Eipä makaa pääoma varastossa ja "kyllä ne odottaa asenne" vallitsee.

NYYSSÖNEN KAJ 18.06.2015 18:35

"Onko tuo ulkomaa Ahvenmaa?" On koska matkustat ulkomaille EU:n ulkopuolelle niin sinun täytyy mennä Tulli tarkastuksen kautta. Ahvenmaan lennot lähtee eri terminaalista kuin lennot EU alueelle ja kotimaahan.

HAAPANEN TIMO 26.06.2015 16:38

Pari kehua nettikaupoista. E-Villeltä tilasin riippumaton joka mun allani pelasi hyvin, mutta juhannuksena lapset saivat sen rikki. Ville lupasi oitis uuden tilalle eikä rikkinäistä tarvitse lähettää takaisin. Uusi matto on jo matkalla.

Robotti-imurista (Samsung navibot) väsyi akku kolmen vuoden jalkeen,uuden tilasin Saksasta E-Bayn kautta. Akku ei ottanut latausta vastaan kuin nimeksi, kolme kennoa kahdestatoista toimi.

Myyjäksi osoittautui tälläinen http://www.vhbw.de/

Sähköpostiin vastattiin heti kysyen haluanko rahat takaisin vai uuden akun. Halusin uuden akun. Kysyessäni mitä teen epäkuntoisella he pyysivät minua hävittämään sen asiallisesti. Uusi akku on jo matkalla.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.