Gree Shark ilmalämpöpumppu, kokemuksia?

Matti Hautalampi 03.03.2023 17:59

Harkitsen otsikon laitteen hommaamista n. 6m pituiseen vaunuun (Dethleffs Nomad 560 Snow). Paikallinen caravanhuoltoliike tarjosi uuden sukupolven laitetta asennettuna 1900 e:n hintaan. Onko hintapyyntö linjassa yleisen hintatason kanssa? Jäähdytyksen lisäksi myös lämmitystoiminto herättää mielenkiintoa. Veikkaisin, että pakkasilla sen teho tuskin riittää pitämään vaunua lämpimänä tai ainakin lattiat ja nurkat on kylmiä. Mutta syksyn ja kevään nollakelit, riittäisikö teho silloin? Wifi-ohjauskin kapineesta löytyy, joten ajatuksena olisi laittaa esim. viikonlopuksi vaunulle mennessä lämpö päälle etänä etukäteen. Onko tällaisesta etäohjauksesta ja lämmityskäytöstä kokemuksia?

Matti Hautalampi

Ari Jokinen 04.03.2023 07:56

Ei se taida olla talvikäyttöön suunniteltu koska lämmityskäytön alaraja on +5 astetta (varmaan kennon jäätymisen takia), mutta kevät kesä syksy ok?

Lämmitystoiminto:
Lämmitysteho (nimellisteho) 2,4 kW
Toiminta-alue (ulkolämpötila) 5-24 °C

https://www.scanvarm.fi/tuote/gree-shark-ilmastointilaite/Juhani Vehnilä 05.03.2023 10:29

Meille asennettiin uuteen vaunuun kyseinen laite viime syksynä. Kuten Ari mainitsi lämpöä ei tule pakkasella ja syy on asentajan mukaan kondenssiveden poistaminen vaunun katolta, sehän on otettava huomioon myös asuntoihin asennettaessa.
Kokemuksia ei laitteesta vielä ole. Hinta on kohdallaan - tarjouksissa 1500- 2500 euroa asennettuna syksyllä. Asennukseen vaikutti myyjän 3tonnin lisävarusteraha.

Timo Mäntynen 07.03.2023 14:56

Minulla on myös Gree Shark ilmastointilaite ja toimii hyvin.
Laitteessa on myös tuo Wifi ominaisuus ja se vaatii sitten toimiakseen Wlan verkon
Minimi ulkoilman käyttölämpötila on lämmityksellä tuo +5 astetta juuri kennon jäätymisen tähden.
Sisäyksikkö on siistin näköinen kattoon asennettuna ja siinä on myös valo keskellä sekä käyttökytkimet joilla perustoimintoja voi käyttää sisäyksiköstä ilman kauko-ohjainta.
Kaukosäädin on myös selkeä käyttää.
Hinta on ihan linjassa.
Ohessa muutama kuva

Matti Hautalampi 08.03.2023 19:34

Kiitoksia kommenteista, pitääpä laittaa tilaus vetämään!

Jari Kortesalmi 17.03.2023 00:33

Hyvä laite. Laita keskelle autoa,ensinnäkin etupäästä tulee eniten lämpöä sisälle oli integroitu tai puoli integroitu,jos makuu paikat takana ja jäähdytin myös takana niin edessä kuuma ja takana palelee.greessä olevat ilman ohjain luukut eivät ole ollenkaan tiiviit ja et voi ohjata ilmaa vain eteen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.