VAUNU...AUTO...VAUNU..

PUHAKKA OLLI V J 11.01.2007 14:58

Näinhän se varmaan monella muullakin kulkee?? Ensin on esim. vaunu ja sitten jossakin vaiheessa aletaan mietiskellä että olisikohan auto parempi meidän tarpeisiin. Näin meilläkin taas kerran. On ollut ensin kaksi vaunua sitten kaksi autoa ja nyt taas punnittiin hartaasti kummankin hyviä ja huonoja puolia meidän käyttötarpeiden mukaan. Ja kas kummaa, valituksi tuli VAUNU. Suurin syy tähän valintaan autoon verrattuna oli tuo ns. vapaa lattia-ala ja keittiö tilojen ahtaus (vapaa työpöytätila). Edellisessä autossa oli kiinteä parivuode, joka vie oman tilansa ja vaikka auto oli kokoluokkaa 650 niin kyllä se vain tuo keskikäytävä tahtoo jäädä ainoaksi vapaaksi lattia tilaksi. Meitä on kaksi aikuista ja kaksi koiraa matkassa niin kyllä se vain liikkuminen sisällä ahtaalta tuntui. Koirakin kun tarvitsevat yllättävän paljon tilaa. Joku tietenkin sanoo että mikä pakko noita koiria on kuljetella mukana? No me olemme ”koiraihmisiä” ja koirat ovat mukana, eivätkä ne meillä olleet mitenkään ratkaiseva valintakriteeri tässä asiassa. Olemme näitä ”oman tien Lapin kulkijoita”. Emme käytä leirintäalueita, vaan oleilemme jossakin kairassa vähintään viikon paikassaan kalastellen ja patikoiden tuollaisia päiväkeikkoja ja yöksi leiriin, useampi reissu kesässä. Talvella sitten viikon hiihtokeikkoja Lappiin. Ja vaunuksi tuli valituksi uusi SOLIFER 560 TBR FINLANDIA, se täällä ja ”24” palstoilla paljon parjattu merkki. Mutta meillä ei nämä kirjoitukset vaikuttaneet valintaan, vaan meidän oma käyttötarkoitus mm.(lämmitysjärjestelmä, vaunun leveys, tilan käyttö ym.). On tuota tietoa kertynyt myös reilun 25v reissailun jälkeen muilta karavaanareilta aina tavattaessa noista eri vaunumerkeistä. Sattuu myös muutamalla tutulla olemaan noita vanhempia vaunuja käytössä tuota paljon parjattua merkkiä, eikä nuo ole pahemmin ”paskaksi” noita haukkuneet. Onhan noissa uusissa Solikoissa tuo 2 vuoden takuu joten ennättää vaihdella noita kaapin ovia ym. ja 7 vuoden tiiviys takuu niin ei ainakaan sinä aikana tarvitse sateenvarjoa sisällä. Vikoja on varmasti kaikissa ja mitä merkkiä on paljon rekisterissä etenkin vanhempia vaunuja niin totta kai virheellisiä vaunujakin on enemmän. Kyllä asia on niin että olipa merkki kuin merkki niin kyllä se vaatii huoltoa ja tiivisteiden tarkkailua silloin tällöin, sen olen tämän karavaari harrastuksen aikana tullut huomaamaan. Hyvää antoisaa karavaanikevättä kaikille! ps. Olihan tuo aivan kiintoisa tuo ”tarrakeskustelu”.

LIIMATAINEN HANNU 11.01.2007 15:18

No samoja polkuja olet Olli kulkenut kuin minäkin, auto-vaunu auto nyt vaunu, kun kaikkia hyviä puolia ei yhteen vermeeseen saa, kompromissihan se usein, mutta tarpeen ja omien toiveiden mukaisestihan se kulkine valitaan. Hyvän vaunu olet varmasti valinnut, eikun hyviä reissuja myös!

