KOJELAUTAPÖYTÄ

MARTTILA RAIMO 19.05.2015 00:14

KOJELAUTAPÄYTÄ LÄPPÄRILLE

Moi. Tässä pieni niksintynkä. Fiatin kojelaudassa on muistilehtiöklipsu, mutta sitä ei voi käyttää "satasen" autoissa, sillä se on lukittu teknisistä syistä. Siten se on aivan hukkaan menevää tilaa. Rakentelin kojelaudan päälle telineen, johon sain tilan (tarjotin) läppätille, tabletille, naville ja muulle käsitavaralle. Kiinnitysmekanismi ei tarvitse mitään jälkiäjättäviä reikiä, eikä tarroja kojelautaan. On irrotettavissa yhdellä kädenliikkeellä. Pysyy jämäkästi paikallaan. Tasona toimii puoli metriä leveä jalopuunvärinen (kuten kojelaudan jalopuukoristeet) tarjotin. Suurin työ oli telineen kehittely, joka on nopeakäyttöinen, eikä jätä jälkiä kojelautaan. Tein heti kaksi kappaletta, joten sen toisen saa sopivasti.

Tehdastekoiselle on saatu hulppea hinta: 150 eukkaria.

HAAPANEN TIMO 19.05.2015 06:45

Kuinkas turvatyyny? Satasen autossa se klipsi on lukittu ettei tyyny lennättäisi tavaroita otsaluuhun.

@timppa

KOISTINEN TOIVO 19.05.2015 07:01

Tuollaiset asiat saa uskomaan aatteeseen. Pienet keksinnöt, joista kerrotaan toisille. Se on hyvä. Noita naisten pieniä eläintarhoja minä ihailen aina noissa kulkimissa. Toivopoika

KORHONEN PAULI 19.05.2015 07:37

Tuo on hyyvä idea. Minun pitäisi tehdä suodatinpussiteline autoon. Muistaakseni Toivo oli laittanut joskus kuvan tänne, mutta en löydä sitä.

pkk

POHJANTÄHTI JORMA 19.05.2015 07:48

Johan on roinaa kerätty ympärille -:) Voisin ostaa siitä alareunasta sen invalapun !

POKKINEN TAPANI 19.05.2015 08:04

Minua taasen kiinostaa tuo pelkääjän vieressä oleva hyllylokerikko. Ainakin meillä Hymerissä siinä on vain matala laatikko ja se koko muovihärpäke lienee tyhänä kumisevaa tilaa. Olen ajatellut, että sen voisi avata, ääni ja lämpöeristää ja rakentaa siihen tuollainen säilytystila esimerkiksi auton huolto/käyttöohjekansiolle ja vaikkapa autossa pidettäville kartoille. Onko kukaan tehnyt? -tapani-

MERIKALLIO VELI-PEKKA 19.05.2015 14:42

Eipä pysyisi mun läppärini tuolla liukkaalla tarjottimella, eka kurvissa olisi lattialla, vaan enpä tuota tarvitsekaan, integroidussa Hymerissa on kuskin ja tuulilasin välissä liukuesteellä varustettua tilaa vaikka naapurinkin vehkeille, onneksi.

KIVIOJA HANNU 19.05.2015 15:40

Tapani Omassa Hymerissäni on sen apumiehen sivulla olevan matalan kannellisen laatikon alla kaasupullo kotelo, eikä välissä näyttäis olevan paljoakaan tyhjää tilaa.

MARTTILA RAIMO 19.05.2015 20:49

Harmi vaan kun invakortti on valokuvallinen henkilökohtainen kortti ja vähän vaikea siinä mielessä kaupitella. Ehkä suurin hyöty siitä on, kun Trafi myöntää käyttöverovapauden kortin perusteella. Ja sehän matka-autoissa on kohtuuttoman suuri, joten vapaan ja maksuttoman pysäköinnin lisäksi mielekäs etu on tuo verovapaus 600-700 euroa vuodessa :). Ei siis myydä :).

AHJOS TIMO 19.05.2015 21:14

Onkohan missään koskaan pysäköinnin yhteydessä tarkastettu, kenen invakortti autossa on esillä ja onko kyseinen henkilö tullut sillä autolla siihen?

