wilk

KOSKI MARKO 03.03.2007 21:24

Mitä mieltä ihmiset ovat yleensä wilk- merkkisistä vaunuista? On se saksalainen mutta en ole kuullut laadusta mitään. Onhan se aika edullinen, mutta onko paljon vikoja tms? Kävin tänään katsomassa niitä muutamia, ja pohjaratkaisut vaikutti ihan käypäiseltä.

TERVO JARI 03.03.2007 22:40

Olis Knaussin "edullisempi" tuote, sen mitä oon kuullu, ei negatiivistä . . . .

Jari

KOSKI MARKO 03.03.2007 23:04

Luulisin, että on. Ainakin tabbert osti Wilkin tehtaat muutama vuosi sitten, ja eikö knaus ja tabbert ole periaatteessa samaa tehdasta. Aika tarkkaan sama hinta luokka kuin knausin vaunuilla. Ehkä pohja ratkaisut pikkuisen eroaa toisistaan. Löydettiin yksi perä keittiö malli, missä oli tilaa keittiössä sekä ns. olohuoneessa. Huolestuttaa laatu ym. seikat.

JORVA OLLI 04.03.2007 17:49

Meinasin aloittaa, että empä teidä. Mutta olen oppinut erään säännön; halpa ei ole hyvä! Ymmärrän kyllä, kolleega Hyvä, mitä ajattelet seuraavaksi, mutta silti se on niin. Ja löytyyhän tavaraa siitä väliltäkin!

TERVO JARI 04.03.2007 18:18

Käyttötarve/käytön aika ( lue:Jos tarve ns. kolmenkauden vaunulle ) ajaa asiansa edullisempikin vaunu, varsinkin jos "fyffee" ei ole liiemmin sijoittaa kalustoon. Ja jos käyttö on yksi kesälomareissu ja satunnaisia viikonloppureissuja ja ei talvikäyttöä, silloin toimiva ratkaisu saattaa olla ilmalämmitteinen ns. kolmenkaudenvaunu,ja jos haluaa mukavuutta helteisiin niin ilmastointikoneen saa sillä erotuksella minkä nestekiertoinenlämmitys on kalliimpi ilmalämmitykseen verrattuna, ja vielä kun kolmenkauen vaunussa on turha varuste nestekiertolämmitys ( ne edut jotka nestekiertolämmitys omaa eivät pääse juurikaan esille kuin sydäntalvella, tosin tästäkin on monenlaista näkökantaa) .

Mutta kyllä tuossa on perää: Halpaa ja hyvää ei saa samassa kaupassa. On ostettava halpa ja sitten se hyvä, joka onkin kallis . . .

Mutta on niissä kalliimmissakin vikoja. . . . .

Jari

HYTÖNEN RAIMO 04.03.2007 18:26

Ja siihen nestekiertolämmityksen ihanuuten voi tutustua tarkemmin tuossa alla olevassa saitissa (Missä vika). Tekisi mieli sanoa jotain ilmalämmityksen puolesta, mutta jääköön nyt sanomatta...

HALMEENMÄKI JUHANI 04.03.2007 19:36

...on ihan OK, ja sillä pärjää normaalipakkasissa jos vaan on tarpeeksi putkia & ulostuloja, ja ne on oikein säädetty. Itse asiassa lämpeneminen on Trumalla nopeampaa!

HYTTILÄ ESKO O 04.03.2007 19:53

Minun nestekiertolämmityksellä olevassa vaunussa oli ihan tasaisen lämmintä ja mukavaa. Tulin äskettäin sieltä. Samaa sanoivat muutkin 4 vuodenajan vaunuilijat eilen saunassa. Ei nestekiertoa voi syyttää jos joku tehdas ei halua tehdä sitä kunnolla. Saat ilmalämmityksenkin toimimaan väärin puutteellisella putkistolla. vrt vähät patterimetrit

HAAPAKOSKI OSSI 04.03.2007 20:59

Meillä on sama lämmitin Dethleffs 500 mallissa ja ongelmavaunu oli 650 pitkä Hobby. Jos vaunussa on liian vähän patterimetrejä suhteessa tilavuuteen ei se ole merkki lämmittimen huonoudesta.

Mielenkiintoista olisi kyllä tietää kuinka iso on tuon Hobby 650 KMfe mallin eristeetön kaista vaunun takaseinässä.

Ossi

HYTÖNEN RAIMO 04.03.2007 23:48

Kyseessä on Knaus-Tabbert -ryhmään kuuluva edullinen mallisarja, joka muistuttaa pääpiirteittäin valmistajan muita merkkejä (=Knaus ja Tabbert). Hinta laatusuhde kohdallaan, sillä siihen kuuluu ALKO:n alusta, suuri jää/kylmäkaappi (105 ltr) ja suuri mallivaihtoehtojen määrä. Tarjolla kaksi sarjaa (53 ja 54), joista perustietoina eristevahvuus 31x31x38 (seinät/katto/lattia), Truma -ilmakeskuslämmitys ja kokonaispainot 1200 - 1900 kg, joten mistään keijukaisesta ei suinkaan ole kysymys. Kun tähän lisätään valmistajan 50 vuoden kokemus alalla, niin periaatteessa tarjolla on hyvä vastine rahalle. Suomalaisena maahantuojana toimii Lomapalvelu.

VAINIO RISTO K 05.03.2007 12:08

Wilkit valmistetaan Knausin Unkarin tehtaalla kuten Knausin Sportit ja kaikki Eifellandit. Laadullisesti näyttävät olevan samanlaisia kuin muutkin Knausin tuotteet. Samoista komponenteista näyttää olevan tehty (esim. kaapit ja keittiö ja vuoteet). Eroa on vain korissa.

HAAKSI PETRI 05.03.2007 13:58

Perheellämme on v.-00 mallinen Wilk Safari 560DM johon olemme erittäin tyytyväisiä, niin pohjaratkaisun kuin laadunkin suhteen. Muutamat muutkin karavaanarit ovat vaunuamme tutkiessaan todenneet sen laadun hyväksi. Myös saksalaisen karavaanarituttavani mielestä Wilkin hinta-laatusuhde on erittäin hyvä ja hänen mielestään laadullisesti se sijoittuu vähintään Knausin keskitasolle ja yleisesti keskitason yläpuolelle.

Talvikäytöstä on nyt sen verran kokemusta, että -29 °C lämpötilassa Truma 5002 ei ollut vielä täysillä joten tehoa on riittävästi, mutta lämmönjakautumisessa on hieman toivomisen varaa.

Minä ainakin uskallan omien kokemusteni perusteella suositella Wilkin ostoa, en usko että tulet pettymään.

VARTIAINEN JOUKO G 06.03.2007 01:35

Päästiin taas tähän ikuisuuskysymykseen - ilma- vai nestekiertolämmitys. Jos kolmen vuodenajan vaunun hommaa ja sitä käyttää vain sulankelinaikaan, niin ilmalämmitys on varmaan aivan toimiva ratkaisu monessa suhteessa. Nestekierron - jota itse suosin - hyödyt tulevat esille varsinaisesti paukkupakkasilla ja "oikeissa" talvivaunuissa. Mutta välttääkseni eipäs/juupas/vaarinvanhathousut mittelöä ei aiheesta tälläkertaa enempää.

HAAKSI PETRI 06.03.2007 10:19

Sain fax kopiot parista saksalaisesta Wilk testistä jossa lopputulosta verrataan myös muihin vaunuihin. Tulokset ovat ihan hyvät. Mikäli haluat, voin postittaa ne sinulle. Lähetä osoitetietosi petri_haaksi@hotmail.com.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.