TOIVONEN MARTTI 11.01.2007 18:01

Niinhän se on ettei auto tai vaunu ole mitenkään absoluuttisesti toistaan parempi vaan käyttötottumukset määrää kumpi paremmin sopii kunkin käyttöön. Kirjoitat "Emme käytä leirintäalueita, vaan oleilemme jossakin kairassa vähintään viikon paikassaan kalastellen ja patikoiden tuollaisia päiväkeikkoja ja yöksi leiriin, useampi reissu kesässä. Talvella sitten viikon hiihtokeikkoja Lappiin." Kyllä kai tuollaisessa käytössä vaunun isommat tilat tulee paremmin oikeuksiinsa. Joku toinen taas vaihtaa paikkaa joka yöksi ja liikkuu pitkiä matkoja, hänelle taas auto näppärämpi. Pääasia että kulkine vastaa omia tarpeita ja tottumuksia.

Eikä tuo matkailuautolla liikkuvien omasta yhdistyksestä käyty keskustelu merkitse sitä että nämä kaksi ryhmää nyt niin suuresti poikkeaisivat toisistaan. Tuskin kukaan matkailuautolla liikkuva haluaa tyyten eroon vaunuilijoista, mutta kun "lika barn leka bäst" niin sijansa voisi olla sellaisellakin tässä yhdistysten luvatussa maassa. Onnea vaan uudelle harrastusvälineelle! mot

HAAPANEN TIMO S 11.01.2007 18:11

Ihmeen moni menee autolla pariksikin kuukaudeksi Välimerelle lähes paikoilleen.Siellä olisi kiva jos vieressä olisi irtonainen auto.

HYTTILÄ ESKO O 11.01.2007 19:44

Tuosta välimerestä ja muutenkin. Ps alkaa haisee jotta samat tyypit tekevät tuota käänteistä lobbausta täällä kuten 24:ssäkin

TOIVONEN MARTTI 11.01.2007 23:14

Tosta Hyttilän huomautuksesta näkyy kuinka vahingollista on kun käydään jossain roskapalstalla ja sitten taivastellaan että nyt joku meistä on kavaltaja. Sitten täällä tosikot kyttää jokaista kirjoittajaa ja on tunnistavinaan Juudaksia sielläkin missä semmoisia ei ole, leimaavat typeryyksissään toisia kavaltajiksi ja vaanivat jokaista mielipidettä josko se paljastaisi kelmin. Ja sehän roskanlevittäjiä riemastuttaa, provosointi toimii. Eikun lisää materiaalia kehiin ja lisää epäluuloa ja eripuraa tänne.

Täällä jokainen vastaa nimellään omista mielipiteistään. Jos olen jostain automatkailuun liittyvästä jotain mieltä uskallan sen nimelläni allekirjoittaa. Se on jämpti systeemi ja toimii hyvin. Keskustelun pitää toimia ja mielipiteensä pitää voida ilmaista ilman että joku "viisas" heti rupeaa leimailemaan. mot

HYTTILÄ ESKO O 12.01.2007 09:00

Kun olin lukenut ensin näillä sivuilla olevia juttuja 2x4 aiheista.

PALIN MATTI 12.01.2007 10:45

Mitenkä sie Esko O luulet, että tämä sun "vetos" liittyis jotenkin tuohon Puhakan Ollin aloitusaiheeseen?

MOUHU JUSSI 12.01.2007 11:00

NO niin tulihan se sieltä.Mister Palin.Tätä vartoin jo pienen aikaa.T:JUSSI

PALIN MATTI 12.01.2007 16:44

Niin! Mitäpä minä en Jussi sinun vuoksesi tekisi!

Mielenrauhaa sinullekin viikonlopuksi (ainakin)...:-)

HYTTILÄ ESKO O 14.01.2007 14:16

Niin huomaat "ehkä" siellä puhuttavan samasta 2x4 asiasta. Menikö jakeluun ? Hyvää kevättä. ps. tuosta asiasat oli jo kirjoitettu jäsenpuolella moneenkin kertaan ennenkuin huomautin aiheesta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.