POKKINEN TAPANI 19.05.2015 21:30

Hannu Sen verta jo muovin taakse kurkkailin kun vedin diskanttikaijuttimille johtoja, kaijutin pois(Hymer myös) ja se paljasti tehtaan laadun. Sen muovisen suojan alta paistaa maalattu pelti auton alkuperäiseen rengaskoteloon, samoin muovinen pullokotelo ilman mitään ääini tahi lämpöeristettä. Tosin en tiedä kannattaako kaasupullokoteloa eristää kun se kovilla pakkasilla tarvitsee kuitenkin jostain lämpöä? Tilaa siellä kyllä on oikein hyvin, etenkin siinä muovikotelon etuosassa, olisiko jotain 40L tyhjää tilaa? Ainakin ne paljaat pellit aijon ensin äänieristää bitumimatolla ja sen jälkeen liimaan vaikka telttapatjaa, jollen eristä uretanilla? Rengasmeteli on Hymerissä melkoinen. Samoin kuljettajan puolen jalkakotelo on pelkkä muovinen amme ja siinä ei ole mittään eristeitä. Ei mikään ihme, että nasta rallattaa ja lämpö karkaa aiheuttaen ilkeää vetoa leiryityessä. Lämpöä toki 6 truma pukkaa pieneen autoon enemmän kuin kylliksi ja myyjä jo toimitti, mittasi tarkasti ikkunapeitteen tyylisen sisäpeitteen siihen Fiatin koelautaan ja siitä peite sulkee jalkatilat ja ne sivut josta vedon lähde on. Jos ja kun jälleen tätä nykyistä pikku-Hymeriä rakentelen niin 10v.päästä siitä joku saa melko valmiiksi tehdyn auton. Miten lie laatu näiden isompien Hymerien kanssa, mutta tämä B-klaassin laatukäsite lähinnä naurattaa. Itseänihän tuosta saan syyttää kun uskoin kaikkea potaskaa mitä Hymereistä on moni Hymerin omistaja kirjoitellut. Meillä oli aijemmin Burstneri ja voi JEESUS mikä näiden autojen ero on. Tuo edellinen oli rekisteröity 6.2003 ja nykyinen on 1.2012. Miten on 10v mennyt Saksalaisilla laatu alspäin kuin lehmän häntä? Noh parasta kait tässä harrastuksessa on kun saa harrastaa ja sitä tässä Hymerissä on runsain mitoin. Siinä mielessä sain enemmän kuin osasin edes odottaa. Uuteen nousuun. -tapani-

POKKINEN TAPANI 19.05.2015 21:47

Haapanen Timo, tuossa yllä kirjoittikin sen olennaisen, Onkohan tarjottimen rakentaja ajatellut asiaa ihan loppuun asti. Miksi se alusta on lukittu? Eikö kello soita, en kehtaa olla ilkeä, siis aina. Ja enhän toki väitä, että taivas putoaa tai turvatyynyt pelastaa. Ne pehmolelut ovat kyllä ihan jees, muuta mitä muuta ajattelit ottaa käkättimeen kun turvatyyni joskus laukeaa???? En peittäisi turvalaitteita, en ainakaan liki rajähtäen aukeavia pusseja. Anteeksi, -tapani-

MARTTILA RAIMO 19.05.2015 22:04

Tehdastekoiset ilmeisesti ei tule silmille? Best Caravanin myyntilistoilla sellaisia pöytätasoja on tarjolla n 150 euroa/kpl. <ovat vähän järeämpää kamaan kuin tuo tarjotin. Eikö ne pitäisi poistaa myynnistä?

POKKINEN TAPANI 19.05.2015 22:11

En mene vannomaan tahi vakuutelemaan, mutta minulle näin kerrottiin kun auton ostettuani ihmettelin moista, onko mitä siinä ollut ja onko se mennyt rikki? Mutta se että turvatyyny laukeaa on kyllä häviävän pieni mahdollisuun ja mitä todennäköisemmin saat huliherpeksen ja peräpukamat sen sata kertaa ensin? en silti laittaisi, jollen varmistaisi itse asiaa perin pohjin ja aloittajalla vissiin parempaa tietoa mahdollisesta vaarasta? -tapani-

RUUSKANEN TUULA 19.05.2015 22:14

Me voidaan myydä se invapysäköinti lupa..tai mieluummin vaihto terveisiin jalkoihin. Voin maksaa väliä.

