Vaunun osto?

Petri Haverinen 25.11.2022 22:34

https://www.nettikaravaani.com/solifer/finlandia/1598686 millaisia kokemuksia?

Seppo Lokasaari 26.11.2022 16:27

Meillä oli tuosta vähän vanhempi solifer vaunu, jossa kerran tuli kaatosateella vedet kahtapuolta etuikkunaa tapettien alla sisään.
Kävin auton kanssa caravanhuollossa menneellä viikolla ja siellä oli linkkisi vastaava vaunu saanut vettä aikalailla samasta paikasta, kuin meidän.
Soliferin etuikkunan päällä tulee kattopelti etupellin päälle ja siinä on butyylillä alumiinii uralista sauman päällä ruostuvilla ruuveilla kiinni. Meidän vaunusta oli 2 keskimmäistä ruuvia ruostunut niin, että vesi pääsi sieltä ikkunan kiinnitys kumilistan päälle ja sen päällä levisi ikkunan laitoihin ja sieltä tapetin ja pintalevyn väliin. Korjasin ja kui atin heti ja RST ruuveilla ja isolla määrällä tiivisteliimaa väliin.
Kosteusmittauta varmalla tekijäjällä ennen ostoa.
Lämmin vaunuhan tuo on.

Jouko Piispanen 26.11.2022 23:08

En aivan vastaa alk. per. kysymykseen, mutta voisin muistuttaa , mistä voi johtua iso vesivuoto kovalla sateella ainakin joissain vaunuissa. Jos vaunu on väkisin "suoristettu " nurkkatuilla ja unohdettu nokkapyörä alas tai kallistuksen korjaaminen ajamalla korokkeiden päälle. Tämän virheen tein harrastuksen alkuvaiheessa , kun en ollut kaikkia käyttöohjeita lukenut. Myöhemmin kun parkkeerasin oikeaoppisesti, vettä ei tullut enää sisään. Elikkä vaunun runko ei ole kovin tukeva, mitään teräskehikkoja ei ole kuin alustassa. Jos nurkkatuella liikaa nostaa, voi ikkuna mennä "salmiakin " muotoiseksi ja sinne tulee rako mistä vesi mahtuu.

Toivo Koistinen 27.11.2022 07:10

Vuoskymmen toista sitten kun kävin oman kosteustarkastuksela, niin oli siellä korjaamolla tuollainen, ja keula oli purettu.
Oli kuulemma vähän tyyppivikaa että etupään seutuvilta on kosteusongelmaa noissa. Mutta koska aika on kulunut en tarkempa muista.
Tp

Petri Haverinen 28.11.2022 04:46

Kiitos kommenteista!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.