Zenec ZE-NC3711D

POHTINEN HANNU 23.12.2013 10:05

Tarvitsisin matka-autoon radion, perustuskameran ja navigaattorin. Yhtenä vaihtoehtona on ostaa otsikon mukainen laite peruutuskameralla. Onko kenelläkään käytössä ko. laitetta, millaisia käyttökokemuksia siitä on?

HEINONEN TOIMI 23.12.2013 13:29

Harkitsin samanlaista radiota, mutta päädyin Garmin Camper navigaattoriin jonka 7" näyttöön kytkin myös peruutuskameran, radioitahan on pilvin pimein valittavana.

HAAPANEN TIMO 24.12.2013 08:20

Näin tekisin minäkin. Yksin jo radionavin huonon sijainnin vuoksi, mun mielestäni navin pitää olla siellä minne ajettaessa katsellaan.

http://www.marinea.fi/garmin_langaton_bc_20_-peruutuskamera

@timppa

HEINONEN TOIMI 24.12.2013 08:53

Minulle tuo Garminin oma kamera ei ollut hyvä vaihtoehto, talvikäytössä automaatti luukulla ja optiikan lämmityksellä oleva kamera on käytännöllinen.

VALTONEN TERO 27.12.2013 11:51

Minulla on tuo Zenec ollut nyt puolisen vuotta käytössä uudessa matkailuautossa. Myyjäliike asensi laitteen ja laittoivat myös Blaupunktin ikkuna-antennin, jolla radion kuuluvuus pitäisi olla hyvä. Mutta eipä vain tahdo yleisimpiäkään kanavia löytää ja nekin jotka löytyvät kohisevat todella häiritsevästi. Nyt nettiä selatessani löysin saksalaiselta foorumilta selityksen tuolle huonolle kuuluvuudelle. Kyseisen Zenecin radio on "viritetty" toimimaan Ducaton sivupeilissä sijaitsevan antennin kanssa ja muunlainen antenni ei oikein sovi yhteen laitteen kanssa. Peiliantenni löytyy käsittääkseni normaalista pakettiautomallisesta Ducatosta, mutta kun matkailuautoissa on yleensä pidempivartiset peilit, niin antennia niissä ei taida olla. Saksalaisella foorumilla Zenecin edustaja neuvoi laittamaan n. 40 cm patukka-antennin auton katolle ja jos on lasikuitukatto, niin vaatii lisäksi noin 70x70 cm metallilevyn alle maatasoksi. Ei ainakaan minua oikein innosta tuollainen viritys... Täytyy tässä pyhien jälkeen selvitellä myyjäliikkeen kanssa mitä soittimen ja antennin kanssa teen. Tuo antennijuttu on muuten nyt mainittu myös Autostudion nettisivuilla tämän laitteen kohdalla. Zenec on juuri julkaissut uuden Ducatoon sopivan laitteen(Z-E3715), mutta minulla ei vielä ole tietoa onko antenniongelma korjattu siinä.

Tuon laitteen käytöstä muuten ei ole hirveästi vielä kokemusta. Toisaalta on hyvä, että on monta toimintoa samassa laatikossa, mutta kyllähän se vähän päänvaivaa ja ylimääräistä näppäinten paineluja aiheuttaa kun vaihtaa toiminnosta toiseen. Peruutuskameraa en ole tuohon laitteeseen kytkenyt, sille on oma näyttö. Jos nyt tällä tiedolla olisin päätöstä tekemässä, niin ehkä valintana olisi erikseen kunnollinen soitin ja navigaattori, jossa liitäntä peruutuskameralle. Ehkä yhteenvetona voisi sanoa: jos olet kiinnostunut tekniikasta ja virittelystä, niin Zenec on ehkä sopiva vaihtoehto. Mutta jos pääpaino on sujuvalla ja yksinkertaisella käytöllä, niin harkitse jotain muuta.

Lopuksi pitää vielä mainita, että Zenecin päivitys karttojen ja ohjelmiston osalta saattaa tuottaa tuskanhikeä. Se on aika paljonkin monimutkaisempi prosessi verrattuna esim. Garminin navien päivitykseen.

POHTINEN HANNU 30.12.2013 11:59

Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille. Taidan päätyä naviin, johon saa peruutuskameran kiinni.

Heikki Teperi 08.09.2021 11:24

Multimedialaite ZENEC Z-E3766, onko tietoo

Retkeilyautoon Hoppy 2021 (Fiat Ducato) myyjäliikkeen asentamana, muistikortilla Z-EMAP66-MH7 varustettuna (7v päivitykset), onko mahdollista saada nopeusvalvontakamera hälytykset toimimaan jollain konstia. Myyjäliike käski kysyä
maahantuojalta?

Markku Hämäläinen 08.09.2021 17:15

Usein on noiden multimediasoitinten kartat kalliimpia kuin navigaattoiri ikuisilla karttapäivityksillä


Itseasiassa ei ikuisilla, vaan eliniän ajan ilmaisilla päivityksillä.
muokattu: 8.9.2021 23:37
Petri Ahonen 09.09.2021 11:21

Itse erehdyin kanssa hankkimaan Zenecin laitteen retkuiluauton myyneen liikkeen kautta (kirjoittelin aiheesta 22.11.2020 viestiketjussa). Olisi pitänyt perehtyä laitteeseen ja erityisesti sen kokoon (ei sovi Ducaton kojelaudalle, kun tabletin pidin ei mahdu enää aukeamaan). Sitä vaan luotti sokeasti myyjäliikkeeseen, että myyvät myymiinsä autoihin hyviä ja sopivia laitteita. Zenecin valikoista kyllä löytyy kaikki mahdolliset varoitukset erilaisista valvontakameroista, mutta mikään ei toimi. Minusta on törkeetä, ettei laitteen sinulle myynyt firma, joka siis edustaa kyseistä merkkiä ja tietää kaiken sen toiminnoista, voinut sinullekaan kertoa aiheesta, vaan pyysi ottamaan selvää maahantuojalta. Olen edelleen sitä mieltä, että kyseinen laite on aivan PAS..., enkä sitä kenellekään suosittele. Joku moitti Zenecissään radiokanavien huonosta kuuluvuudesta, sekin on totta, mutta kyllä tuo Navi on sen surkein ominaisuus, käynnistyy todella hitaasti, ja "hukkaa äänensäkin" aina välillä (pitää muutaman valikon takaa käydä laittamassa asetuksen päälle ja sammuttaa laitteesta virrat, sitten alkaa taas toimimaan) . Hmmmm. ostaisikohan joku tuon mun vuoden vanhan romun, jos laittaisi sen täällä myyntiin... Ei, ei niin voi karavaanareille tehdä, täytyy ehkä myydä toista kautta. Oli vaan niin kallis laite suhteessa ominaisuuksiin, että harmittaa.... Toisaalta ei SDS:n invertterikään täysiä pinnoja saa, ehkä 5/10.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.