POKKINEN TAPANI 19.05.2015 22:45

Tuula varaudu yksityisviestien tulvaan. Jaloista viis tai vuosistakaan. Rahan-nuusasta aika moni on ilmoittanut kärsivänsä ja vaihtavan mielellään jostain roposesta osiansa. Näkkileipäkin riittää. -tapani-

RUUSKANEN TUULA 19.05.2015 22:53

En onneks tunne tätä pohjantähti jormaa.. mutta jos se tuon paperi lapun haluaa niin hänhän voi hankkia itselleen vaikka syövän tai alssin..ms-tautikin on kova sana...tai työnnä koipes vaikka hakkuriin niin saat sen lapun...vitun ääliö. T. Kari

HAAPANEN TIMO 20.05.2015 07:38

Tehdastekoisen telineen tai minkä tahansa voi tietysti asentaa autoon jossa ei ole keskimatkustajan turvatyynyä keskellä kojelautaa.

Pitäisi katsoa miltä kohdalta se tyyny tulee ulos ja asentaa teline niin että se on sen kohdan etupuolella.

Tässä volkkarin telineessä asia on mainittu. http://www.mlcaravan.fi/kauppa/product_details.php?p=3331

@timppa

POKKINEN TAPANI 20.05.2015 07:43

Sanonpa vielä kerran ja sitten lopetan tämän ketjun. Jos laittaa vaikka tuollaisen telineen missä lasista vissypulloa pitää, niin en itse sitä laittaisi paikkaan jonka alta räjäytyspanoksella laukeaa turvatyyny. Ottaa käkättimeen. -tapani-

VALKILA SATU 20.05.2015 11:02

Marttilan Raimolle.

Tiedätkö onko mahdollista saada tuo verovapautus kahdesta autosta? Siis meillä miehellä on invakortti ja henkilöautosta saa vapautuksen verosta, mutta asuntoautosta se maksetaan.

POHJANTÄHTI JORMA 20.05.2015 11:57

Tuula olen kyllä itse myös invalidi jalastani saan siitä myös korvauksen. Lääkäriltä kysyessäni, miten tuon lapun voisi saada hänen vastaus oli: pää pitää olla kainalossa. Kaverillani kävi huonompi säkä, veivät molemmat jalat diabeteksen seurauksena. Nämä muut kommentit jätän omaan arvoonsa, näkeehän sen sokea erkkikin mitä muutamien korvien välissä on.

POHJANTÄHTI JORMA 20.05.2015 12:00

No empä huomannut mulkku sen oli lähettänyt

AHJOS TIMO 20.05.2015 13:28

Timo Haapanen kirjoitti: "Tehdastekoisen telineen tai minkä tahansa voi tietysti asentaa autoon jossa ei ole keskimatkustajan turvatyynyä keskellä kojelautaa."

Ducatossa ei ole ainakaan minulla mitään keskimatkustajan turvatyynyä keskellä kojelautaa, vaan vain kuljettajalla ratissa ja oikeanpuoleisen oven vieressä istuvalla matkustajalla edessään. Siitä huolimatta se "kuormakirjateline" on lukittu ala-asentoonsa, koska se voisi kuulemma lentää siitä kuljettajan naamalle matkustajan turvatyynyn lauetessa.

AHJOS TIMO 20.05.2015 13:36

Invakortista puheen ollen: Ruuskaselta typerä ylilyönti. Eihän sen invakortin myyminen tietenkään laillista ole, mutta on erittäin epätodennäköistä, että siitä jäisi kiinni. Varmasti on sellaisia invalideja, joiden kortti on voimassa vielä pitkään sen jälkeen, kun ovat lopettaneet autolla ajamisen. ALS- tai MS-tautia ei voi tietääkseni mitenkään itselleen hankkia. Pohjantähden Jormalle suosittelen, että kannattaa kysyä sitä invakorttitodistusta toiselta tai kolmanneltakin lääkäriltä.

AHJOS TIMO 20.05.2015 13:41

Satu Valkilalle: Tietääkseni sen verovapautuksen voi saada vain yhdestä autosta kerrallaan. Jos perheessä on useampia autoja, voi itse valita, mistä autosta sen ottaa. Tietysti se on tarkoitettu siihen autoon, jota invalidi käyttää tehdessään invakorttihakemuksessa mainitsemiaan matkoja.

