Volvo XC70 d5 aut (2009)?

Rauno Riitinki 05.08.2017 12:40

Moi. Hankkimaisillani ko. vekotinta veturiksi 1600kg Kabelle. En pääse kokeilemaan autoa vaunun kanssa joten kyselen kokemuksia. En epäile voimavaroja vähääkään (205hp/420NM), mutta auton jousitus vaikuttaa aika pehmeältä. Takana on nivot - toimivuus jää arvailun varaan. Heijaako kovasti heitoissa vaunun kanssa? Millaisiin kulutuksiin voisi kuvitella pääsevänsä? Autolla ajettu maltilliset 165tkm.
Muuta mainittavaa?

Kaj Nyyssönen 06.08.2017 08:27

Jos X70 automaatti on samanlainen kuin X90 niin ei sillä vedetä mitään märällä nurmikolla tai pehmeässä hiekassa. X90 automaatti ei koskaan vedä yhtäaikaa kaikilla pyörillä vaan vuoron perää ettei ohjaustuntuma kärsi sateella moottoritie vauhdissa. Näin luki käyttöohjeessa ja Volvo kaivoi itsensä hiekkaan akseleita myöten,pyörä kerrallaan. Eikä se tullut hiekalta pois ilman vaunuakaan vaan miehissä se työnettiin asvaltille jonne se kuuluu. Sinne asvaltille työnsimme myös asuntovaunun. Toinen haitta tuossa vetotavassa on että sitä ei voi kytkeä pois päältä.

Tämä kokemus on Volvo X90 autosta automaatilla varustettuna.

Rauno Riitinki 06.08.2017 09:01

Tuo on kyllä ihan uskomatonta juttua, sori vaan. Volvoissa on samanlainen Haldex, kuin omassa Transporterissani ja kyllä sen kanssa lähdetään vaunu perässä liukkaaltakin aika vikkelästi. Eri asia on, jos vetoluistonesto ei mainitsemassasi 90:ssä ole ollut ihan pelissä mukana nelivedon kanssa, niin voisin kuvitella tuollaisen "kaivautumisen" olevan mahdollista. Kyseessä olisi siis selvä vika jossakin lastuaivossa tms. Mutta siis ihan käyttöohjeessa mainittu juttu? Menee nyt yli ymmärryksen..

Tässä suora lainaus - malliksi 2009 XC90 oppaasta (XC70 oppaassa lähes sanalleen samanlainen teksti):

"Neliveto - AWD (All Wheel Drive) Neliveto on aina kytkettynä. Neliveto tarkoittaa, että auto vetää samanaikaisesti kaikilla neljällä pyörällä. Voima jaetaan automaattisesti etu- ja takapyörien välillä. Elektronisesti ohjattu kytkinjärjestelmä ohjaa voimaa sille pyöräparille, jolla on parempi pito ko. olosuhteissa. Näin saadaan mahdollisimman hyvä pito ja vältetään pyörien luistaminen. Normaaliajossa ohjautuu etupyöriin enemmän voimaa. Neliveto lisää ajoturvallisuutta sateella, lumella ja talviliukkaalla."

Esko Hyttilä 06.08.2017 14:14

Hyvin tuo 4wd toimii vaunun vedossa, ei se tee autosta off-road kilpuria mutta riittää ainakin itselle. Olen 60.000 km tuolla vaunua vetänyt. on oltu märillä nurmikoilla, vahän liejuakin jossain päin. Ja ehdottomasti Nivomatilla varustettuna.

Rauno Riitinki 06.08.2017 18:21

Asiat etenevät vauhdilla. Sain kokeiltua Volvoa vaunun kanssa ennen kaupan sinetöintiä. Ei huolta, sorapätkällä ronskissa liikkeellelähdössä Volvon perä runti vaunun keulan täyteen kuraa ja lähdettiin liikkeelle kuin kuppa Töölöstä. Auto on nyt oma ja tästä eteenpäin ajo on yhtä juhlaa. Vaikka kauppa tuli tehtyä, lukisin silti muiden kokemuksia. Ainakin kestävyys ja kulutuspuoli kiinnostavat.

Olli-Pekka Vainio 07.08.2017 17:26

Itsellä oli -05 XC70 D5 noin 7 vuotta ja toimi vaunun vedossa mainiosti. Ainoa heikko lenkki oli Nivomatit jotka jouduin uusimaan kahdesti noin 250 tkm:n aikana ja ensimmäinen omistaja oli tehnyt sen kertaalleen. Lisäksi vanhaa D5:sta vaivasi hieman voiman puute, nykyiset kyllä jaksaa.
Nykyisin vetoautona XC60 D5 automaatti -12 ja se on vielä parempi lisääntyneen voiman, 6-vaihteisen laatikon ja jämäkämmän alustan vuoksi.
Kulutusta en ole tarkemmin mittaillut mutta nykyisen ajotietokone näyttää noin 12 litran keskikulutusta vaunun (Polar 560) kanssa. Ajelen melko usein vakionopeudensäädin päällä ja kuutosvaihteella en vedä.

Annikki Autti 18.01.2018 07:37

Siis naisnäkökulmakin tähän keskusteluun.... meillä 2015 Volvo 70 4w automaatti diesel ja ei parempaa vetoautoa, tuollaiselle normaalikokoiselle vaunulle Hobby 495...oikein pitää välissä vilkaista, että vaunu on vielä perässä...kulutus noin 9-11 l vedossa, täällä pohjoisessa ei ajeta vaikka haluaisikin yli 80 :n, tosin minulle riittää ilman revityksiä...mutta mihinkäs tässä eläkeläisillä kiire oliskaan...paitsi miehellä kalaan....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.