Vaunun suihku

Rauno Riitinki 12.05.2018 22:06

Kysyn niiltä, joilla kokemusta suihkun ottamisesta vaunussa: Tuottaako pieni boileri oikeasti niin paljon lämmintä vettä, että suihku karjumatta onnistuu? Entä kahdelle henkilölle? Vähän ajatuksissa Kaben taka wc/suihkumalli. Noi wc:n suihkut eivät houkuta edes kokeilemaan.

Timo Kajava 13.05.2018 01:10

Itsellä ollut kymmenen vuotta suihkullinen vaunu, ja suihkua on myös käytetty sekä kausipaikalla että reissussa.
Lämminvesi on riittänyt meillä hyvin, kunhan ei lotraa liikoja (ja sulkee sen hanan kun vettä ei tarvitse). Suihkuun tarvii noin 10-15 litraa vettä, ja tässä on hiusten (lyhyet) pesu mukana. Alden 8 litran lämminvesi riittää helposti yhden suihkuun, ja kahden jos vähän säästelee vettä (tai odottaa vähän aikaa että ehtii lämmittää lisää vettä).

Hannu Jylhä 13.05.2018 12:31

Meillä on Hobbyn takapesuhuone jossa oma suihkukoppi. Suihkua on käytetty aika useinkin, eikä koskaan ole tullut lämpimän veden puutetta. Toki veden määrään tulee suhtauduttuakin erilailla kuin kotona. Alde tekee lämmintä vettä aikasen nopeasti ja se kylmä vesikään ei ole yleensä yhtä kylmää kuin vesijohtoverkosta, joten sen kuuman veden tarve on pienempää kuin kotisuihkussa. Me olemme olleet ihan tyytyväisiä vaunun suihkuun.

Timo Haapanen 13.05.2018 14:04

Meillä on nykyinen auto ollut kaksi vuotta ja nyt siinä on asuttu yhteensä n. 6kk. Syksyn etelänreissuilla suihkua käytetään lähes joka paivä. Viime syksynä autossa otettiin n. 100 suihkua ja aina kaksi henkilöä peräkkäin, Truma 6 E tuottaa riittävästi tähän tarkoitukseen ainakin kaasukäytöllä.

Tänään kävin ensin suihkussa, sillä välin vaimo tiskasi ja meni sitten vuorostaan suihkuun, truma teki uutta lämmintä riittävästi. Kotkan Sapokassa suihkuteltiin.
Lämmityskauden ulkopuolella voi hommaa tehostaa kääntämällä käyttöveden lämmön 60° suihkuun mennessä, vesi lämpenee nopeasti. Lämmityskaudella lämppäri lämmittää sen aina 60° tienoille.

@timppa

Matti Asikainen 13.05.2018 20:01

Aldessa on se mahdollisuus, että asettaa patteriverkoston vesikierron tauolle suihkun ajaksi, jolloin kaikki lämmitysteho tulee suihkun hyväksi ja lämmitys palaa taas suihkuttelun loputtua.

Matti Janhonen 16.05.2018 12:07

Croatiassa näin campingilla halvan ja toimivan suihkun. Varsinainen hybridimalli se.

Suihkuvesi lämpisi auringoissa 15 litran muovipullossa.
Pullon korkista oli tehty suihkusuutin poraamalla siihen paljon pieniä reikiä..
Kun tarvittiin suihkua, niin pullo vedettiin köydellä riippumaan korkki alaspäin kahden metrin korkeuteen ja eikun suihkuun.

Seppo Suomi 16.05.2018 19:27

Meillä rikkailla on tällaiset luxus varusteet: https://www.google.com/search?q=solar+shower&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj-1tTV0orbAhXDAewKHZLBBrwQsAQIMw&biw=1600&bih=786

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.