MARTTILA RAIMO 20.05.2015 14:05

Satu... Verovapauden saa vain yhdelle autolle kerrallaan. Itselläni toinen auto on yleensä seisonnassa. Silloin siirrän vapautuksen toiselle autolle, joka on liikenteessä. Huomattavaa on se että auton omistaa tai on haltijana ko. henkilö.

Muuten kortti ei ole sidoksissa mitenkään autoon. Voit pysäköidä käytännössä melkein mihin tahansa, jos se ei oleellisesti häiritse muuta liikennettä. Maksulliset paikat invakortilla on vapaasti käytettävissä ilman maksua. Jotta korttia voi käyttää, liikenteessä pitää olla kortin omistajan ajotarkoitus, siis pitää olla periaatteessa mukana autossa.

Lääkärit eivät kirjoita kovin heppoisin perustein korttiin oikeuttavaa lääkärintodistusta. Sairauksista lasketaan tietyn kaavan mukaan kokonaispistemäärä, joka ratkaisee korin myöntämisen. Parasta on käydä yksityiderikoislääkärillä. Liikkumisongelma on yksi peruste, mutta esim tietyt pumppusairaudet myös riittää.

Joskus tuntuu siltä, että tietoa korttiasioista jaetaan kovin suppeasti eikä tiedetä sitä hakea, vaikka sille olisi todellinen tarve.

Jotkut asennoituvat kortin myöntämiseen siten että se olisi keplottelemalla hankittu, mutta tiukkaa se on. Esimerkiksi ei riitä se, että olisi ambutoitu jalat. Joskus aiheuttaa vihreää värisävyäkin :) .

Käyttäjän lisäys viestiin 20.5.2015 klo 14:09:12 Vielä tarkennus Satulle... Korttia voit käyttää pysäköintiin, elet sitten millä kulkuneuvolla tahansa liikkeellä; taksilla , omalla autolla, naapurin auton kyydissä jne...

AHJOS TIMO 20.05.2015 16:14

Tämä ketju erkani jo jokin aika sitten alkuperäisestä aiheestaan, joten vaihdoin nyt otsikon sisällön mukaiseksi.

Raimo Marttila kirjoitti: "Voit pysäköidä käytännössä melkein mihin tahansa, jos se ei oleellisesti häiritse muuta liikennettä. Maksulliset paikat invakortilla on vapaasti käytettävissä ilman maksua."

Invakortti ei kuitenkaan oikeuta pysäköimään yksityisille tonteille, kuten toisten pihoille. Nykyisin on aika tavallista, että yksityisillä tonteilla on yksityinen pysäköinninvalvonta. Hankalasti tulkinnanvaraisia ovat sellaiset P-alueet, joissa on selkeä kyltti "YKSITYISALUE", jokin pysäköintirajoitus tai maksuautomaatti ja yksityisen pysäköinninvalvontayrityksen kyltti, jossa sanotaan, että sääntöjen vastaisesta pysäköinnistä peritään 60 euroa. Esim. Malmin uimahallin P-alue on tuollainen. Se on kyllä kaupungin omistamalla tontilla, mutta uimahalli on yksityisen osakeyhtiön omistama. Kaupunki on vain yksi sen osakeyhtiön osakkaista ja on vuokrannut tontin osakeyhtiölle. Eräällä toisella yksityisellä P-alueella on rajoituksena "Vain kiinteistössä asioiville". Tuskin siihenkään saa invakortilla autoaan jättää, ellei asioi siinä kiinteistössä.

AHJOS TIMO 20.05.2015 16:34

Raimo Marttila suositteli: "Parasta on käydä yksityiserikoislääkärillä". Minä taas ajattelin niin, että tällaiseen julkisoikeudelliseen tarkoitukseen tarvittava lääkärintodistus kannattaa hakea kaupungin terveyskeskuksesta, jos sen sieltä saa. Ajokorttitodistusta sieltä ei saanut vaan käskettiin mennä yksityiselle.

KAASINEN PERTTU 20.05.2015 17:36

Samoin käskettiin mennä ajokortti lääkäriin yksityiselle on kuulemma terveyskeskus lääkäri kalliimpikin kuin yksityinen.

