Jääkaapin talvisuojien käyttö?

Janne Hynynen 11.03.2021 21:22

Mikäs noiden jääkaapin suojien idea on? Meillä ei dometicin towerissa pysy lämmöt kyllä talvisuojien kanssa halutussa. Ilman suojia pysyy termostaatilla kyllä 6 asteessa, mutta kun laittaa suojan tai kaksi, niin lämmöt nousee. Ja heiluu miten sattuu, oli ulkona sitten 0-keli tai -15. Ohjekirjassa taisi lukea että talvisuoja paikalleen alle +5 asteessa. Miksi?

Jukka Pietilä 12.03.2021 04:51

Joskus aikanaan puhuttiin lumisuojista. Olettaisin näin olevankin.

Markku Hämäläinen 12.03.2021 16:50

Talvisuojien tarkoituksena turvata kaapin takaosan lämpö sillä tasolla, että absorptio voi toimia.
Se pieni liekki tai pieni sähköteho ei välttämättä jaksa höyrystää (keittää) jäähdytysnestettä jos kaapin takana on pakkasta.

Hannu Sankala 12.03.2021 17:45

Minulla oli vaunussa (Hobby 540 Premium 2015) Dometic ja käytin talvisuojaa. Hyvin pelasi pakkasessa ja nollan tienoilla. Nyt on 2020 Dethleffsissä toinen merkki, jossa kaksi ilmanvaihtoaukkoa. Ohjeen suositus on käyttää suojia, jos lämpötila alle 6 Cel. Nollan tietämissä ja vielä pikku pakkasella jääkaappi ei jaksa jäähtyä. Otin ylemmän lämmönvaihtoaukon talvisuojan pois ja jääkaappi alkoi pelittää. Luulenpa, että ohjeesta on jäänyt rajalämpötilasta miinusmerkki pois.

Markku Tuominen 16.03.2021 21:38

Minun pienellä järjellä ajateltuna ei tuota ylempää ritilää, jos se on auton kyljessä, kannata ollenkaan peittää. Sitä kauttahan lämmin ilma pääsee poistumaan ja jos alempi ritilä on osittain peitetty, ei kait sieltä ylemmästä enempää ilmaa poistu, kuin mitä alemmasta tulee? Monissa autoissa/vaunuissa on ilman poisto katolla ja sieltä sitä ei yleensä neuvotakaan peittää, ainoastaan alempi(josta ilman sisäänotto tapahtuu). Jos molemmat peittää ilmankierto ei mielestäni ole enää "luonnollista"?

Timo Haapanen 16.03.2021 23:01

Totta puhuu Markku. Tuossa aloittajan Slim tower kaapissa ei käytetä erillistä pakoputkea joka tulisi seinästä ulos.

Kaapissa on siellä sisällä normaali vedonvarmistin ( se vino T-haara ) mutta se puhaltaa kaiken lämmön sinne kaapin taakse. Kyllä pitää olla kova pakkanen jos se yläritilä sulkea pitää.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.