Vaunun vetäminen pakkasella?

BÄRS RAINER 25.08.2006 09:55

Huomenta tasapuolisesti.

Ensimmäisen vaunutalven lähestyessä mietiskelin tässä vaunun lämpimänä pitoa ajona aikana. Kuinkas yleensä homma on - annetaanko vaunun jäähtyä ajon aikana ja lämmitellään sitä sitten hissukseen taas illalla, vai voisikos siinä pitää sähkölämmitystä päällä, jos auto lataa vaunun akkua ajon aikana?

Tuntuisi jokseenkin tympeältä joka ilta kiivetä kylmään vaunuun, jos päättää lähteä vähän reissuun.

JOUKAINEN MIKA 25.08.2006 10:08

Kaasulla lämpenee, myös ajon aikana (jos ei satu ilmaviima lämmitintä sammuttamaan). Sähköllä ei onnistune (suht suuri tehontarve).

TIKKANEN MIRJA 25.08.2006 11:02

Me vedetään kylmänä kun ei tahdo lämmitin pysyä päällä. Yleensä pysähdytään puolisen tuntia ennen saapumista alueelle ja laitetaan lämmöt päälle. Joskus pysyy joskus ei. Sitte ku ollaan perillä laitetaan lämmöt töhiseen ja mennään itse saunaan/makkaranpaistoon tms. Ei se nyt niin kauheaa ole, viime talvenakin tehtiin monta monituista reissua lasten kanssa vanhahkolla Knausilla. No, joskus on tullut kieltämättä ajateltua että on kai sitä hullu mutta mitäpä sitä ei rakkaan harrastuksen vuoksi tekis =)

HYTTILÄ ESKO O 26.08.2006 09:46

Ei minun eri Primuksilla varustetut Soliferit eikä Astro koskaan sammuttanut pannua ajon aikana.Vaunu oli lämmin kun saapui kohdealueelle. Kerrankin lähdin joulupäivänä Helsingistä jolloin oli -3, illalla SFC-Kohtauspaikka Oulujärven rannalla oli -28 ja vaunu lämmin ja kodikas.Siitä alueen saunaan ja unta kaaliin.Aamulla matka Kuusamon kautta Sallaan. Uudenvuoden viettoon ja hiihtämään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.