VÄLIMÄKI JARMO 20.05.2015 17:45

Ja kuka muuten määrää sen kortin paikan,on sitte vasemmalla tai oikealla auton tuulilasis niin pitääs kyllä puolisokean parkkipirkonkin se nähdä.Ässällä kun on ja joskus laittaa sen omalle puolelleen niin kyllä on mukoilijoita että tuos ei oo merkkiä kun ei silmät pelaa molemmille puolille ikkunaa.Yksi tuli sanomaan kerran niin totesin että ei meinata sua varte toista hommata jos et kerran yhtä nää et näe toistakaa ne kun on samankokoisia. .JV

LÖNNQVIST LEIF 20.05.2015 18:26

Meillä kun on noita Inva-lupia kaksin kappalein perheessä, tuli kerran tuossa naapurikaupungissa "Pirkko" tarkistamaan luvassa olevaa naamataulua, totesin tytölle että valitse itse sopiva naama, tyttö kiitti katsottuaan kummankin kortin. Olimme kaksistaan liikkeellä, vaimon pyörätuoli oli tavaratilassa, Lefa

VALKILA SATU 22.05.2015 17:43

Kiitos vastauksista.

Toki tiedetään kaikki muut kortin rajoitteet ja mahdollisuudet 30 vuoden kokemuksella mutta ei ole aikaisemmin ollut kahta autoa huushollissa. :-) Nyt vaan pitää aina muistaa siirtää kortti siihen kotteroon kun sillä lähdetään liikenteeseen.

Sen verran vielä että Tampereella pysäköinnin valvojat vihaa invaliideja. Joten siellä täytyy olla todella tarkkana että pysäköit lapulla auton vain merkittyyn invaruutuun, muuten tulee sakko. Viimeksi keskussairaalan parkkipaikalla saatiin sakko, kun ei ollut ruudussa auto. Ja aikasemmin saatiin sakko kadun varrelta pysäköitynä maininnalla että on risteysalueella. Suoralla kadulla. Että missään muualla toistaiseksi ei olla kohdattu tälläistä syrjintää vaikka ulkomaillakin ennen EU:ta jo käytettiin korttia pysäköintiin. Vaikkei silloin se kait ollut periaatteessa voimassa kuin Suomessa.

TOIVONEN MARTTI 22.05.2015 18:55

En malta olla kertomatta tuon Satun kirjoituksen mieleentuomaa tapausta jostain maailmalta.

Paikka Mont Saint Michel, lippuluukku. Paikalla paljon turisteja. Ylös lipunmyyntikojulle raahautuu toista jalkaa perässään laahaten ilmeinen CP-vammainen itämaisen näköinen mies. Lipunmyyntiluukun yläpuolen kilpi kertoo että invalidit ilmaiseksi.

Mies puhuu jotain lipunmyyjälle. Nainen pudistelee päätään, katsoo hakien ympärilleen, näkee ilmeisesti esimiehensä (keski-ikäinen nainen), vinkkaa tämän paikalle ja keskustelevat hetken.

Esimies sanoo klenkalle jotain, ilmeisesti kysyy todistetta invaliditeetista. Mies kaivaa jonkin kortin lompakostaan ja ojentaa sen esinaiselle. Tämä katselee korttia hetken ja pudistaa päätään, ymmärrän sivusta kuunnellen ettei kortti kelpaa, ei ole ranskalainen kortti.

Seuraa pitkä keskustelu jonka aikana poistun hiljaa paikalta. Hetken mietin millainen prosessi korealaiselle mahtaisi olla ranskalaisen invalidikortin hankkiminen ja sitä kuinka suuri prosentti tuon paikan turisteista on ranskalaisia.

Epäselväksi jäi maksoiko klenkka pääsylipun hinnan ja menikö hän sisään. Mutta toisaalta, onhan siellä niin pahasti liikuntavammaisen aika vaikea päästä mihinkään. Jyrkkiä luiskia ja portaita riittää. Mutta olisikohan paikan talous mennyt poskelleen jos mies olisi päästetty yrittämään?

mot

AHJOS TIMO 22.05.2015 21:23

Mielestäni Satu Valkilan edellä kuvaamassa tilanteessa on toimittu väärin. Kyllä sen invakortin mukana tulleen käyttöohjeen mukaan sillä saa pysäköidä sellaisiin paikkoihin, joihin normaalisti ei saa pysäköidä. Esimerkiksi merkityn pysäköintiruudun viereen. Jos auto haittaa liikennettä, se pitää POLIISIN kehotuksesta siirtää muualle. Tätä kirjoitan muistinvaraisesti, kun se ohje on minulla autossa. Enkä ole juristi vaan maallikko invakortin haltija.

