Kattoilmastoinnin suojaus talvella.

Kauko Juntunen 16.10.2021 14:16

Asensin Webasto ilmastoinnin autoni katolle kesällä. Kysynkin että tarvitseeko se suojata esim. suoja hupulla talven ajaksi? Sen päällä ja sivulla on ritiläaukkoja. Seisonta ajan auto on pressutallissa. Ajamme kuitenkin myös talvella pieniä reissuja. Vastauksia odottaen.

Harri Halinen 16.10.2021 17:39

En ole tuon laitteen asiantuntija mutta todennäköisesti se on asennettu aukkoon joka on huolehtinut seisonnan aikaisesta ilmanvaihdosta joten huomioisin ilmanvaihdon toiminnan, onko se riittävää, jos tukit jotenkin laitteen ympärillä olevaa kehyksen läpi ilmanvaihtoa. Toivottavasti saat tarkempaa tietoa, itse osaan vastaavia seikkoja rakennuksista joihin aiheutetaan ongelmia omilla ratkaisuilla.

Markku Hämäläinen 16.10.2021 20:20

Meillä on Dometic FreshJet 1700, jossa on myös ritilä päällä.
Pariin vuoteen sillä ei ollut peittoa, mutta sitten löysin siihen peiton Saksasta ja se on ollut yleensä talvet hupun sisällä.
Toissa talven tulo oli niin kosteaa, niin jäi huppu laittamatta.
Ei ole ollut ongelmia, vaikka ei ole ollut aina peittoa.
En ole viitsinyt pistää peittoa märän laitteen päälle, olen pyrkinyt huputtamaan sen kun pakkaset ovat alkaneet ja laite on kuiva


Tuon laitteen läpi ei ilma vaihdu. Meillä se asennettiin kattoikkunan tilalle joka ei myöskään ollut tuulettava.
muokattu: 16.10.2021 20:22
Markku Heiskari 17.10.2021 21:14

Ei ole käsittääkseni läpituulettava laite. Toimisikohankaan se tehokkaasti, jos sisä- ja ulkoilma sekoittuisivat siinä. Webaston jälleenmyyjät myyvät huppua laitteen päälle, joten eiköhän se ole ihan ok huputtaa talveksi. Itse ainakin ostin hupun. En kyllä ole sitä vielä paikalleen laittanut, kun ei ole lunta vielä tulossa (pysyvästi) muutamaan viikkoon.

Hannu Sankala 18.10.2021 21:20

Moi,
minulla on Webaston ilmastointilaite asennettuna Dethleffsin kattoon ja sille tuli oma aukko. Olen käyttänyt talvisaikaan katolla VA-varusteen talvisuojaa ja silloinhan myös Webasto on suojassa sen alla, yhden talven verran vasta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.