Kuitenkaan silläkään ei saa pysäköidä sellaiseen paikkaan, missä on pysähtyminen kielletty. Risteysalue lienee sellainen, myös T -muotoinen risteys. Ja kuten jo aiemmin totesin, ymmärtääkseni se ei oikeita pysäköimään yksityisalueille.

MARTTILA RAIMO 23.05.2015 09:42

Normaalipituinen matka-auto ei mahdu normiruutuun. Saako sne pysäköidä kahteen peräkkäiseen ruutuun a) ilman korttia? b) kortin kanssa? c) jos tarvii maksaa, mikä hinta (yhden vaiko kahden ruudun maksu)?

AHJOS TIMO 23.05.2015 10:17

Nuo Raimo Marttilan kysymykset pitäisi esittää kirjallisesti poliisille ja julkaista vastaus täällä.

MARTTILA RAIMO 23.05.2015 16:33

Paljon on epäselvyyksiä asiassa, mutta jos aivan oikein oon tulkinnut lappuliisan säännön...

kortilla saa maksutta käyttää kahta peräkkäistä ruutua

ilman korttia saa myös käyttää kahta ruutua ja maksaa vain YHDEN ruudun hinta

jos on liikkeellä vaunuyhdistelmällä, kahden ruudun käyttö menee samoilla ehdoilla, jos vetoauto on kytkettynä kärryyn. jos vaunu on irrotettu vetoautosta, joutuu maksamaan kahdesta ruudusta.
MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.05.2015 22:22

Ottaako todella noin koville maksaa muutama euro parkkimaksua, ei mene mulla oikein jakeluun, siitä huolimatta en ole pkn:n rumpali?

AHJOS TIMO 25.05.2015 22:31

Kysymyshän ei ole muutaman euron parkkimaksusta vaan esim. 60 euron pysäköintivirhemaksusta.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.05.2015 22:40

Mitä sä Timo, järkijätkä, viisastelet, kun maksaa muutaman euron parkkimakksun, se on siinä, ei mitään selityksiä. Se on siinä.

AHJOS TIMO 26.05.2015 08:21

V-P, invakortin haltijan ei tarvitse missään maksaa pysäköintimaksua, mutta sen pysäköintivirhemaksun voi joutua maksamaan monessa paikassa, joita mainitsin aiemmissa viesteissä.

POKKINEN TAPANI 26.05.2015 08:34

Älä Timo turhaan yritä taivuttaa rautalangasta. Vuosikausia kestävä mömmöjen syönti tekee tehtävänsä ja se on siinä. Siinäpä se on. -tapani-

MERIKALLIO VELI-PEKKA 27.05.2015 19:46

Pokkiselle vain tiedoksi, vaikka en yleensä tuon tason hemmoille, vaivaudu paljon henkilökohtaisia asioitani kertoilemaan, että tähän päivään mennessä en ole tarvinnut minkäänlaista lääkärin määräämää lääkitystä, koputan kyllä puuta, kuten useimmat ikäiseni. Yskäkin lähtee yskimällä ja nuha nukkumalla.

Olen pärjännyt tähän asti päivittäisellä monivitamiinipillerillä, mitä sitäkin monet asiantuntijat pitävät turhana, kun on sentään varaa vielä syödä terveellisesti ja jääpä kovan paikan tullen taskunpohjalle lantti laittaa parkkimittariin, sen isommin murehtimatta. Naapurillani ja parhaalla kaverillani, Suomen parhaalla pesäpalloilijalla (aikanaan) on muutoin invakortti, mistä olen paljon kyllä kuullut puhuttavan. Siitä huolimatta Papiksella on varaa epäselvissä tilanteissa tökätä raha reikään. Siinä sitä rautalankaa tälle orgin hemmollekin (oletko muutoin saanut potkut sieltä paratiisisivustoltasi, kun pitää tänne tulla häiriköimään?).

POKKINEN TAPANI 28.05.2015 07:52

RIKALLIO VELI-PEKKA Lähetä yksityisviesti Kiitos Sirpa vinkistä, mulla enemmänkin kovalla, vaan en tarvitse hoito-ohjetta, kun itse voin kirjoittaa reseptini..............

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.